wapel Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Witajcie, to będzie moja pierwsza zaprezentowana tutaj dioramka. Trochę dużo zdjęć, ale mam nadzieję, że się spodoba. oraz sam pojazd jeszcze przed scaleniem z podstawką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Upadający niemiec jest genialny. Jak udało Ci się umocować broń,że niemal wisi w powietrzu? Całą podstawka bardzo mi siępodoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 W padającym Niemcu brakuje mi tylko czerwonej smugi z rany. Takiej jak na filmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Trochę dużo zdjęć A to akurat nie problem, im więcej tym lepiej Co do pracy. Muszę powiedzieć, że to bardzo ciekawa i dynamiczna dioramka. Podoba mi się efekt mokrej ziemi. Pojazd oraz figurki także pozytywnie, szczególnie do gustu przypadły mi błoto i zachlapania na StuG'u oraz upadający żołnierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Bardzo ładna scenka i jak już pisano świetnie pokazana dynamika. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinkciarz Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 W padającym Niemcu brakuje mi tylko czerwonej smugi z rany. Takiej jak na filmach. W takich filmach jak:"Czterej Pancerni i Pies", czy "Stawka większa niż życie", to akurat ani ran, ani krwi nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Robi wrażenie - pozytywne oczywiście! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 11 Lipca 2012 Autor Share Napisano 11 Lipca 2012 Dzięki panowie Jak udało Ci się umocować broń,że niemal wisi w powietrzu? pas od MP40 to taśma papierowa usztywniona super glue W padającym Niemcu brakuje mi tylko czerwonej smugi z rany może w weekend dorobię jakąś grafikę z takim efektem, to zapodam na forum. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Szczena mi opadła, pełen wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Fajnie odważnie i ciekawie. Co mi nie pasuje to to, że żołnierze są przed Stugiem, a nie za nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Bardzo rzadko udaje się zrobić dobrą dioramę z dynamiczną sceną. Tobie się to udało. Moje gratulacje! Wszystko jest logiczne i sensowne. Jeszcze raz gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Elegancko! Scena bardzo klimatyczna. Po prostu udana. Niemiec trafiony - przydało by się choćby ranę pokazać, było by ekstra! Stug wykonany perfekcyjnie jak i elementy przyrody. Figurki pomalowane bombowo, na jednym zdjęciu widać jakby tylko łączenie ramienia z korpusem ( nie zaszpachlowane), ale być może się mylę. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Ładna scenka Przyciąga oko. Gratuluję pomysłowości. Według mnie- ciekawa aranżacja elementów podstawki. Roślinność też niczego sobie- do niej użyłbym większej modulacji kolorów. "Szacunek" za delikatne i realistyczne obicia pojazdu. A teraz trochę krytycznych spostrzeżeń: Podstawa anteny na tylnym pancerzu nadbudowy jest niedokładnie spasowana. Zbliżenie kanistra na pokrywie silnika demaskuje wszelkie jego słabości- niechlujne klejenie i spód, który nie został obrobiony... Jak już przyklejasz fragmenty gąsienic- to przewierć chociaż skrajne ogniwa... No i gąsienica "słabo leży" na kole napędowym... Te drobne uwagi, co do szczegółów nie umniejszają w moich oczach wysokiej oceny Twojej scenki . Podziwiam nade wszystko- ogromny wkład pracy i wyczucie tematu! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Bardzo ładna historyjka, wykonanie ok, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Rewelacja !!!! Jedno pytanie Z czego są zrobione te wodne szuwary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 1 Września 2012 Autor Share Napisano 1 Września 2012 Fajnie odważnie i ciekawie.Co mi nie pasuje to to, że żołnierze są przed Stugiem, a nie za nim. Dzięki Czarku za opinię. Co do pozycji żołnierzy, to różnie to bywało - dużo zapewne zależało od wyszkolenia lub po prostu zostali zaskoczeni podczas marszu.. Niemiec trafiony - przydało by się choćby ranę pokazać, było by ekstra! zafarbowałem mu mundur na czerwono, ale nie chciałem przesadzić, żeby nie wyglądało jak w rzeźni i pewnie nie do końca to widać na zdjęciu. Podstawa anteny na tylnym pancerzu nadbudowy jest niedokładnie spasowana. lewa czy prawa? chodzi o ten element gumowy czy metalową podstawę i widoczną szparę? Jeśli o szparę to tak powinno być - to był element zdejmowany, tak żeby można podłączyć kable od spodu. niechlujne klejenie i spód, który nie został obrobiony... ale tak chyba powinno być? wydaje mi się, że to wynika z procesu produkcji - dwie połówki są ze sobą łączone i widać szew dookoła. Jak już przyklejasz fragmenty gąsienic- to przewierć chociaż skrajne ogniwa... gąsienice na pancerzu są poprzewiercane, a o tych na kole to zapomniałem No i gąsienica "słabo leży" na kole napędowym... co do napędowych kół to nie zauważyłem, natomiast nie udało się ułożyć gąski poprawnie na jednym z kół podtrzymujących. Z czego są zrobione te wodne szuwary . z jakiejśtrawki zebranej, ususzonej i podmalowanej na zielono. A tak ogólniej mówiąc to bardzo dziękuję wszystkim za opinie i komentarze. W następnej scence postaram się bardziej kłaść uwagę na szczegóły, bo jak mówią - diabeł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hetzer Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 a ja mam wrazenie ze ten model widzialem o tu, O: http://www.sampublications.com/magazines/scale-military-modeller-international/latest-issue/scale-military-modeller/prod_2.html Pozdrowienia:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi