Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co do faktury-próbowałeś rozpuszczalnikiem nitro i szczoteczką do zębów??

tak ale ten etap robienia faktury odlewu żeliwnego zakończyłem parę lat temu. Teraz zdecydowanie próbuję uzyskać coś w stylu stali st3s lub wyższej. Dlatego używam kleju który w zależność od tego kiedy go naruszę albo robi mi wgłębienia albo podniesienia

• Odpowiedzi 145
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

p.s zastanawiam się też nad opcją z parasolem

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/ee/Men_of_Troop_B,_Vietnam.jpg/800px-Men_of_Troop_B,_Vietnam.jpg

http://www.flickr.com/photos/us_army_rolling_along/5762975991/

a co do błotników wzoruję się na tym

http://cfile22.uf.tistory.com/image/1657AC054B41EA134E20FF

ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe zdjęcia rozwalonych błotników?

Napisano

1007193q.jpg

1007194.jpg

jeszcze trochę trza będzie pod szlifować i poprawić w paru miejscach i biorę się za niszczenie oraz zwieszenie

Napisano

Witam,

Coraz bliżej końca wczoraj poczyniłem postępy a mianowicie:

1. Dokończyłem fakture pancerza

2. Wykończyłem poniszczyłem błotniki ( czasem trza było użyć zębów bo plastik ma ok 3 mm )

4. obniżone podwoźie

5. zrobione uchwyty po boku wierzy

a teraz fotki:

1007209p.jpg

1007216.jpg

1007217.jpg

1007220d.jpg

1007222.jpg

1007223l.jpg

1007225d.jpg

1007226q.jpg

Przepraszam za jakość zdjęć ale są one robione w spartańśkich warunkach na mieszkaniu służbowym przy świetle dziennym...

P.s

Rozglądam się powoli za jakimś czołgisą z Wietnamu, ma może ktoś propozycje?

Napisano

zobaczymy cz z brzydkiego kaczątka wyjdzie łąbądź:P mam nadizeje że w weekend uda mi sie położyć podkład bo narazie wyglada okropnie nic dziwnego że większość milczy w tym temacie

Napisano

poprawione fotki, może teraz wzbudzę większe zainteresowanie tematem:P

1007192.jpg

1007194.jpg

1007234g.jpg

1007236y.jpg

1007237g.jpg

1007239h.jpg

1007242.jpg

1007245q.jpg

Napisano

Wybacz, byłem zajęty Ładnie nisko siedzi, i błotniki też widowiskowo zdewastowane. Jakie gąsienice będziesz do tego zakładał? I napisz proszę coś jeszcze o tarczy działa, ta osłona jest ładna, sam robiłeś? Powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam

Paweł

Napisano

pmroczko ponieważ obniżyłem gada to będę musiał mu kupić takie buty

http://www.mojehobby.pl/products/Track-workable-T97E2-for-M48-and-M60.html

a co do osłony to po prostu poprawiłem masą modelarska osłonę Tamki ( ja stosuje masę wamodu dobrze się obrabia mokrą wykałaczka oraz pędzlami) dorobiłem boczne i górne osłonięcie za tarczą oraz fałdki na uchwytach.

Tak to wygląda w oryginale

http://www.fantasyworldhobbies.com/product_images/q/615/35120__63746_zoom.jpg

Napisano

skikut87, to dobrze z tymi gąsienicami - ja też je mam w moim modelu i jest to duży krok do przodu w porównaniu do gum wykonanych przez Tamiye. Dobry zakup! Pozdrawiam

Paweł

Napisano

zakup to będzie dopiero w nowym miechu bo na razie zostawiłem u mechanika 1500 :(

Napisano

ostatnie fotki przed podkładem

1007245q.jpg

1007305.jpg

1007301t.jpg

1007299g.jpg

1007298.jpg

jak coś nie pasuje krzyczeć bo jutro będzie za późno

Napisano

No to jak już zrobisz ten zakup, to będzie dobry Jak dla mnie wszystko OK, ciekawe co będzie dalej. Pozdrawiam

Paweł

Napisano

No to zaczął się etap który uwielbiam w Twoim wykonaniu a sam Patton już na chwilę obecną prezentuje się zacnie

Napisano

Niestety po nałożeniu podkładu widać, że fakturę na wieży zrobiłeś nie ciekawie. Teraz wygląda to jak źle wybetonowany podjazd.

Pzdr

Napisano

Z taką lampą to mógłby robić leczenie kanałowe.

Napisano

skikut87 - rzeczywiście jeśli chodzi o fakturę wieży, można mieć zastrzeżenia - ale nie trzeba się przejmować, myślę, że lekkie przetarcie tego drobnym papierem ściernym by poprawiło sprawę. Chodzi głównie o ślady "pociągnięć", gdzie na odlewie widzimy raczej wżery i plamy, ale linie tylko na podziałach form. Życze powodzenia i pozdrawiam

Paweł

Napisano

Zostało to już poprawione a model dostał częsciowo kolor podkładowy bazowy.

Powstał jednak problem może ktoś z was wie co się dzieje, mianowicie aerograf nie chce malować przy normalnym położeniu iglicy - pluje farbą. Bądź też pryska delikatną mgiełkę którą nie można nic pokryć. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarza.

Dodam że próbowałem malować farbami life color.

Napisano

poprawie się - lepiej powiedz mi co może się dziać z moim aerografem, może mam cisnienie za duże