Robert Ostrowski Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Ładnie Daniel ,jak juz sie szkoliłeś to trzeba było i bandaże z aero pomalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Ładnie Daniel ,jak juz sie szkoliłeś to trzeba było i bandaże z aero pomalowac no to by wyglądały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 no to by wyglądały Oj tam ,zobacz na mojego teta malowałem aerkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 kurde schowaj go bo mnie zazdrocha bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Podoba mi się czekam na dalsze efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 W tej chwili model posidoluxowany, położone kalki,i ponownie pokryty sido. Następnie poszedł ciemny łosz z abtejlngów( kupiony gotowy akrylowy z sira hobby to poracha, Robert miałeś rację schnie tak że nic nie da się kontrolować). Następny był weathering z tych samych abteilungów. Obić i rdzy nie ma wiele gdyż model przedstawia pojazd sześcio letni który wczesniej nie brał udziału w działaniach bojowych. Na fotkach rdza i obicia są jeszcze nie dopracowane, poza tym są robione matowymi humbrolami wiec mocno zucają się w oczy. Tak więc pojazd nie będzie jakoś szczególnie ubłocony na koniec po lakierowaniu dojdzie tylko trochę kużu oraz sadzy na wylotach. Gąski jeszce nie waloryzowane więc wyglądają marnie. Co do moich wrażeń to przyznam że może to okazać się moim najlepszym, jak do tąd modelem, choć staży wyjadacze znajdą pewnie masę błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Daniel jeśli nie za pózno to dotrzyj jeszcze łosza bo za dużo jego jest i prosił bym o fotkę bez flesza wtedy można ocenić efekty Zadrapania na pokrywach silnika za duże ale do wybaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 To za dużo to pozostałość po akrylowym i niestety juz za pózno co do fotek to nastepne bez flesza będą po matowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 Z zadrapaniami to nic mi nie mów ciągle mam z tym kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Z zadrapaniami to nic mi nie mów ciągle mam z tym kłopoty Normalne ,moja rada :rób za małe a będą OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Z zadrapaniami jest git . To taki temat że nigdy nikomu nie dogodzisz , rób więc tak jak Tobie pasuje. Co do washaa to Scieraj szybko tą brązową plamę na skórzanej (?) osłonie lufy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Z zadrapaniami jest git . Robert nie jest git i nie chodzi ze by komuś dogodzić ,sam przyznasz ,ze te to chyba siekierą trzeba by było zrobić ,że by takie wyszły i to w tym miejscu. Chodzi o to ,że by pokazac Danielowi co jest do poprawy a nie tylko wychwalac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 Robert już z nimi nic nie zrobię niestety, jak zaczne zmywać to przekombinuje i bedzie gożej. Na zywca tak właściwie niewiele je widać dlatego je powiekrzałem ( widzę niepotrzebnie) Nieraz łapie się że widzę cos dopiero na fotkach kamerka 16 Mpx. To że cały model się tak świeci jest winą świeżych jeszcze olei, do tego jest ich kilka odcieni ziemistych brązów czego już na zdjęciach nie widać PS:W końcu jestem tu żeby się coś naumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Nic nie zmywaj ,przy nastepnym zrobisz to lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Jestem pod wrażeniem tego modelu na 95 % wyszedłeś obronną ręką, 5% sam wiesz Robert juś ci napisal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Czas na koleiny upload. Model złożony, wstępnie przykurzony i w kwestii brudu nie będę raczej więcej dodawał. Pojazd poruszał się po ulicach pragi więc bez błota kurz na kołach i błotnikach to agama, ma imitować pyły osiadłe po przejechaniu przez gruzowisko ( żeby nie było mam foty teciaka który wpakował się w budynek, zdjęcia z tamtych zdarzeń). Muszę jeszcze na spokojnie obejżeć co by zmienić ewent. popracować nad drągiem na tył może tłuste plamy przy wlewach paliwa no i podstawka chciałem zamówić ale coś gościu kręci. W każdym razie coraz bliże końca. Dodam jeszcze że model matowany satinem z Microscale i jak dla mnie trochę za świecący ale ak przypomnę sobie sztuczny mat humbrola to wolę tak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Ładnie Ta siatka z tyłu to raczej nie powinna być osmolona daj te zacieki na wlewach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Ta siatka z tyłu to raczej nie powinna być osmolonaNo, bo wydech jest z boku. Delikatnie przykurz jeszcze górę, żeby tak kolorystycznie się nie odcinała. Ale bardzo delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Świetnie wygląda... galeria już się zbliża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Coraz ciekawiej, nie nakładaj na niego matu. Urozmaić trochę brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Coraz ciekawiej, nie nakładaj na niego matu. Urozmaić trochę brudzenie. Rafał to może podpowiedz coś bo mam proszki( nie takie ) ale nic do utrwalenia na stanie a półmatu nie bardzo to sę trzyma i nie chcę kużyć góry pojazdu bo tam raczej nic by się nie osadziło jeśli chodzi o kurz. Aktualnie pracuję nad podstawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Jakie proszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Jakie proszki ? Pigmenty hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Na koniec nałóż fixer i będzie git tylko pamiętaj że pigmenty potrafią zaniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Na koniec nałóż fixer i będzie git tylko pamiętaj że pigmenty potrafią zaniknąć. Fixer rozumiem do utrwalenia, jednak nie mam czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi