Marcin M. Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Witajcie w mojej kolejnej relacji. Model, który zacząłem jakiś czas temu. In - box znajduje się tutaj http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=75&t=27255. Można wykonać go w wersji seryjnej i podrasowanej - ja wybrałem tę pierwszą. Rama: Silnik skleiłem do kupy (szew na skrzyni biegów nie będzie widoczny) i na podstawie zdjęć wygrzebanych w sieci okablowałem go tyle o ile (z wierzchu brakuje mu filtra powietrza); po położeniu podkładu malował go będę pędzlem: Bateria także dostała kabelki: Na sucho wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Zapowiada się ciekawy modelik. Fajne okablowanie. Jestem ciekawy kół - będziesz je jakoś zmieniał czy dajesz fabryczne chromy? Zasiadam i czekam na więcej. zpdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Lipca 2012 Autor Share Napisano 7 Lipca 2012 Model robię praktycznie z pudła. Chromowane felgi, widoczne w in - boxie, są przeznaczone do wersji custom, w wersji stock chromowane są tylko dekle. Zastanawiałem się, czy fabryczny chrom zastąpić alcladem, ale okazało się, że ślady po odcinaniu z ramki nigdzie nie powinny być widoczne. Więc dodatkowej roboty nie będę sobie dokładał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Lipca 2012 Autor Share Napisano 9 Lipca 2012 Witajcie! Dodałem trochę "elektryki" (całość na razie poglądowo, na sucho): Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Walczę dalej . Jedyne jak dotąd miejsca wymagające szpachlowania: Po zapodkładowaniu humbrolem 64...: ...na ramę dałem revell 8, na karoserię i felgi humbrol 20 (crimson): Zdjęcia jasne, bo robione tuż po malowaniu na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 moim zdaniem element stabilizujący tylny most, to V, jest źle przyklejony, bo do wału napędowego. raczej dziwne rozwiązanie konstrukcyjne, nawet jak na samochody z lat powojennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Lipstein, też się nad tym zastanawiałem, wydawało mi się to dziwne, ale znalazłem takie coś http://www.ebay.com/itm/41-42-46-47-48-FORD-REAR-AXLE-DRIVESHAFT-TORQUE-TUBE-RR-/120680707307, wygląda na to, że wał obraca się w prowadnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Lipca 2013 Autor Share Napisano 12 Lipca 2013 Witajcie! Moim zdaniem beznadziejnie to wyszło ale pocieszam się, że nie będzie za bardzo widoczne - wash olejny z Talensów i sucha pastela. Ostatecznie przemaluję cały dół na czarno i zrobię brudzenie na nowo, bo to podwozie w kolorze karoserii nie bardzo mi się widzi (tak sugerowała instrukcja): Chyba nawet na pewno przemaluję. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Lipca 2013 Autor Share Napisano 14 Lipca 2013 Podwozie przemalowałem czarnym matem 8 Revella, pędzlem: Szkoda, że to nie sedan, trochę ten kanciasty dach dziwnie wygląda przy tych pięknych wyobleniach: Dziwna konstrukcja końcówek osi zmusza mnie do zrobienia kół nieruchomych. Dojdą dekle chromowane z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Cześć! Bardzo sympatyczne autko pod względem nadwozia To co zrobiłeś też wygląda ciekawie, podoba mi się! Nie przejmuj się nieruchomymi kołami, w końcu nikt nie będzie się tym bawił Powodzenia w dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Cześć, fajnie Ci to idzie, ale dekle wcale nie są konieczne. Od razu skojarzyło mi się pewno zdjęcie. Jak pomalujesz nadwozie na czerwono to masz efekt jak w tym pięknym Volvo, kształtami przypomina tego Forda : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Lipca 2013 Autor Share Napisano 16 Lipca 2013 Witajcie! dekle wcale nie są konieczne. To i nawet lepiej, zastanawiałem się, po co producent dał tak pięknie odlane felgi, skoro miałyby być zasłonięte: Szary filtr i pigmenty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 To i nawet lepiej, zastanawiałem się, po co producent dał tak pięknie odlane felgi, skoro miałyby być zasłonięte: Magia modelarstwa Cierpienia to dopiero przeżywają klejący samochody rajdowe, gdy ich krwawica niknie pod osłonami podwozia... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Lipca 2013 Autor Share Napisano 21 Lipca 2013 Hej! Na silnik dałem wash z brązowego Talensa, na chłodnicę suchy pędzel z Hum99: Gotowy element umieściłem na ramie stwierdzając, że Revell przyłożył sie do roboty - wszystko pasuje idealnie: Mało co będzie widać - cóż, magia modelarstwa: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Cywile to moja bajka, ale widziałem na żywo dwa podwozia modeli Marcina i są super. Nie ma w nich nic do poprawy. Są pomalowane idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Lipca 2013 Autor Share Napisano 22 Lipca 2013 Dzięki Robert za słowa uznania, ale w końcu miałem się od kogo uczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 31 Lipca 2013 Autor Share Napisano 31 Lipca 2013 Tak wygląda wnętrze po położeniu kolorów bazowych: Tapicerkę przyciemnię i poprzecieram gdzieniegdzie, to samo z dywanikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Cholera nie moja działka ale jest pięknie.Bardzo mi laikowi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Jak prawdziwe. Pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Wnętrze bardzo ładne się prezentuje, dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Września 2013 Autor Share Napisano 8 Września 2013 Witajcie, wnętrze przeszło kretowanie i podkładowanie, kolory będą inne, zwłaszcza jeśli chodzi o fotele. Kasta dostała pierwsza warstwę bazy - pactra A6: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Ładnie ładnie, pięknie Ci to idzie! Cóż to za fajowski podnośnik? Podasz nazwę, cenę i namiary? Może być PW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Ładnie ładnie, pięknie Ci to idzie! Cóż to za fajowski podnośnik? Podasz nazwę, cenę i namiary? Może być PW! Ten fajowski podnościk to tzw. "trzecia ręka" takie żabki z lupą na stojaku. Pełno tego na allegro za pare zł Pozdro Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 I jak dalej w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi