DawidM Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Przepraszam za kolejnego posta w temacie ale znalazłem to o czym pisałem: http://www.sztukazdobienia.pl/soft-glass/14258-penta-ywica-2sk3015ml-neutr.html Ja zapłaciłem 25 PLN, bo kupuję na fakturę i w hurcie, czyli 1 sztukę Zobaczcie jeszcze na to: http://www.sztukazdobienia.pl/gipsy-pasty-3d/5763-penta-pasta-nieg-100ml.html Popatrzcie na cenę. W hurcie to 10 PLN a zapewniam że wszystkie inne produkty z modelarskiego podwórka albo Vallejo to przy tym chłam. Do tego ja jeszcze dosypuję produkt uboczny z mojego warsztatu. Używam często piaskarki i piaskuję kulkami szklanymi. Produkt uboczny to sproszkowane szkło z tej piskarki. Śnieg wygląda rewelacyjnie. Szkli się jak prawdziwy. Trzeba szukać Panowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Dzięki wielkie koledzy. Ja też jestem zdania, że sklep dla plastyków to raj dla modelarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Listopada 2012 Autor Share Napisano 19 Listopada 2012 to sproszkowane szkło mnie inspiruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Ile chcesz? Kilogram, dwa ??? Mnie worek kulek 20kg kosztuje jakieś 30 PLN. Może by robić tak jak słynny Pan Jimenez i te jego wszystkie specyfiki MIG i AK. Ładne opakowanie i jazda z marżą minimum 1000% I do tego DVD jak używać po stówce. W tym to on jest mistrz świata choć modelarski talent ma. Porównajcie np pigmenty Vallejo i MIG. Porównajcie ceny i ilości bo to jest dokładnie ten sam hiszpański produkt. To tak na marginesie nawiązując do mojego poprzedniego posta. Temat rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Mnie to bardziej by interesował zakup żywicy w cenach hurtowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 To prosze pisać do mnie na PW jak kogoś interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Super, tylko, że Gen. Maczek siedział po prawej, a koleżka ze słuchawkami powinien być po prawej Dobra, teraz na poważnie, fajnie, że Hela Maczkowa z figurynkami, szkoda tylko, że tak ubogo w zieleninę, jak chcesz i możesz, to porób tam więcej krzaków (żywopłotów) itp.. bo strasznie tam sucho, jak we Włoszech lub Libii, a nie w Normandii czy też Ardeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 Andrzej i co z tą Helą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2012 robi makijaż ;-) efekty już na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 Super, tylko, że Gen. Maczek siedział po prawej, a koleżka ze słuchawkami powinien być po prawej No ale jak obaj siądą po prawej to będzie im troszku ciasno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 robi makijaż ;-) efekty już na dniach. Ach te kobiety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2012 no i zrobiła ten makijaż... model skończony, pozostaje postawić na podstawce i okurzyć trochę gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Powiem ci że tak mnie podjarałeś tym modelem, że aż sobie kupiłem cromwella z Tamiya tyle że w 1/35. Mam nadzieję że paczka dojdzie. Co się tyczy samego modelu to baaaardzo mi się podoba. Niedoczytałem jakią farbą go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Bardzo ładny modelik. Mam jednak nadzieję że nie urażę autora drobna uwagą. Troszkę mi się nie widzi takie dokładne przyklejenie taśmy okalającej pojemniki na tyle czołgusia do ich kształtu. Takie to troszkę nie naturalne. Ale to drobnostka. Modelik śliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Widoczne zapewne tylko na makro, ale krzywo nawierciłeś lufę KMu kadłubowego. Poza tym śliczny Cromwell, aż się chce zabrać za swojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 za taśmę jest odpowiedzialny autor żywicznego odlewu, też mi się to nie podobało , w końcu stwierdziłem, że ujdzie. lufę zobaczyłem w całej okazałości dopiero na makro, widać wzrok już nie ten. Bazylms, Obalacz - czekam na warsztaty, szykuje się wysyp Cromwelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Modelik zacny i dioramka też super będzie wyglądała, ale oprócz uwag zauważonych przez poprzedników jest jeszcze jeden banalny babol. O ile Kolega Obalacz zauważył krzywe nawiercenie lufy ( co i tak przy tych rozmiarach nie stanowi ) to km w wieży nie ma tego nawiercenia wogóle. ( chyba jestem za bardzo upierdliwy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Rewelacja a biorąc pod uwagę jaka to skala to już pełen szacunek czekam na diorame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Jak się odważę na Partowskie blachy, to będzie Cromwell. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Hela widzę że zmieniła się od ostatniego spotkania dosyć znacznie. Gratuluję tej Heli! Revellacyjnie Ci wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Lepszy niż niektóre 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Andrzej mógłbyś mi jeszcze podać kolory farb jakimi malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Rewelacyjnie Adnrzej. Rozumiem przybywasz z nią na Bytom Bo ja chcę ją na żywo widzieć Czekam z niecierpliwością na dioramkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 Radek, problem polega na tym, że w dziennym świetle dużo efektów jest słabo widocznych. to jeden z nielicznych modeli lepiej wyglądających na zdjęciach niż w realu. bazyl - juz pisze, po prostu niedawno wróciłem z pracy, później asystowanie córce w odrabianiu lekcji itd. farby to mój ulubiony zestaw do Aliantów - podkład, na to OD Vallejo 70889, na to Marron Violeta 70887 i na to Lifecolor Olive Drab Faded type 1 (UA 223) lub Faded 2 (nie pamiętam numeru). po namyśle stwierdzam, że można by zacząć od Marron Violeta i efekt byłby chyba taki sam, staram się jadnak płynnie cieniować. później sido, na to gotowy wash AK for green vehicles. wash jest bardzo dobry tylko delikatny w przeciwieństwie do washów sygnowanych MIG, innymi słowy zabieg trzeba powtarzać. na to z kolei poszły farby olejne - wszystkie powierzchnie były wykańczane olejami, robiłem coś w stylu biedronki i odpowiednio rozjaśniałem panele, przy okazji dodając przebarwienia i delikatne rainmarksy. później standardowo delikatne obicia i pigmenty. zastanawiam się nad osiagniętym kolorem, może mógłby być jednak ciut jaśniejszy, w kazdym razie nie jest źle. cieszę się, że mimo paru niedociągnięć Hela się podoba. aha, jeszcze jedno - zrezygnowałem z lakieru matowego na koniec, model jest półmatowy, taki, jaki został po olejach. niedawno kończyłem inny model, trochę ambitniejszy i niestety dużo subtelnych ale widocznych efektów zanikło pod końcowym lakierem, który zgasił model. tym razem nie chciałem ryzykować, wolę mieć ładniejszy model, który jest półmatowy a miejscami nawet - o zgrozo - lekko błyszczący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 To koronny dowod na to, ze polskie tematy w modelarstwie moga byc inspirujace i motywujace a czolgi alianckie niemniej "bojowe" jak wszelkie panzery. Nie mam nic do niemieckiego sprzetu, tez mi sie podoba ale jest go mnostwo na wystawach i domowych kolekcjach. Pamietam czasy, kiedy mozna bylo tylko pomarzyc za takimi modelami - byly tylko ruskie na baterie w skali okolo 1/35. Dzieki za niezla lekcje nie tylko modelarstwa. A postawa kolegow, ktorych ta relacja wciagnela do roznych dzialan - bardzo budujaca. Zeby cale forum bylo jak ten watek!!!! Moze kiedys powstanie jakis klub polskiej jazdy ? Dzieki chlopaki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi