Gość Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Była jeszcze różnica w zawiasie steru kierunku, ale dla Trumpetera i tak nie było to istotne, bo zrobił tak naprawdę MF, a nie M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Przynajmniej trampeterowskie R-3R są podobne do pierwowzoru, w odróżnieniu od edkowych;) Niechętnie, ale przyznaję, że nie wygląda to najgorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Niechętnie, ale przyznaję, że nie wygląda to najgorzej... Ciekawe jaka cena i kiedy u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Ma ktoś jakieś informacje kiedy Mig-23 z trumpka będzie w Polsce. Na stronie jakiegoś chińskiego sklepu już widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Pytałem w Martoli, na razie nic nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 http://allegro.pl/mig-23m-flogger-b-trumpeter-1-48-wroclaw-i2566874515.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Jak jesteśmy przy Migu-23, to z jakiego zestawu najlepiej zrobić MFa w 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Jak jesteśmy przy Migu-23, to z jakiego zestawu najlepiej zrobić MFa w 1/72? Tu poczytaj i pooglądaj: viewtopic.php?f=66&t=23868 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Tylko RV Aircraft (podobnie UB), poniżej na zdjęciach. Zresztą ten model jest lepszy także od tych w 1/32 i 1/48 (pewnie także od najnowszego Trumpka), jak chodzi o odwzorowanie kształtów, wymiarów i powierzchni płatowca,a z dodatkami RV Resin (kokpit, dysza, tzw. control surfaces) i RES-IM (wnęki komór podwozia) można zbudować prawdziwe arcydzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Dzięki za info. Jak zrozumiałem, mimo wysokiej ceny nie ma lepszej alternatywy do MFa niż RV Aircraft. Ewentualnie przy UB można wziąć pod uwagę ART Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Trumpeter wrzucił in-box MiG-23M na swojej stronie, i tak patrząc po wypraskach nasuwa mi się pytanie do bardziej obeznanych w temacie forumowiczów - z tego zestawu da się wykonać wersję MF? W zestawie są dwa stateczniki pionowe, dwie wersje osłony termonamiernika (?), dwie brzechwy ustateczniające pod tył kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2012 W zestawie są dwa stateczniki pionowe, dwie wersje osłony termonamiernika (?), dwie brzechwy ustateczniające pod tył kadłuba. Na ktorej wyprasce to wypatrzyles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Ale to mi wygląda na jeden statecznik sklejany z dwóch połówek Z tego zestawu da się skleić naszego MF-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Z tego co widac to tylko termonamiernik sie zgadza. Idac dalej Twoim tokiem myslenia bedzie mial 4 skrzydla? Na pokazanych przez Ciebie ramkach sa polowki statecznika i grzebienia aerodynamicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Toż ja tylko pytam, tak? ;) Jak da się z tego zestawu zrobić MF to ok, reszta mnie nie interesuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Da sie zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 jak tylko dotrze to z Markiem dokładnie odpowiemy jak zrobić z tego MiG'a-23 MF. Po pewnym czasie (no trochę) będzie odpowiedź jak zrobić poprawnego MiG'a-23 MF. edit: jeszcze nie konsultowałem się... , ale mam nadzieję że Marka namówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 ... , ale mam nadzieję że Marka namówię. liczę na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 No, Panowie, gdzie zapowiadane recenzje i omówienia? Mnie się bardzo nie podoba "zawias" steru kierunku, ambitniejsi (co podkreślam) będa musieli rozcinać i kombinowac, bo zostawić tak jak jest raczej się nie da. Koła, zwlaszcza przednie, jakieś takie za grubo ciosane; jeśli pojawią się żywiiczne, na pewno wymienię. No i kształ powierzchni radioprzezroczystej na stateczniku pionowym też raczej z kosmosu wzięty. Takich kilka uwag kogoś, kto nie lubi tego samolotu, tego producenta ale i tak machnie go sobie (OOB, ewentualnie kółka i PE-bebechy kabiny) na pułkę w polskim kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo1 Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam.Mam pytanie do nabywców Miga-23, ile macie ramek z podwieszeniami , ramki o symbolach WA i WB powinny być podwójne a u mnie są pojedyncze.Wychodzi na to że Trumpeter zapomniał np. o drugiej belce APU-23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 No, Panowie, gdzie zapowiadane recenzje i omówienia? mój model najprawdopodobniej przybędzie jutro. Ale na głębsze omówienia to bym nie liczył. Ot tak opinie "na gorąco". ale gdy: Takich kilka uwag kogoś, kto nie lubi tego samolotu, tego producenta ale i tak machnie go sobie (OOB, ewentualnie kółka i PE-bebechy kabiny) na pułkę w polskim kamo. to czy ma to jakiekolwiek znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Ma ma, dawaj śmiało:) Poskładany na taśmę - wygląda całkiem całkiem (chodzi mi o ogolny wygląd, bryła, obrys itp. itd.). Chińczyk zapomniał wyciąć mniejszy otwór na ustalacz statecznika pionowego ;) WA i WB - tez mam po jednej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Ma ma, dawaj śmiało:)Chińczyk zapomniał wyciąć mniejszy otwór na ustalacz statecznika pionowego ;) Chińczyk nie zapomniał wyciąć otworu na ustalacz, Polak nie pomyslał, że zakryty otwór jest mu potrzebny do wersji ML. A o jednej APU-23 to faktycznie zapomnieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 W/g Daniela z Martoli MF ma być w okolicach wrzesień/pazdziernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi