Twitch Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam Nadszedł czas na mojego następnego sdeka... tym razem będzie on robiony na spokojnie (nie pominę miejsc po wypychaczach i wyznaczniki od dragona gdzie co ma być przyklejone) Ma on być jeszcze ładniejszy niż poprzedni sdek... zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Na razie zaszpachlowałem miejsca po wypychaczach które pominąłem w poprzednim sdeku (te w środku) Co do malowania to jeszcze nie wiem (jest w czym wybierać) zastanawiam się czy nie zrobić go w jednym kolorze Pierwsze efekty z mojej pracy zamieszczę najprawdopodobniej wieczorem Cytuj
Markuz Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 No to czekamy na postępy. Co prawda, niemiecki sprzęt nie jest moim ulubionym tematem ale zawsze można się czegoś nauczyć. Cytuj
GrzesiekW Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Tym razem jednostka prawdziwa? Zasiadam - powodzenia. Cytuj
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Czekam na pierwsze foty. Możesz spróbować szary (panzergrau) z modulacją. Cytuj
Twitch Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 Tym razem jednostka prawdziwa? Zasiadam - powodzenia. Zgadza się tym razem jednostka prawdziwa Czekam na pierwsze foty. Możesz spróbować szary (panzergrau) z modulacją. Jak już jeden kolor to będzie dunkelgelb... sdek docelowo ma stanąć razem z flakiem na dioramce. Cytuj
RAFMEN Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Czekam z niecierpliwością a co do malowania ja stoję za tym Powodzenia! Cytuj
skikut87 Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 bardzo Ciekawy model z dużą ilością dodatków- klej klej zobaczymy co zmalujesz ja siadam i kibicuje Cytuj
Merten Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 To jakby Ci zależało na mega-poprawności historycznej, to dodam że przedstawiony na pierwszym planie pojazd z oznaczeniami dywizji pancernej Lehr, to lekka fikcja. Lehr nie miała tak uzbrojonych SdKfz 251/7. Miała takie za to wspomniana 2. DPanc. Powodzenia! Cytuj
Twitch Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 To jakby Ci zależało na mega-poprawności historycznej, to dodam że przedstawiony na pierwszym planie pojazd z oznaczeniami dywizji pancernej Lehr, to lekka fikcja. Lehr nie miała tak uzbrojonych SdKfz 251/7.Miała takie za to wspomniana 2. DPanc. Powodzenia! Dzięki za podpowiedz bo właśnie z tym działkiem chciałem zrobić mojego sdeka Cytuj
Twitch Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 Miało być wieczorem ale trochę się wydłużyło Zbyt wiele nie ruszyło ale coraz bliżej i bliżej... podłoga jest wstawiona na sucho dlatego żebym miał łatwiej wstawić siedzenia i inne duperele. Tym razem pomęczyłem się troszkę bardziej ponieważ wyszlifowałem szwy łączenia form na wahaczach, zaszpachlowałem ślady po wypychaczach w środku i zeszlifowałem wyznaczniki do przyklejenia innych detali. Zdjęcia troszkę słabe ale robione tak na szybko Cytuj
KrzychuP Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Dajesz dajesz czy lufka w tym zestawie jest metalowa Cytuj
skikut87 Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Co od poprawności wymiarowej to z tego co pamiętam pomosty dedykowane do tego modelu są trochę za wąskie. Cytuj
Twitch Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 Dajesz dajesz czy lufka w tym zestawie jest metalowa No właśnie nie jest... z RB nie znalazłem ale w sumie ta zestawowa nie jest taka zła. Co od poprawności wymiarowej to z tego co pamiętam pomosty dedykowane do tego modelu są trochę za wąskie. Możliwe że tak... ale raczej to nie będzie jakiś mega szczegół który żuci się w oczy. Cytuj
Twitch Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 No to tym razem jest już co pokazać idzie znacznie łatwiej ponieważ już wiem jak się zabrać za dragonowskie sdeki... no i instrukcja jest bardziej czytelna. Tym razem dorobiłem prowizoryczne uchwyty na karabiny żeby nie było znowu że lewitują... co mnie dziwi to fakt że dragon nie postanowił nic z tym fantem zrobić. Cytuj
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Jak większość producentó modeli. Pewno nie myślą żę ktoś będzie aż tak dociekliwy. Nieźle ci idzie. Cytuj
pankot13 Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Widzę,że nabierasz wprawy w tych Sd.Kfz. Na kolor bazowy proponuje CI mieszankę XF-59 z XF-60 plus parę kropel bieli. Cytuj
Twitch Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 Widzę,że nabierasz wprawy w tych Sd.Kfz. Na kolor bazowy proponuje CI mieszankę XF-59 z XF-60 plus parę kropel bieli. W sumie to nie miałem jeszcze okazji albo chęci mieszać Tamaki... ale czemu nie może wyjdzie jeszcze ładniejszy kolor. Cytuj
Twitch Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 Ponad 50 wyświetleń od mojej ostatniej aktualizacji i dwie odpowiedzi... żeby nie było że za dwa dni ktoś napisze że to czy tamto do poprawy... bo rozstrzelam A tak na marginesie pamiętacie moją panterę Cytuj
Is-7 Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam. Pięknie wygląda . Można z niej zrobić ładny dodatek do jakiejś dioramki. Ciekawe jak Ci ten esdek wyjdzie. Sam miałem robić Stummel-a, ale jednak zamiłowanie do późnoniemieckich konstrukcji było silniejsze. Cytuj
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Spoko, jeszcze przywrócisz Panterę do życia. Cytuj
Twitch Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 A co jej się stało???!! Długo by opowiadać... jeden z moich pierwszych modeli i chyba już czwarty raz myty i na nowo malowany Cytuj
Twitch Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Napisano 8 Kwietnia 2012 A te tajemnicze okrągłe otwory?? Wentylacja a tak poważnie to miały być to trafienia Cytuj
Twitch Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Napisano 9 Kwietnia 2012 No i kolejna odsłona... coraz bliżej i bliżej do etapu malowania. Tym razem ten sdek jest dla mnie o wiele przyjemniejszy w składaniu... ale czas na efekty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi