Majek Napisano 21 Maja 2006 Share Napisano 21 Maja 2006 No niezle, niezle... Moglbys przyblizyc nieco sposob w jaki je wykonales? W jakis posob ksztaltowales te zbiorniki? Z tego co widze, to to jest 48, albo wiecej. Dobrze mi sie wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 21 Maja 2006 Share Napisano 21 Maja 2006 Mam wrażenie że nasz 16 bedą jednak latać bez tych nakładkowych zbiorników. W kazdym razie jak zaczną latac z Krzesin to bedę informował czy mają je czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Maja 2006 Autor Share Napisano 21 Maja 2006 Pewnie tak. W czasie lotow nad naszym krajem beda tylko zbednym obiazeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 21 Maja 2006 Share Napisano 21 Maja 2006 Już nie mogę się doczekać aż na moim niebie zacznie coś pożadnie grzmieć. W czerwcu bedzie rok jak nic pożądnego nie leciało. Ale coś się na Krzesinach szykuje chyba bo w tym tygodniu czesto latał AN-26 i ten nowy transportowiec. An-26 fajnie wygląda jak idzie na wznoszeniu, buczy turbosmiglowymi i grzmi odrzutowym. Fajne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Maja 2006 Autor Share Napisano 21 Maja 2006 buczy turbosmiglowymi i grzmi odrzutowym. Odrzutowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 21 Maja 2006 Share Napisano 21 Maja 2006 buczy turbosmiglowymi i grzmi odrzutowym. Odrzutowym Co, nie wiesz że AN-26 ma trzy silniki? W prawej gondoli ma jeden pomocniczy silnik odrzutowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 22 Maja 2006 Autor Share Napisano 22 Maja 2006 No tak. Chyba juz zasypialem Nie czesto sie go uzywa wiec nie zaskoczylem. Ma pare zastosowan miedzy innymi jako pomocniczy przy starcie. Kurna musi byc niezle zaladowany aby go wlaczali. Co oni wywoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 22 Maja 2006 Share Napisano 22 Maja 2006 Nasze F-16 na 100% nie będą miały szachownic low-vis co jest spowodowane ustawą, która przewiduje wyłącznie dwa inne kolory niż odcienie szarości. Przy okazji skoro F-16 mają numery taktyczne zaczynające się od 40 a w MiG-29G/GT mamy numery od 41 to może doczekaliśmy się WŁASNEGO SENSOWNEGO SYSTEMU OZNACZEŃ maszyn wojskowych. Nasze Herculesy mają mieć numery 1501-1505. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 22 Maja 2006 Share Napisano 22 Maja 2006 Kurcze, a na Babich Dołach to już dawno nic nie huczało. Ostatni porządny huk jaki pamiętam to gdy testowali Grippena. Ptaki ogupiały wtedy dokumentnie w całym mieście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 22 Maja 2006 Share Napisano 22 Maja 2006 Nasze F-16 na 100% nie będą miały szachownic low-vis co jest spowodowane ustawą, która przewiduje wyłącznie dwa inne kolory niż odcienie szarości. Mmm... Bez sensu... A co na to NATO? Czy to nie jest jakas odgorna sprawa, zeby sprzet wojskowy byl jakos jednolicie oznakowany, zgodnie ze standardem? U mnie ostatnio huczalo podczas AirShow I tez wszystkie ptaki ocipialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 22 Maja 2006 Share Napisano 22 Maja 2006 No tak. Chyba juz zasypialem Nie czesto sie go uzywa wiec nie zaskoczylem. Ma pare zastosowan miedzy innymi jako pomocniczy przy starcie. Kurna musi byc niezle zaladowany aby go wlaczali. Co oni wywoza Zawsze jak idzie na wznoszeniu to grzmi silnikiem pomocniczym, a za prawą gondolą ciągnie czarną smugę dymu. Ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 22 Maja 2006 Share Napisano 22 Maja 2006 Nie ma standardów oznakowania samolotów NATO, każde państwo ma własny system. Najbardziej posuje mi hiszpański, litera oznaczająca przeznaczenie, numer określający typ i numer określający konkretny egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 28 Maja 2006 Share Napisano 28 Maja 2006 http://www.pbase.com/keith1959/image/60823868 http://www.pbase.com/keith1959/image/60823948 http://www.pbase.com/keith1959/image/60824088 http://www.pbase.com/keith1959/image/60824988 http://www.pbase.com/keith1959/image/60825079 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 28 Maja 2006 Share Napisano 28 Maja 2006 Ładny "garbusek" choć jak mam być szczery to w Greckim lub Izraelskim malowaniu chyba ładniej wygląda. Ale jak się nie ma co się lubi to sie lubi co się ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 2 Czerwca 2006 Share Napisano 2 Czerwca 2006 A ja do końca miałem nadzieję, że nie oszpecą naszych wersji D tym okropnym garbem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Czerwca 2006 Share Napisano 2 Czerwca 2006 A czy wersje "C" tez go beda mialy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 2 Czerwca 2006 Share Napisano 2 Czerwca 2006 A czy wersje "C" tez go beda mialy? Chodzi Ci chyba czy F-16C bedzie miał garba? Jak tak to nie. C bedzie normalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 4 Czerwca 2006 Share Napisano 4 Czerwca 2006 Ale jak się nie ma co się lubi to sie lubi co się ma. To nie tak "Co się lubi to się ma cos się nie ma to sie kradnie " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 Ej, a myslicie, ze TEN by sie nadal do zrobienia polskiej wersji? Jakos tak nic lepszego mi w oko nie wpadlo. Hasegawa wypuscila jeszcze F-16C w 48, ale jakos nigdzie nie moge znalesc... Ktos z Was przymierzal sie moze juz do modelu tego samolotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 Jest jeszcze F-16C z Academy 1:48. Ale też oczywiście przeróbki. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 No to może coś takiego: http://www.allegro.pl/item108242398_f_16_c_j_gratisy_hasegawa_1_48.html i drugi: http://www.allegro.pl/item107333013_f_16_a_hasegawa_1_48_dodatki_.html Ten z Italeri jest niby całkiem fajny ale ma dziwny garb za kabiną. I pieprznięte linie podziału blach na tym garbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 LOL Nie pomyslalem, zeby na Allegro zerknac. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 A ja bym spokojnie poczekał kilka miesięcy. Najpierw niech przyleci jakis do Polski, bo te dwa, co są pokazywane, to do Polski nie przylecą. Co nie wyklucza, że można by zrobić model testowo - szkoleniowego F-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 Spokojnie, ja nie bede go jeszcze kleil... Tzn. skleic to akurat mozna, bo przeciez sam samolot sie juz nie zmieni, prawda? Mozna poczekac z malowanie, choc z tego co wiem, malowanie tez juz sie nie zmieni. Natomiast na okalkowanie to juz faktycznie trzeba bedzie poczekac, bo nie wiadomo jak beda pooznaczane. A lyszeliscie, ze redakcja "Lotnictwa" wraz z Lockeed Martinem i MONem oglosily konkurs na nasza, lokalna nazwe dla polskich F-16? Khehe... Tak jak mamy np. TS-11 "Iskra", to teraz beda ludzie wymyslac... F-16C "Jarzabek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 Nie wiem czy wiecie, ale bardzo piekny model polskiej 16 powstaje tu: http://free4web.pl/3/2,85710,228301,5129221,Thread.html;jsessionid=D151921E72EC6CE749E66A68B117BC0E Co prawda dla mnie stoi mocno pod znakiem zapytania sens tak głebokiej waloryzacji na tak słabym kształtowo zestawie jak Academy, ale co by tu nie gadac bedzie to piekny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi