Skocz do zawartości

Sd.Kfz. 251/7 Ausf.D 1:35 DML

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Nadszedł czas na mojego następnego sdeka... tym razem będzie on robiony na spokojnie (nie pominę miejsc po wypychaczach i wyznaczniki od dragona gdzie co ma być przyklejone)

Ma on być jeszcze ładniejszy niż poprzedni sdek... zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

sdeks.jpg

Na razie zaszpachlowałem miejsca po wypychaczach które pominąłem w poprzednim sdeku (te w środku)

Co do malowania to jeszcze nie wiem (jest w czym wybierać) zastanawiam się czy nie zrobić go w jednym kolorze

Pierwsze efekty z mojej pracy zamieszczę najprawdopodobniej wieczorem

• Odpowiedzi 92
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tym razem jednostka prawdziwa? Zasiadam - powodzenia.

Napisano
Tym razem jednostka prawdziwa? Zasiadam - powodzenia.

Zgadza się tym razem jednostka prawdziwa

Czekam na pierwsze foty. Możesz spróbować szary (panzergrau) z modulacją.

Jak już jeden kolor to będzie dunkelgelb... sdek docelowo ma stanąć razem z flakiem na dioramce.

Napisano

Czekam z niecierpliwością

a co do malowania ja stoję za tym

dsc05564n.jpg

Powodzenia!

Napisano

bardzo Ciekawy model z dużą ilością dodatków- klej klej zobaczymy co zmalujesz ja siadam i kibicuje

Napisano

To jakby Ci zależało na mega-poprawności historycznej, to dodam że przedstawiony na pierwszym planie pojazd z oznaczeniami dywizji pancernej Lehr, to lekka fikcja. Lehr nie miała tak uzbrojonych SdKfz 251/7.

Miała takie za to wspomniana 2. DPanc.

Powodzenia!

Napisano
To jakby Ci zależało na mega-poprawności historycznej, to dodam że przedstawiony na pierwszym planie pojazd z oznaczeniami dywizji pancernej Lehr, to lekka fikcja. Lehr nie miała tak uzbrojonych SdKfz 251/7.

Miała takie za to wspomniana 2. DPanc.

Powodzenia!

Dzięki za podpowiedz bo właśnie z tym działkiem chciałem zrobić mojego sdeka

Napisano

Miało być wieczorem ale trochę się wydłużyło

Zbyt wiele nie ruszyło ale coraz bliżej i bliżej... podłoga jest wstawiona na sucho dlatego żebym miał łatwiej wstawić siedzenia i inne duperele.

Tym razem pomęczyłem się troszkę bardziej ponieważ wyszlifowałem szwy łączenia form na wahaczach, zaszpachlowałem ślady po wypychaczach w środku i zeszlifowałem wyznaczniki do przyklejenia innych detali.

Zdjęcia troszkę słabe ale robione tak na szybko

sdek01.jpg

sdek02.jpg

Napisano

Co od poprawności wymiarowej to z tego co pamiętam pomosty dedykowane do tego modelu są trochę za wąskie.

Napisano
Dajesz dajesz czy lufka w tym zestawie jest metalowa

No właśnie nie jest... z RB nie znalazłem ale w sumie ta zestawowa nie jest taka zła.

Co od poprawności wymiarowej to z tego co pamiętam pomosty dedykowane do tego modelu są trochę za wąskie.

Możliwe że tak... ale raczej to nie będzie jakiś mega szczegół który żuci się w oczy.

Napisano

No to tym razem jest już co pokazać idzie znacznie łatwiej ponieważ już wiem jak się zabrać za dragonowskie sdeki... no i instrukcja jest bardziej czytelna.

sdek%2003.jpg

sdek%2004.jpg

sdek%2005.jpg

Tym razem dorobiłem prowizoryczne uchwyty na karabiny żeby nie było znowu że lewitują... co mnie dziwi to fakt że dragon nie postanowił nic z tym fantem zrobić.

sdek%2006.jpg

Napisano
Widzę,że nabierasz wprawy w tych Sd.Kfz.

Na kolor bazowy proponuje CI mieszankę XF-59 z XF-60 plus parę kropel bieli.

W sumie to nie miałem jeszcze okazji albo chęci mieszać Tamaki... ale czemu nie może wyjdzie jeszcze ładniejszy kolor.

Napisano

Ponad 50 wyświetleń od mojej ostatniej aktualizacji i dwie odpowiedzi... żeby nie było że za dwa dni ktoś napisze że to czy tamto do poprawy... bo rozstrzelam

A tak na marginesie pamiętacie moją panterę

Pant%2001.jpg

Napisano

Witam.

Pięknie wygląda . Można z niej zrobić ładny dodatek do jakiejś dioramki.

Ciekawe jak Ci ten esdek wyjdzie. Sam miałem robić Stummel-a, ale jednak zamiłowanie do późnoniemieckich konstrukcji było silniejsze.

Napisano
A co jej się stało???!!

Długo by opowiadać... jeden z moich pierwszych modeli i chyba już czwarty raz myty i na nowo malowany

Napisano
A te tajemnicze okrągłe otwory??

Wentylacja a tak poważnie to miały być to trafienia

Napisano

No i kolejna odsłona... coraz bliżej i bliżej do etapu malowania.

Tym razem ten sdek jest dla mnie o wiele przyjemniejszy w składaniu... ale czas na efekty.

sdek%2007.jpg

sdek%2008.jpg

sdek%2009.jpg

sdek%2010.jpg