skikut87 Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Co do faktury-próbowałeś rozpuszczalnikiem nitro i szczoteczką do zębów?? tak ale ten etap robienia faktury odlewu żeliwnego zakończyłem parę lat temu. Teraz zdecydowanie próbuję uzyskać coś w stylu stali st3s lub wyższej. Dlatego używam kleju który w zależność od tego kiedy go naruszę albo robi mi wgłębienia albo podniesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 p.s zastanawiam się też nad opcją z parasolem http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/ee/Men_of_Troop_B,_Vietnam.jpg/800px-Men_of_Troop_B,_Vietnam.jpg http://www.flickr.com/photos/us_army_rolling_along/5762975991/ a co do błotników wzoruję się na tym http://cfile22.uf.tistory.com/image/1657AC054B41EA134E20FF ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe zdjęcia rozwalonych błotników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 jeszcze trochę trza będzie pod szlifować i poprawić w paru miejscach i biorę się za niszczenie oraz zwieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam, Coraz bliżej końca wczoraj poczyniłem postępy a mianowicie: 1. Dokończyłem fakture pancerza 2. Wykończyłem poniszczyłem błotniki ( czasem trza było użyć zębów bo plastik ma ok 3 mm ) 4. obniżone podwoźie 5. zrobione uchwyty po boku wierzy a teraz fotki: Przepraszam za jakość zdjęć ale są one robione w spartańśkich warunkach na mieszkaniu służbowym przy świetle dziennym... P.s Rozglądam się powoli za jakimś czołgisą z Wietnamu, ma może ktoś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Coraz ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 zobaczymy cz z brzydkiego kaczątka wyjdzie łąbądź:P mam nadizeje że w weekend uda mi sie położyć podkład bo narazie wyglada okropnie nic dziwnego że większość milczy w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 poprawione fotki, może teraz wzbudzę większe zainteresowanie tematem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Każdy pewnie milczy bo czeka na malowanko , Pogięte błotniki i obniżenie prezentuje się wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Wybacz, byłem zajęty Ładnie nisko siedzi, i błotniki też widowiskowo zdewastowane. Jakie gąsienice będziesz do tego zakładał? I napisz proszę coś jeszcze o tarczy działa, ta osłona jest ładna, sam robiłeś? Powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2012 pmroczko ponieważ obniżyłem gada to będę musiał mu kupić takie buty http://www.mojehobby.pl/products/Track-workable-T97E2-for-M48-and-M60.html a co do osłony to po prostu poprawiłem masą modelarska osłonę Tamki ( ja stosuje masę wamodu dobrze się obrabia mokrą wykałaczka oraz pędzlami) dorobiłem boczne i górne osłonięcie za tarczą oraz fałdki na uchwytach. Tak to wygląda w oryginale http://www.fantasyworldhobbies.com/product_images/q/615/35120__63746_zoom.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 skikut87, to dobrze z tymi gąsienicami - ja też je mam w moim modelu i jest to duży krok do przodu w porównaniu do gum wykonanych przez Tamiye. Dobry zakup! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2012 zakup to będzie dopiero w nowym miechu bo na razie zostawiłem u mechanika 1500 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2012 ostatnie fotki przed podkładem jak coś nie pasuje krzyczeć bo jutro będzie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 No to jak już zrobisz ten zakup, to będzie dobry Jak dla mnie wszystko OK, ciekawe co będzie dalej. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Tak sobie patrzę na niego i stwierdzam że ma żabi uśmiech! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2012 po podkładzie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 No to zaczął się etap który uwielbiam w Twoim wykonaniu a sam Patton już na chwilę obecną prezentuje się zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Niestety po nałożeniu podkładu widać, że fakturę na wieży zrobiłeś nie ciekawie. Teraz wygląda to jak źle wybetonowany podjazd. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Z taką lampą to mógłby robić leczenie kanałowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 skikut87 - rzeczywiście jeśli chodzi o fakturę wieży, można mieć zastrzeżenia - ale nie trzeba się przejmować, myślę, że lekkie przetarcie tego drobnym papierem ściernym by poprawiło sprawę. Chodzi głównie o ślady "pociągnięć", gdzie na odlewie widzimy raczej wżery i plamy, ale linie tylko na podziałach form. Życze powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Zostało to już poprawione a model dostał częsciowo kolor podkładowy bazowy. Powstał jednak problem może ktoś z was wie co się dzieje, mianowicie aerograf nie chce malować przy normalnym położeniu iglicy - pluje farbą. Bądź też pryska delikatną mgiełkę którą nie można nic pokryć. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarza. Dodam że próbowałem malować farbami life color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Ale foty prześwietliłeś nie widać koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 poprawie się - lepiej powiedz mi co może się dziać z moim aerografem, może mam cisnienie za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Sprawdź uszczelkę dyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Kiedy ostatnio dokładnie czyściłeś aerek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi