GrzesiekW Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Oznaczenia dywizyjne mają być na prawym czy lewym błotniku? Pytam, bo zdjęcia w internecie są sprzeczne w tej sprawie. I jeszcze - czy oznaczenia mam malować na żółot czy na biało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Oznaczenia na prawym kolor biały tak wynika z kolorowych zdjęć z epoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Dzięki piekielny. Czy też malować je na szarej plamie ? Czy były one malowane już na piaskowym kamo? Wnętrze gotowe. Jutro skończę malowanie oznaczeń i wstawię szybę. Zostanie wash i brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Wiesz nie ma reguły sa zdjęcia gdzie były malowane na szarym i takie na piaskowym ale skoro palemki malowaleś na szarym t oznaczenia tez tak zrób. taki przykład z Militaria i Fakty Nr 38 jak widać nie było reguły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Bardzo mi się podoba Czekam na brudzing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Bardzo mi się podoba Czekam na brudzing Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Czekam na brudzing Nie oczekujcie niczego specjalnego . To moja słaba strona. Postanowiłem dodać kilka gratów (black dog to to nie jest) i figuranta (to też moja słaba strona ). Chyba dorobię jeszcze taki uchwyt na kanister I jeszcze jedno. Czy oznaczenia mają być przed lampą (od strony zewnętrznej), czy na środku błotnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Ja też dam chyba kanister ale na tylnym lewym błotniku, działaj i brdź . Grzesiek a do Mausera masz za przednimi fotelami uchwyty tam powinien być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Wiem Daniel. Tylko tamiya zrobiła taki uchwyt,że mauser nie wchodzi . Otwory są za wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 I jeszcze jedno. Czy oznaczenia mają być przed lampą (od strony zewnętrznej), czy na środku błotnika? Przed lampą przy krawędzi tak jak tutaj: choć w sumie oznaczenie dywizji może być na wysokości lampy,bo często gęsto niżej dawali np. oznaczenia kompani lub plutonu.To mocowanie na twoim zdjęciu Grzesiek jest nieco fantazyjne w realu było one skladane z płaskowników+parciany troczek do zapinania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Wiem Daniel. Tylko tamiya zrobiła taki uchwyt,że mauser nie wchodzi . Otwory są za wąskie. Wiem Grzegorz wystarczy odciąć zewnetrzny element wsadzić karabin i dorobic zamkniecie ze starej blaszki PE lub puchy po browcu nic skomplikowanego krzyałt ten sam tylko odrobinę więkrzy, a kubeczka kończ szybko bo fajnie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Dzięki za rady panowie. Piekielny - wiem,że ten uchwyt jest SF. Dałem tak dla przykładu. Konrad mi kanistry podeśle i będzie git.Szybko to nie wiem. Nie chcę skopać czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Lipca 2012 Autor Share Napisano 17 Lipca 2012 Po dwóch dniach zmarnowanych na naukę malowania figurek dostałem kanistry i zrobiłem uchwyt.Drugi kanister będzie na wodę i położę go na płycie za kanapą.Nałożyłem też pigmenty na podstawkę. Teraz zobaczę jak mi te figurki wyjdą i albo pozamykam drzwi kubla albo zotawię je otwarte. Na razię czekam jeszcze na wykonanie tabliczki do podstawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Ładna ta podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Super faktura piachu na podstawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 (edytowane) Można by powiedzieć,że model niemal gotowy. Wkleję tylko szybkę,czekam na tabliczkę i w przeciągu pięciu dni powinna być galeria (zależy to od tabliczki - kiedy ją dostanę). Dałem pigmenty, teraz dam fixer. niestety zapomniałem dać matowy lakier więc dam go tylko we wnętrzu (tam gdzie nie ma pigmentów).Chyba,że macie coś przeciwko to zmyje pigmenty i jakoś to poprawię. Pigmenty nakładałem aerografem (po raz pierwszy) - efekt jest jak widać - można się śmiać. Edytowane 22 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Powiem ci Grzesiek że dawno nie widziałem tak ładnego kubla... bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Mi też się podoba , podstawka prosta a bardzo fajna całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Dziękuję Panowie. na marginesie- nie było problemów z pigmentami? Tylko raz jak dałem za dużo pigmentów w stosunku do rozcieńczalnika. Powiem ci Grzesiek że dawno nie widziałem tak ładnego kubla... bardzo mi się podoba Dzięki - ale do twojego Grilla się nie umywa Mi też się podoba , podstawka prosta a bardzo fajna całość Miał być pozorant ale chyba z niego zrezygnuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Dobra robota Grzesiek. Fajnie już wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 No w końcu jakiś ukończony model i jeszcze do tego bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Dobrze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 Dziękuję za te motywujące komentarze. Finito. Na szybę dałem delikatną mgiełkę pigmentów. Następnie fixer na podstawkę i model. Dziękuję wszystkim zasiadającym w warsztacie - wasza pomoc była bezcenna. Na dniach (jeśli człowiek od tabliczek na podstawki da znak życia) powinna pojawić się galeria. Proszę o ostatnie opinię-jeszcze ew. mogę coś poprawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Jestem pod wrażeniem faktu, że w końcu coś ukończyłeś. Jak już coś robisz to efekt jest bardzo dobry. NIe wiem jak merytorycznie, ale malarsko mi sie bardzo podoba. Mam nadzieję, że ruszysz w końcu z Walnetym - strasznie chciałbym go zobaczyć ukończonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi