bazylms Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Na dzień dzisiejszy mam 35 lat. Modelarstwo przewijało się przez moje życie już od maleńskości. Pamiętam, jak któregoś dnia dziadek kupił mi w sklepie na jednym arkuszu brystolu model Crusadera. Z zapartym tchem sklejałem go razem z nim. Już wtedy dziadek przyuczał mnie do wykorzystywania narzędzi modelaskich - przy pomocy wycinaków dorabialiśmy środki kół, aby obręcz ładnie siedziała. Potem przyszedł czas samolotów i oczywiście wszystkim znane standardy jak: Jak 1, Łoś, (niektórych już nawet nie pamiętam) no i najdumniejszy z mojej kolekcji Saab. Ale to było dawno. W szkole średniej kolega zainteresował mnie modelarstwem kartonowym. Wykonałem dwa modele, Beuforta i Zero, ale jakoś mi to nie leżało - strasznie męczyłem się z robieniem oszklenia kabiny. I wtedy zasmakowałem w okrętach. Na pierwszy ogień pocszła Burza. Potem był pancernik Richelieu i ORP Orzeł. Zapisawszy się na portalu Kartonwork rozpoczołem pracę nad ORP Generał Haller, ale niestety wyjazd małżonki do UK spowodował spadek zainteresowania kontynuacją projektu. Gdy już do niej dołączyłem i nasza sytuacja się ustabilizowała planowałem powrót do kontynuowania rozpoczętych prac. Niestety brak miejsca zmusił mnie do porzucenia kartonu (koledzy mieszkający w UK znają problem ciasnoty). I wtedy w roku 2008 postanowiłęm zająć się modelarstwem plastikowym. Wybór padł na czołgi. Tak więc od tej pory jest to moja nowa dziedzina modelarstwa z przerwą, kiedy to urodziła się moja ukochana córka. Pierwszy model wyglądał tak: Tiger I Ealry production Tamiya I kolejny: Churchill Crocodile Tamiya Pierwsza dioramka i trochę lepiej pomalowane figurki: KV-1 Tamiya Pz.kpfw.II Afrika Korps Tamiya Edytowane 15 Września 2019 przez bazylms 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Fajna kolekcja Krzysiek. Do kompletu brakuje jeszcze Granta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Dzięki Piotrek - mam nadzieję, że niedługo już tutaj się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Jasne, jak i więcej miejsc na świecie, ale ja mam dowód. I to naprawde nie jest żart. Wejdź sobie na google.co.uk, kliknij maps i wpisz w szukaj: CH5 2SW. To jest mój kod pocztowy z UK i zobacz sobię nazwę miejsca. To samo tyczy się mojej byłej miejscowości w Polsce. Jest tam Huta Cynku Miasteczko Śląskie. I ja tam mieszkałem i pracowałem. Wierz mi 50% ludzi na pytanie "gdzie mieszkałem w Polsce?" jak im mówię, że w Miasteczku Śląskim to się pytają "Dobra, ale jak ono się nazywa?" Mam szczęscie do nazw miasteczek w któych mieszkam, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Czerczil jest z bajerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Udało się ukończyć kolejny model. M3 Grant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Z mojej miejscowosci pod Czestochowa wielu dojezdzalo "przewozami" do Miasteczka do pracy codziennie....kiedys dawno temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Ja w miasteczku śląskim kupiłem kombinezon, kask , buty i rekawice na motocykl:P To wiem gdzie to jest:P Ogólnie to duzo rodziny mam w Tarnowskich Górach, a za nie długo Gwarki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 Fajnie że ktoś wie ze taka miejscowość istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Listopada 2012 Autor Share Napisano 24 Listopada 2012 I kolejny model ukonczony Pz.kpfw IV Ausf.D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Jakbym nie śledził warsztatów- pomyślałbym, że co chwila zjeżdża z taśmy produkcyjnej nowy model... Świetna galeria- gratuluję... To dowód, że ciągle się rozwijasz i poszukujesz... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Listopada 2012 Autor Share Napisano 24 Listopada 2012 Dzięki, to zasługa was bo mobilizujecie do dobrej roboty a nie odwalania fuszerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2013 Następny model do kolekcji: KV-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Bardzo inspirująca galeria, ukazująca rozwój autora Tylko podglądać i brać przykład. Coś w tym jest "trening czyni mistrza". KW bardzo mi się podoba, ale i dioramka z IV też niczego sobie. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Krzysiek widać ładny progres w stosowaniu różnych technik modelarskich. A podglądając twoje obecne warsztaty widać, że w końcu się przełamałeś i zaczynasz dorabiać sam różne detale przed czym wcześniej mocno się wzbraniałeś. Jednym słowem tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Listopada 2013 Autor Share Napisano 12 Listopada 2013 I kolejny model, tym razem niespodzianka - samolot B-25 Mitchell - 1/72 - 305 dywizjon bombowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Maja 2014 Autor Share Napisano 1 Maja 2014 Powrót do korzeni: Pz.kpfw.I Ausf A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Model powstał z okazji 70 rocznicy Powstania Warszawskiego. Sd.Kfz. 251/3 Ausf.D "Jaś" - AFV 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Ładna kolekcja Ci się uzbierała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 M4A3E8 Sherman "Major Albin Irzyk" - Dragon 1/35 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Konstruktywnie stwierdzam, że Twego poziomu długo nie osiągnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 Ładna kolekcja. Widzę że i perełki lotnicze się zdarzyły. Po twoim warsztacie nabrałem chęci na Shermana więc kto wie może coś się wystruga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2015 Marcin, jak najbardziej. Nawet są w wersji ruskiej - coś akurat dla ciebie. Nie wiem jak że skalą 1/48 ale w 1/35 na pewno jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 Jakowoz patrzajac na tytuł Watka to nie specjalnie mi pasi. Fajny samolocik polepiles, moje modele daleko odbiegaja o Twojego poziomu. Patrzam i podziwiam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2015 Marcin muszę się z Tobą niezgodzić. To między innymi od ciebie uczyłem się modelarstwa na Model-klub. Twoje modele są piękne, tylko ostatnio jest ich jak na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi