Mirek66 Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Witam . Pogrzebałem w pudelkach i trafiłem na taki zaczęty potworek który by potrzeba było skończyć Do rzeczy model powala ilością drobiazgów oraz odwzorowaniem drobnych detali oraz masą śladów po wypychaczach dopasowanie części też jest skopana . Na razie pokażę co użyję do modelu oraz co udało mi się złożyć na dzień dzisiejszy . Tradycyjnie wszelka pomoc mile widziana . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Zapowiada się śliczny "esdek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Pogrzebałem w pudelkach i trafiłem na taki zaczęty potworek który by potrzeba było skończyć To brzmi jak kontynuacja paru moich prac... Mój esdek wyszedł już pudełka, ale nie daleko... Pozdrawiam i zachęcam do konsekwencji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Fajno że rozpocząłeś budowę tego modelu przyda mi się relacja. Modelik świetnie wygląda.Po ukończeniu będzie na co patrzeć i podziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Jak do tej pory wygląda bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Bardzo ładnie wygląda. Znając Ciebie model będzie piękny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Fajowo się zapowiada zresztą jak każdy twój model Mirku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Września 2012 Autor Share Napisano 11 Września 2012 Dziękuję serdecznie wam koledzy za zainteresowanie oraz doping który mobilizuje mnie do dalszej pracy . Jak na razie zespoliłem ramę z paką i tu niespodzianka trzeba się trochę namęczyć gdyż nie zbyt dobrze to ze sobą pasuje , ale mam dobrą lekcję co trzeba poprawić w 7/1 gdyż też go posiadam od Mikołaja Po połączeniu paki z ramą nie obyło się bez szpachli ale to pineska i poszło już z górki . Wy-szpachlowałem kabinkę której wnętrze będzie mało widać ale ja wiem że jest OK . Złożyłem jednorurkę i jest jak dla mnie cacy . Jak coś zdziałam to się pochwalę . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Extra!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Super Mirku a możesz mi powiedzieć czym wyszlifowałeś tą kabinę w tych zakamarkach bo zazwyczaj mam z ty problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Ładnie ci wychodzi wszystko. Sprawdź z prawej pierwsze zewnętrzne koło jezdne, jest chyba lekko pochylone górą do wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Zapowiada się naprawdę ciekawie wykonany model. Zdjęcia wyśmienite! Po prostu miód dla moich...oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Gdy widzę tak dobrze wykonany model ,,7,, to mam ochotę wywalić swoją z tamiya do śmietnika.Kawał dobrej roboty na pewno jeszcze tutaj zajrzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Czym szpachlowałeś wypychacze? Wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Witam . Marcinie dzięki Maxsimus rzecz jest dość prosta składam papier w kostkę lub prostokąt namaczam w wodzie i szlifuję na mokro , wilgotny papier jest dość elastyczny i można nim dotrzeć prawie w każdy zakamarek a jak nie to robię małą kostkę którą macóję w pincecie samozaciskowej i też idzie . DARTH dzięki za uwagę sprawdziłem fakt jest tak gdyż kółka parami dość lekko chodzą na ramionach osi o będę musiał chyba je wkleić na stałe na CA . Mierzu dzięki jakoś się staram po dość długiej przerwie i podchodzę dość ostrożnie do tematu . Firefly Vc dzięki To jest tak mam już też sklejoną przyczepkę ale dopiero wróciłem z roboty i patrzę a tu bateria padła w aparacie , jutro wrzucę parę fotek ze sklejonym i gotowym modelem do malowania . Mam też prośbę być może ma ktoś jakąś fotkę lub rysunek jak była zabezpieczona w przyczepce klapa ? po otwarciu przed opadaniem gdyż chcę zrobić jedna sekcję otwartą i nie chce zrobić za mocnej lipy. To tyle i pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 14 Września 2012 Autor Share Napisano 14 Września 2012 Tak jak pisałem fotki sklejonego modelu w konfiguracji w której będzie na małej winietce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Bardzo ładnie wygląda.To kiedy malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 14 Września 2012 Autor Share Napisano 14 Września 2012 W niedzielę , gdyż mam cały dzionek to powinienem go pomalować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Świetnie już wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Świetny Mirku, bardzo mi się podoba. Super by wyglądał z obsługą+ kilka łusek na platwormie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Witam.Bardzo ładny modelik,świetnie się prezentuje,dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Września 2012 Autor Share Napisano 17 Września 2012 Dzięki koledzy DARTH Łuski i pociski mam z RB będą leżały na pace i pare na drodze ale obsługi nie będzie tylko 4 Angoli którzy oglądają porzucony pojazd we Francji 44 -go roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Dzięki koledzy DARTH Łuski i pociski mam z RB będą leżały na pace i pare na drodze ale obsługi nie będzie tylko 4 Angoli którzy oglądają porzucony pojazd we Francji 44 -go roku . Też dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Prezentuje się naprawdę świetnie. Z niecierpliwością czekam na foty pomalowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Ślicznot!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi