Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na prośbę jednego z Kolegów wrzucam parę fotek ostatnio ukończonego modelu.

Sturmahaubitze 42 z 190 StuG. Brigade, model Dragona z kilkoma potrzebnymi poprawkami - właściwe mocowania błotników z wygiętej blachy, tył spawany "na zakładkę". Trochę blach Abera, głownie zapinki narzędzi, ekrany z Eduarda. Malowany akrylami Tamiya, wykończenie to głownie oleje 502 Abt i kilka preparatów AK

DSC_0488.jpg

DSC_0491.jpg

DSC_0489.jpg

DSC_0490.jpg

DSC_0479.jpg

DSC_0481.jpg

DSC_0494.jpg

DSC_0486_1.jpg

DSC_0485.jpg

DSC_0484.jpg

DSC_0480_1.jpg

Napisano

Witam!

Ochów i achów mi zabrakło, co by mój zachwyt wyrazić!

Model rewelacyjnie zrobiony i pomalowany! A ten Maxim to normalnie mi łzy z oczu wycisnął...

Napisano

Fakt, jeden z najładniejszych modeli na forum.

Było by super jakbyś więcej swoich prac prezentował.

Napisano (edytowane)

Dzięki Robert, ale do tego to jeszcze daleka droga...

Marioba w swoich założeniach modelarskich staram się zawsze lub prawie zawsze wykonywać konkretne pojazdy. StuH ma przedstawiać ten oryginał

309323075_VPgpm-L.jpg

Natomiast pomysł z Maximem podsunęło samo życie, prawdopodobnie StuG - patrząc po ekranach i oznaczeniach - z tej samej jednostki.

skanowanie0007.jpg

Dzięki Bazylmas, może znajdę jeszcze coś godnego forum.

Edytowane przez Gość
Napisano
Dzięki Bazylmas, może znajdę jeszcze coś godnego forum.
Jak ty nie znajdziesz, to ja chyba będę wtedy musiał swoje wycofać.
Napisano

O kurde, tak jak pisali poprzednicy, jest świetny! Jeszcze jak dałeś zdjęcie archiwalne i porównałem pake, to szczęka opadła Gratuluję

Napisano

Świetny model a brudzenie... powala!

Napisano

Model cudo. Pięknie wykonany - nie ma się czego przyczepić. Gratuluję .

Napisano

Wspaniałe wykonanie, super mi tylko brakuje małej, klimatycznej podstaweczki i byłby kosmos. Pokazuj więcej swoich prac, bo jest co oglądać

Napisano

Dla mnie cudo! I wykonanie porażające i podejście do tematu takie jak lubię. Dla mnie modelarze dzielą się na "sklejaczy", którym obojętnie co byle dużo, błota, kurzu i rdzy i ludzi z pasją chcących odwzorować kawałek przeminionej rzeczywistości. Tu widać już nie kawałek a kawał serca. Ja widzę tu dokładnie to co lubię: perfekcyjny warsztat i miłość do historii! Pozdrawiam Tomek.