Twitch Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam Nadszedł czas na mojego następnego sdeka... tym razem będzie on robiony na spokojnie (nie pominę miejsc po wypychaczach i wyznaczniki od dragona gdzie co ma być przyklejone) Ma on być jeszcze ładniejszy niż poprzedni sdek... zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Na razie zaszpachlowałem miejsca po wypychaczach które pominąłem w poprzednim sdeku (te w środku) Co do malowania to jeszcze nie wiem (jest w czym wybierać) zastanawiam się czy nie zrobić go w jednym kolorze Pierwsze efekty z mojej pracy zamieszczę najprawdopodobniej wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 No to czekamy na postępy. Co prawda, niemiecki sprzęt nie jest moim ulubionym tematem ale zawsze można się czegoś nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Tym razem jednostka prawdziwa? Zasiadam - powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Czekam na pierwsze foty. Możesz spróbować szary (panzergrau) z modulacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Tym razem jednostka prawdziwa? Zasiadam - powodzenia. Zgadza się tym razem jednostka prawdziwa Czekam na pierwsze foty. Możesz spróbować szary (panzergrau) z modulacją. Jak już jeden kolor to będzie dunkelgelb... sdek docelowo ma stanąć razem z flakiem na dioramce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Czekam z niecierpliwością a co do malowania ja stoję za tym Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 bardzo Ciekawy model z dużą ilością dodatków- klej klej zobaczymy co zmalujesz ja siadam i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 To jakby Ci zależało na mega-poprawności historycznej, to dodam że przedstawiony na pierwszym planie pojazd z oznaczeniami dywizji pancernej Lehr, to lekka fikcja. Lehr nie miała tak uzbrojonych SdKfz 251/7. Miała takie za to wspomniana 2. DPanc. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 To jakby Ci zależało na mega-poprawności historycznej, to dodam że przedstawiony na pierwszym planie pojazd z oznaczeniami dywizji pancernej Lehr, to lekka fikcja. Lehr nie miała tak uzbrojonych SdKfz 251/7.Miała takie za to wspomniana 2. DPanc. Powodzenia! Dzięki za podpowiedz bo właśnie z tym działkiem chciałem zrobić mojego sdeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Miało być wieczorem ale trochę się wydłużyło Zbyt wiele nie ruszyło ale coraz bliżej i bliżej... podłoga jest wstawiona na sucho dlatego żebym miał łatwiej wstawić siedzenia i inne duperele. Tym razem pomęczyłem się troszkę bardziej ponieważ wyszlifowałem szwy łączenia form na wahaczach, zaszpachlowałem ślady po wypychaczach w środku i zeszlifowałem wyznaczniki do przyklejenia innych detali. Zdjęcia troszkę słabe ale robione tak na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Dajesz dajesz czy lufka w tym zestawie jest metalowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Co od poprawności wymiarowej to z tego co pamiętam pomosty dedykowane do tego modelu są trochę za wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Dajesz dajesz czy lufka w tym zestawie jest metalowa No właśnie nie jest... z RB nie znalazłem ale w sumie ta zestawowa nie jest taka zła. Co od poprawności wymiarowej to z tego co pamiętam pomosty dedykowane do tego modelu są trochę za wąskie. Możliwe że tak... ale raczej to nie będzie jakiś mega szczegół który żuci się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 No to tym razem jest już co pokazać idzie znacznie łatwiej ponieważ już wiem jak się zabrać za dragonowskie sdeki... no i instrukcja jest bardziej czytelna. Tym razem dorobiłem prowizoryczne uchwyty na karabiny żeby nie było znowu że lewitują... co mnie dziwi to fakt że dragon nie postanowił nic z tym fantem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Jak większość producentó modeli. Pewno nie myślą żę ktoś będzie aż tak dociekliwy. Nieźle ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Widzę,że nabierasz wprawy w tych Sd.Kfz. Na kolor bazowy proponuje CI mieszankę XF-59 z XF-60 plus parę kropel bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Widzę,że nabierasz wprawy w tych Sd.Kfz. Na kolor bazowy proponuje CI mieszankę XF-59 z XF-60 plus parę kropel bieli. W sumie to nie miałem jeszcze okazji albo chęci mieszać Tamaki... ale czemu nie może wyjdzie jeszcze ładniejszy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Ponad 50 wyświetleń od mojej ostatniej aktualizacji i dwie odpowiedzi... żeby nie było że za dwa dni ktoś napisze że to czy tamto do poprawy... bo rozstrzelam A tak na marginesie pamiętacie moją panterę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam. Pięknie wygląda . Można z niej zrobić ładny dodatek do jakiejś dioramki. Ciekawe jak Ci ten esdek wyjdzie. Sam miałem robić Stummel-a, ale jednak zamiłowanie do późnoniemieckich konstrukcji było silniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Spoko, jeszcze przywrócisz Panterę do życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 A co jej się stało???!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 A co jej się stało???!! Długo by opowiadać... jeden z moich pierwszych modeli i chyba już czwarty raz myty i na nowo malowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 A te tajemnicze okrągłe otwory?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2012 A te tajemnicze okrągłe otwory?? Wentylacja a tak poważnie to miały być to trafienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2012 No i kolejna odsłona... coraz bliżej i bliżej do etapu malowania. Tym razem ten sdek jest dla mnie o wiele przyjemniejszy w składaniu... ale czas na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi