raptorf22 Napisano 26 Lutego 2007 Share Napisano 26 Lutego 2007 Witam mam w planach wykonać jedyny dostępny model Irydy z marfiksu :-( Mam tylko prośbę o plany zamieszczone w Modelarzu chyba w roku 91. Niestety nie mam tego wydawnictwa, czy forumowicze poratują? Mam tylko PKL , ale rzutów kokpitu jest tam jak na lekarstwo. Z góry dziękuję za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 26 Lutego 2007 Share Napisano 26 Lutego 2007 Lotnictwo Wojskowa (albo i nTW (?) - tam byl cykl artykulow o tym samolocie - o calym projekcie generalnie - mysle ze tam cos ciekawego sie znajdzie... dla Ciebie Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 26 Lutego 2007 Share Napisano 26 Lutego 2007 Wkładka z planami Irydy była w Modelarzu chyba coś koło 97 albo 98 roku. Jak odnajdę ten numer to napisze dokładnie który to. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkp Napisano 26 Lutego 2007 Share Napisano 26 Lutego 2007 jedyny dostępny model Irydy z marfiksu :-( Jest jeszcze vacuformed jakiejś polskiej firmy- też plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 WITAM. Przegląd konstrukcji lotniczych nr.3 jest poświęcony I-22 IRYDA. Są tam doskonałe plany w skali 1/48 oraz liczne zdjęcia. Pozdrawiam Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Widzę że masz PKL nr.3 Zdjęcia IRYDY szukaj na: http://www.modelarstwo.pl/index.php?cid=57&cc=gallery_show&content_id=913&picture_id=4894 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 jedyny dostępny model Irydy z marfiksu :-( Jest jeszcze vacuformed jakiejś polskiej firmy- też plastik taaa...a ten z Genesis jest podobny do Phila Colinsa..... to ten sam zestaw...niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkp Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Faktycznie- ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riddick Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 I jak na moje oko to strasznie kiepsko u niego z geometrią PS. Ciekawy typ fotela: http://www.modelarstwo.pl/index.php?cid=57&cc=gallery_show&content_id=913&picture_id=4936 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 1 Marca 2007 Autor Share Napisano 1 Marca 2007 W stosunku do oryginału model Marfiksu jest za krótki o 3 mm. W takiej skali to mniej więcej ok 21 cm w 1:1. Wstawiłem kawałek plastiku w kadłub na wysokości kokpitu, gdyz tam brakowało kadłuba. PKL, z Irydą mam także spoko ale w modelarzu były chociaż przekroje kadłuba z kokpitem i podwoziem. Kat jak znajdziesz to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 raptorf22 aktualne jeszcze to jest? Mam jakąś wkładke z Modelarza z 9/99 i mogę Ci ją wysłać. Mi i tak nie potrzebna a tylko wala sie po półce. jakby co to daj znać na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iced_devil Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 kiedy zaczynasz pracę nad modelem??? jak dasz mi miesiąc to postaram się o fotki przynajmniej podwozia egz który stoi w dęblinie na pomniku, w kabinie to o ile pamiętam to wszystko zdemontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iced_devil Napisano 20 Kwietnia 2007 Share Napisano 20 Kwietnia 2007 tak jak obiecałem kilka fotek irydy, samolt nr 104 prototyp sp-pwc przekazany jako pomoc szkoleniowa do deblina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof II Napisano 20 Kwietnia 2007 Share Napisano 20 Kwietnia 2007 Ten model jeszcze klepią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel182 Napisano 11 Maja 2007 Share Napisano 11 Maja 2007 Tego modelu już chyba nie klepią...ale czasem można spotkać na allegro. Co do autora postu: zamieść fotki jak skleisz modelik też mam ten model ale nie ukończony :( i nie miałem planów jak zaczynałem go kleić więc nie wnosiłem poprawek co do np. długości kadłuba. Z tego co pamiętam kadłub jest ciutke za krótki jak wspomnialiście natomiast rozpiętość skrzydeł jest troszke za duża, no i pozatym przy wlotach do silników trzeba też popracować sporo... a kabinka-całą od podstaw trzeba robić bo z fabrycznych elementów to nic sie nie nadaje. Ja np.fotele wstawiłem od Iskry (model firmy Plastyk) bo kolega miał na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonoece Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Hello, Searching some photos of this Iryda, I find some plans, and some bad quality photos, but it's not wonderful... I've bought a vacuformed kit of this pzl aircraft, and even I don't want to build it now, I would like to know if anybody could lead me on a website? Thanks in advance for your answer, Nono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 At the end of this topic there are some photos: viewtopic.php?t=2425&highlight=iryda And maybe this gallery would be helpful: http://www.modelarstwo.pl/index.php?cid=57&cc=gallery_show&content_id=913&picture_id=4894 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 http://www.airwar.ru/other/draw/i22iryda.html and here are some drawings of Iryda. Good luck in your project! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonoece Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Whaooouh It's a real gift! Thanks a lot, my Google search hides me these photos. "Merci "(=Thanks), you are genius! Nonoece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 kilka zdjęć z Muzeum Wojska Polskiego jednej z nielicznych zewnętrznie kompletnej Irydy,najpiękniejszej polskiej konstrukcji oraz taki cienki filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Super! Dzięi za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 http://www.ipmsswidnica.pl/index.php?view=category&catid=79&option=com_joomgallery&Itemid=9. Tu są lepsze, moje to drobiazg przy tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 (edytowane) http://www.planepictures.net/netshow.php?id=457484 Edytowane 6 Września 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 young, Eror 403, Access forbiden. Czy możesz udostępnić pełny rozmiar? To zdjęcie wygląda bardzo smakowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Dodałem link ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi