temir 2 Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Witam! W kolejnej edycji zabawy pt. „Zróbmy sobie czołg” ofiarą padnie tytułowy paskudnik Pz.Bef.Wg III Ausf.K : Parę słów objaśnienia nt. oryginału : jest to pojazd dowodzenia którego egzotyka polega na tym iż powstał w oparciu o kadłub Pz.Kpfw III i wieżę pochodzącą z Pz.Kpfw. IV Ausf. F z zamontowaną armatą z tejże samej III. Podstawą wyjściową zabawy będzie nie wymagający rekomendacji znakomity i popularny zestaw Revell’a : ...wzbogacony o kilka przydatnych dodatków: ...oraz niezbędną do konwersji wieżę z Pz.Kpfw.IV F: W związku z faktem że model Revella jest powszechnie znany oraz wielokrotnie pojawiały się relacje z jego budowy odpuszczam sobie „in box’a” i przechodzę do prezentacji moich dotychczasowych dokonań: Wydepilowany kadłub: ...kółka wraz gąsienicami: Takie rozwiązanie zostało podyktowane zastosowaniem blaszanych błotników a właściwie sposobem ich mocowania o czym dalej. Przymiarka całości: ...i już blaszanymi błotnikami: Montaż błotników a właściwie samo ich połączenie z kryzą biegnącą wzdłuż kadłuba na styk to operacja która przyprawiła mnie o rozstrój nerwowy i wywołała niepohamowany potok wyrazów przy których bledną nawet furmani . C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 już teraz wygląda obiecująco, jak to zawsze u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Montaż błotników a właściwie samo ich połączenie z kryzą biegnącą wzdłuż kadłuba na styk to operacja która przyprawiła mnie o rozstrój nerwowy i wywołała niepohamowany potok wyrazów przy których bledną nawet furmani . Dlatego też ja blachy używam tylko sporadycznie mimo iż pracuję w większej skali. Wygląda dobrze, a i sama konstrukcja ciekawa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 .Błotniki super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Juz nie mam sil ogladac Twoje "produkty" Kompleksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Uwielbiam pana zabawy „Zróbmy sobie czołg” Zawsze oglądam je z podziwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Juz nie mam sil ogladac Twoje "produkty" Kompleksy Uwielbiam pana zabawy „Zróbmy sobie czołg” Zawsze oglądam je z podziwem. A teraz radosnej zabawy ciąg dalszy czyli kadłub uzupełniony detalami, oprócz tego min. dokonałem korekty dodatkowej czołowej płyty pancernej - pocieniłem ją a także zmieniłem jej mocowanie: C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 koronkowa robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Kawał dobrej dłubaniny - czyli standard Temira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 14 Września 2012 Autor Share Napisano 14 Września 2012 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Kawał dobrej dłubaniny - czyli standard Temira W zabawie pojawia się wieża (jeszcze bez kilku detali): C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 No i znowu pojdzie flaszka brandy Do tego wybrales moj ulubiony typ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 - Super . Ja bym tak w 1:35 nie zrobił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 16 Września 2012 Autor Share Napisano 16 Września 2012 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: No i znowu pojdzie flaszka brandy Do tego wybrales moj ulubiony typ - Super . Ja bym tak w 1:35 nie zrobił . Cieszę się że się podoba! A teraz zabawy ciąg dalszy : anteny oraz pozostałe detale wieży na miejscu w tym „wisienka na torcie” czyli koszyczek na meldunki : Po namyśle stwierdzam że muszę jeszcze przerobić/poprawić to i owo i będzie można zacząć myśleć o podkładzie. C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Nie mogę doczekać się malowania. Znając Ciebie bedzie kolejne cacko. Podziwiam ogrom włożonych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Przy tej skali takie rzeczy..... no, no jest na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 koszyczek jest cudny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Witam! Kolejny postęp w zabawie czyli surfejser Gunze 1000 na całości : C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Czym i jak rozcieńczasz surfacer? Ostatnio jak nim malowałem to mi się takie pajęczynki robiły jak gdy się kurz gromadzi. Nie bardzo wiem co było nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Wgląda jak z Dragona-a w skali 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Witam! Czym i jak rozcieńczasz surfacer? W wersji „de lux” Mr.Color Thinner – „zalecane przez producenta” lub wersja „standard” czyli poczciwy zmywacz farb akrylowych Wamodu – sprawdza się jako tani i dostępny odpowiednik . Ostatnio jak nim malowałem to mi się takie pajęczynki robiły jak gdy się kurz gromadzi. Nie bardzo wiem co było nie tak. Po prostu był za gęsty. Zawsze warto sobie sprawdzić przed właściwym psikaniem jego konsystencję na np. jakimś wraku. Wgląda jak z Dragona-a w skali 1:35 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Wgląda jak z Dragona-a w skali 1:35 Racja, wcale nie wygląda na 1:72 a na 1:35, a takie prace ogląda się z zachwytem, taki mały a wygląda jak by był większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Bardzo pięknie wyszedł, przyznam się, nie umiem sobie teraz wyobrazić, jak odseparujesz kolory gąsienic, bandaże kół, kolor wanny za nimi... ja bym nie potrafił tego skleić w całość i potem malować, zawsze maluję układ jezdny przed sklejeniem, ale wiem, że dasz radę i będzie piękny, niemniej, jeśli to nie jest problemem, rad bym był obejrzeć, jak też to malowanie wygląda... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Zapewniam Ciebie ( niejako w zastępstwie autora tematu), że to żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 26 Września 2012 Autor Share Napisano 26 Września 2012 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: jeśli to nie jest problemem, rad bym był obejrzeć, jak też to malowanie wygląda... W tym przypadku jest to stosunkowo proste: podział technologiczny modelu zademonstrowałem w pierwszym poscie tego wątku . Zapewniam Ciebie ( niejako w zastępstwie autora tematu), że to żaden problem. ...i wszystko jasne ! A teraz już zabawy ciąg dalszy : kolor podstawowy czyli akryl Vallejo ""German Grey" 167 + barwy uzupełniające, sidolux i kalki: C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi