bazylms Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Ładnie wychodzi. Ciekawym dalszych postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Witam. Konradzie model wychodzi pięknie. Ach ten kolor blaszek z pięknie sklejonym plastikiem Dragona... to jest coś pięknego. Widzę też znaczącą poprawę co do jakości fotek. Czym pstrykasz ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Dzięki ale do malowania jeszcze trochę! Witam.Konradzie model wychodzi pięknie. Ach ten kolor blaszek z pięknie sklejonym plastikiem Dragona... to jest coś pięknego. Widzę też znaczącą poprawę co do jakości fotek. Czym pstrykasz ? ? ? Tak, to piękny widok. Co do zdjęć to używam tego samego złomu ale kombinuję. Czekam na więcej dopingu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Sklejony pierwsza klasa. A co z Shermanem Firefly I c Hybrid w polskim malowaniu Konrad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2012 Sklejony pierwsza klasa. A co z Shermanem Firefly I c Hybrid w polskim malowaniu Konrad? Chwilowo zamierzam skończyć te modele, potem się za niego zabiorę. Panowie, nie ma ktoś może gniazda anteny RB lub innego? Do czołgów USA są takie zestawy po parę sztuk w jednym, mi nie potrzeba całego tylko jednej sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Witam wszystkich. Zatęskniłem za moim shermanem, porozmawiałem z Konradem i postanowiliśmy,że dołącze się do jego wątku tworząc wspólny warsztat.Model to rozpoczęty przeze mnie sherman, który jeśli się uda będzie w polskich barwach (jeśli nie to zostanie brytol). Początkowo aktualizacje z mojej strony będą rzadkie,bo muszę skończyć kubla ale powinienem się z tym szybko uporać. To co widać na zdjęciach złożone na sucho. Dziękuje Konradowi za możliwość tworzenia u jego boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 No to zasiadan i kibicuję Ja jestem za brytolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Ja za Polakiem!!! A jak takiego nie zrobisz to możesz zakładać nowy wątek. Ładnie idzie, ja chwilowo zaszpachlowałem wózki jezdne.. w sumie nic ciekawego. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Dobrze że będziesz pod czujnym okiem Konrada. Działaj - dawaj Polaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Co do Polaka to sięzobaczy. Bryła poskładana teraz szpachla i podwozie. Mam tylko pytanie . Po sklejeniu pancerza przedniego pojawiła się z jednej strony taka szpara (nie wiadomo czemu). Robić coś z tym (wydaje mi się,że zniknie ona za osłonami bocznymi i kołami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Tak było w Grancie - w końcu trochę podobna konstrukcja (sorki za śmietnik): Dlatego wydaje mi się, że wysarczy tylko zaszpachlować łączenie a uskok zostawić. Bardziej martwi mnie łączenie przedniego pancerza z bocznym tuż nad kołem napędowym - powinno być na równo, bo zdaje się że boczne osłony wchodzą pod spód i są w równej linii z bocznym pancerzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Nie bardzo Krzysiek rozumię o co chodzi. Ale wanna była w całości odlana przez Dragona więc nie powinno być nic źle. Po rozmowi z Konradem doszedłem do wniosku,że nie warto szpachlować tej szpary bo i tak jej nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Witam! Będzie widać! Taki uskok był w oryginale i były tam jeszcze śruby mocujące osłonę transmisji po bokach. Śrub było chyba osiem po każdej stronie wzdłuż krawędzi na wannie (chyba osiem, ale mogę się mylić). Chyba coś źle spasowałeś. Tę szparę musisz zlikwidować, bo inaczej będzie ją widać, nawet jak założysz osłony przeciwpiaskowe. Szpara ta wychodzi idealnie, między kołem napędowym a osłoną sprężyn. Będzie walić po oczach jak nie wiem co. Śrub nie dorabiaj, bo mało je widać, ale szpara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Już zaszpachlowałem. Dzięki Mariusz. Założyłem też jeden błotnik. Wyszło jak wyszło (blaszki nie świecą się jak Konrada,bo musiałem je rozgrzać - były za twarde do gięcia). Moje pierwsze blaszki więc prosze o litość i ew podpowiedzi. Edytowane 21 Czerwca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Teraz widać szparę na łączeniu przedniej płyty, bocznej i błotnika - mały prostokątny otwór. Przymierzałeś czy wejdą ci koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Tak wejdą. Ten prostokątny otwór wyjdzie też z strony przeciwnej. Chyba będzie tam zaczepione mocowanie płyt bocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Fajny warsztacik Grześku, zasiadam i kibicuję bo na chwilę obecną mam syndrom odstawienia po delegacji i oczywiście Konradowi również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Uwielbiam delegacje Warsztat obserwuję. No to widzę zapoczątkowaliśmy wspólne warsztaty na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2012 Witam! U mnie zostało już nie wiele. Trzeba wyszlifować ubytki pozostawione przez Dragona po bokach wieży a także jedną stronę wózków jezdnych. Po za tym muszę kupić gniazdo anteny RB i można malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Konrad może się mylę, ale wydaje mi się że gąsienica powinna być bardziej naszpanowana (naciągnięta) bo teraz jakoś nienaturalnie wygląda na kole napędowym. Swoją drogą to zestawowe są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Krzysiek ma racje tak jak by za długa była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Konrad może się mylę, ale wydaje mi się że gąsienica powinna być bardziej naszpanowana (naciągnięta) bo teraz jakoś nienaturalnie wygląda na kole napędowym. Swoją drogą to zestawowe są? Racja w moim Shermanie odjąłem dwa ogniwa taki urok DS-ów ogólnie jest cała za długa nie tylko na górze na płaskiej powierzchnmni poprostu wystrzeliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2012 No ależ to oczywiste, że jest za długa bo jest to tylko przymiarka. Wózki będę malował osobno, gąsienice też. Rozważam zakup Fruilków. ;] Bądź innych ruchomych gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Miałem w Grancie plastiki ruchome z Bronco - spoko, tylko kupa roboty. Aha, dwa mankamenty - koło napędowe za wąskie i rozstaw ogniw trochę za duży, ale u mnie się schowały pod błotnikiem i nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Słyszałem że podgrzewanie DS'ów przez suszarke je zmniejsza i naciąga, warto spróbować zanim się skusisz na friulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi