Zekar Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Witam, Zabrałem się za kolejny projekt w "35-tce". Jagdpanzer 38(t) "Hetzer" to chyba jeden z najlepszych i na pewno najbardziej ekonomiczny niszczyciel czołgów używany w Niemieckich wojskach pancernych podczas drugiej wojny światowej, a i po niej w armii Czechosłowackiej oraz w Szwajcarii. Ja będę wykonywał model Hetzera "średniej serii produkcyjnej". Co do malowania to planuję wykonać kamuflaż typu „Licht und Schatten”. Sam model jak na razie składa się w miarę przyjemnie,chociaż w kilku miejscach spasowanie części mogłoby być nieco lepsze. Np tylna płyta i koła napędowe. A teraz porcja obrazków: Tylna płyta wymaga jeszcze szpachlowania i kilku poprawek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 Witam, Oto co zrobiłem przez ostatnie dwa wieczorki: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Na razie wszystko czysto i ładnie, czekamy na postępy Sam kiedyś popełniłem Hetzera, miło wspominam model Dragona Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 jak rozwiązesz malowanie?dopytuje w kolejnym wątku bo czeka mnie w najbliższej przyszłości takie samo w skali 1\48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Wygląda na ładny wypust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Bardzo ładny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 11 Lipca 2012 Autor Share Napisano 11 Lipca 2012 Dzięki za opinie jak rozwiązesz malowanie? Będę własnoręcznie kombinował jakieś maski,czyli czeka mnie żmudne wycinanie kółeczek z papieru lub taśmy . Mam nadzieje,że takie maskowanie zda egzamin. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Witam, Hetzer już w dość zaawansowanym stadium, jeszcze kilka poprawek i powoli zbliżam się do najważniejszej części tego projektu czyli malunków kamo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 No tez czekam na malowanie. Tylna górna płyta jakoś tak trochę dstaje od boków im bliżej tyłu. Masz już ją przyklejoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 14 Lipca 2012 Autor Share Napisano 14 Lipca 2012 Tak,tylna płyta jest przyklejona. Zauważyłem dopiero na fotach,że tak odstaje,no nic postaram się jakoś to poprawić. A tymczasem jako ciekawostkę wrzucam parę fotek zrekonstruowanego hetzera, które zrobiłem dzisiaj na "strefie militarnej" w Podrzeczu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Fajne fotki i podobno fajna impreza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 27 Lipca 2012 Autor Share Napisano 27 Lipca 2012 Witam, Hetzer jest już ostatecznie gotowy do malowania, jak widać zacząłem nawet nakładać kolor bazowy, jednak mój aerograf odmówił posłuszeństwa. Wygląda na to,że model poczeka na kamo do września,kiedy wrócę z wyjazdu. podobno fajna impreza Nawiązując jeszcze do "strefy militarnej" to na prawdę polecam, warto przyjechać, można się sporo naoglądać i nacieszyć oczy widokiem starego sprzętu i nie tylko . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Popraw te obejmy klocka pod lewarek, za szerokie, a skrajne były nitowane. Tak czasami warto przed poprawkami pogooglować miło wspominam model Dragona Pierwszy sex koło pudełka z modelem ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Nie, wolę bardziej odpowiednie miejsca. Merytorycznie się nie znam, wspominam miło, bo w swoim życiu kleję więcej Italek, więc przeskok na Dragona to dla mnie wysoce odczuwalna różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Pierwszy sex koło pudełka z modelem ? Pzdr Ale żeną pojechałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Pierwszy sex koło pudełka z modelem ? Pzdr Ale żeną pojechałeś... Bo nie wiem jak można mile wspominać model ? Co do obejm klocka, cofam, sugerowałem się wiadomo jakim. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Wiesz, no jak się robi prosto z pudła i nie ma się nawalone do głowy, że musi być jak najdokładniej ze wszystkimi detalami, to chyba jest to możliwe. Nie pamiętam już jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 27 Lipca 2012 Autor Share Napisano 27 Lipca 2012 Tak czasami warto przed poprawkami pogooglować Przed napisaniem komentarza też A w ogóle to po cholerę komentować post sprzed prawie 3 tygodni i zaczynać bezsensowną dyskusję? Dobra koniec tego. Czekam na opinie dotyczące modelu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Pierwszy sex koło pudełka z modelem ? Pzdr Ale żeną pojechałeś... wiocha.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Pierwszy sex koło pudełka z modelem ? Pzdr Ale żeną pojechałeś... wiocha.pl Ooo, tym razem wypiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 4 Listopada 2012 Autor Share Napisano 4 Listopada 2012 Witam, po długim czasie leżakowania Hetzer dostał kolorki. Jak widać zrezygnowałem z malowania typu ambush, jakoś przestało mi się podobać, może na następnym się pokuszę o takie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Maskowałeś blue-tack'iem? Ładnie wygląda, szczególnie delikatny wash na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Kamuflaż wyszedł bardzo efektownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 szczególnie delikatny wash na kołach. Krzychu ale chyba nie łosz tylko preszajding Ładnie wymalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Może Robert - na komórce oglądam, to za bardzo nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi