maszynista93 Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 no to oglądamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Maja 2013 Autor Share Napisano 30 Maja 2013 Witam. Dzięki za dobre słowa. Mała aktualizacja z dnia dzisiejszego. Wieża już prawie na gotowo. 1. Dodałem od siebie nr odlewu wieży (nr fikcyjny - nie wiem nawet czy taki istniał). Przygotowałem sobie dwa zestawy numerów na prawą i lewą stronę jednak okazało się, że na tego typu wieży nr odlewu był jeden na tylnej ściance. Przeglądając dostępną dokumentację wychodzi, że zasadniczo umieszczany był na dole z prawej strony. 2. dodałem spaw wokół kopółki dowódcy. 3. Uchwyty na wieży wraz ze spawami. Na kadłubie doszły wlewy paliwa. Powalczyłem trochę z osłoną karabinu kadłubowego. Masa dwuskładnikowa wamod. Powiedzmy że jest to wersja beta. Pojawił się też mały problem. Gdzieś w moim modelarskim bałaganie zgubiłem całą osłonę karabinu kadłubowego. Jeśli komuś jest zbędna ta część to chętnie przytulę. Sprawa osłony karabinu nadal jest aktualna. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 jeśli można... kopułka karabinu na przodzie kadłuba jest nieco za duża, a jej przednia ściana nie powinna być pionowa nie wiem jak to dokładnie jest na twoim ale powinna być pochylona nieco do tyłu poza tym powinien się tam znaleźć również okrągły element ze śrubami mocującymi pomysł miałeś dobry, a po uwzględnieniu kilku poprawek będzie całkiem ok co do wieży - wygląda fajnie ale mogłeś jeszcze pokusić się o wycięcie blachy nad jarzmem armaty i wstawieniem własnej z blaszki, może nieco pogiętej dajesz dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Marcin, lubisz sobie trudne zadania wybierać. Nie znam się na tetach jak kolega wyżej, ale wizualnie też mi się ta osłona za duża wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 31 Maja 2013 Autor Share Napisano 31 Maja 2013 Akurat jesli chodzi o osłonę km-u to nie mam wyjścia. Muszę ją jakoś wystrugac. Jest zdecydowanie za duza i nie trzyma kątów. Ale jak pisałem jest to wersja testowa. Myslalem o wykonaniu odlewu ale niemam wzorca. Narazie po pracuję jeszcze pilnikami i papierem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Witam. Mała aktualizacja. Poprawiłem osłonę karabinu. Przednia ścianka otrzymała okrągłą blachę, zmieniony kąt a cała osłona przeszła kurację odchudzającą. Tak to wygląda obecnie Szczegóły wieży po podkładzie. Niestety na kołach podkład (tamiya w sprayu) już tak ładnie nie siadł. Nie wiem co się stało ale tak jak by się spienił i pomarszczył. Zdaje się że za słabo odtłuściłem koła. Wszystkie przeleżały 24 h w cleanux'ie ale niestety nic to nie dało. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 no widzisz teraz kopułka dużo lepsza osobiście może jeszcze ciut bym ją zmniejszył i pozaokrąglał krawędzie, na pierwszej profilowej fotce widać że jest nieco za wysoka ale ktoś kto nie będzie wiedział że element jest nieoryginalny może tego nawet nie zauważyć, tak więc decyzja należy do ciebie czy chcesz się jeszcze z tym bawić ale ogólnie może być kołami tak bardzo bym się nie przejmował bo po brudzeniu pewnie i tak tego nie będzie widać za bardzo mogłeś też lekko ponadgryzać gumę na kołach ponownie namawiam też do wymiany osłony jarzma na wieży możesz zdradzić jak będzie pomalowany? osobiście proponował bym k230 z operacji Berlińskiej, zważywszy na typ wieży i kół jakie są w modelu czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Dzięki z rady. Nad osłoną karabinu jeszcze trochę popracuje. Osłony jarzma już raczej nie będę ruszał. Jeśli chodzi o malowanie to ma być polskie. Ale ponieważ nie wzoruję się na żadnym konkretnym pojeździe to pewnie na wieży wyląduję tylko orzełek i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 I już dużo lepiej ta osłona sie prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Pozwolę sobię nieco: Markuz, j*b T#*%a M@ć, gdie Twoj Tank?. Bo mi weny brak ;). Dawaj, dawaj... !!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Witam. No takiej reprymendy nie mogłem puścić mimo oczu. Dobrze się składa, że coś tam ostatnio podziałałem. Tank dostał druciane uchwyty desantowe, nową osłonę karabinu i kilka blaszek nad silnikiem. Na razie pokryty kontrolną warstwą podkładu. A oto osłona karabinu w całej okazałości. Myślę, że ujdzie w tłoku. Zakupiłem ogniwkowe gąsienice Bilka. Muszę jeszcze zainwestować w dodatkowe zbiorniki paliwa bo zestawowe mi się nie podobają. Na dziś to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 O, ale miałem wyczucie . Tank wrócił na warsztat . Maszyna super się prezentuje . Ja, na całe szczęście, walkę z gąsienicami Bilka mam za sobą, uffff. Jedyne, co, to fajnie mi się je lepiło, ale całe przygotowanie to była dla mnie masakra ( szpachlowanie, szlifowanie ). Trochę musiałem kombinować, bo 72 ogniwa wyszło mi, że za mało a 74 to znów za dużo... Właśnie przygotowuje je na położenie podkładu. Trzymam kciuki i czekam na dalszą relację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Marcin już nie mogę się doczekać malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 To fakt z gąsienicami Bilka trzeba trochę popracować,ale efekt fajny.Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Marcinie, popraw nieco spaw wokół "wykuszu" kadłubowego km... Na fotce Twojego modelu widać, że jest zbyt "agresywny"... Pozrawiam Noworocznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2014 Cześć. No to lecimy dalej. Teciak dostał klapę nad silnikiem, klakson, lampę, i jeszcze kilka detali które widać na zdjęciach. Na razie czekam na żywiczne zbiorniki paliwa i koła późnego typu. Myślę, że jak dobrze pójdzie to do końca miesiąca się wyrobię z malowaniem. Oto kilka zdjęć z dnia dzisiejszego. Marcinie,popraw nieco spaw wokół "wykuszu" kadłubowego km... Na fotce Twojego modelu widać, że jest zbyt "agresywny"... Pozrawiam Noworocznie! Żeczywiście jest bardziej wyrazisty niż reszta. Pomyślę co nim zrobić jak zakończę lepienie blaszek. Na dziś to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Cześć. No to lecimy dalej. Dotarły koła i zbiorniki paliwa. Wizyta w sklepie modelarskim znacząco wpłynęła na koncepcję podstawki. Muszę tylko wykombinować jak rozkleić włazy na wieży. Podstawka z MinArta. A tu ciąg dalszy zmagań z wytworem Zvezdy. Późne koła raczej zostają, nad kołem od pantery jeszcze się zastanawiam. Nie wiem czy nie będzie zbyt przekombinowane. Na dziś to tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Teciak super . Z kołami nie doradzę zbytnio ( chociaż spidery bardzo mnie się podobają ;) ), ale cieszę się, że Twój warsztat faktycznie ruszył i jest czym oko nacieszyć . Na dniach postaram się też coś załączyć ze swoich skromnych zmagań z modelem Zvezdy ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Wcale nie wygląda jak Zvezda. Nie zapomnij mi tylko procesu malowania dobrze rozpisać na kolory i mieszanki, bo ja w sprawie ruskiego koloru dojść do ładu nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Hej, zaczyna wyglądać A masz jakieś materiały do kół od Pantery? Kiedyś widziałem artykuł w rosyjskim czasopiśmie... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2014 Cieszę się, że się podobają moje wypociny. A masz jakieś materiały do kół od Pantery? Kiedyś widziałem artykuł w rosyjskim czasopiśmie... Pozdrawiam... Znalazłem w sieci takie fotki. Żródło: http://armor.kiev.ua/Tanks/WWII/T34/tam4_02/?img=4.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Ładny teciak. Sporo pracy wniosłeś. Ja do zvezdziaka nie miałbym chyba cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 dawaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2014 Cześć. Dziś skromna aktualizacja. Udało się rozkleić jeden właz na wieży, przez co mogłem ruszyć z pracami nad załogantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Od razu nabiera życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi