pankot13 Napisano 5 Października 2012 Autor Share Napisano 5 Października 2012 Dzięki Darek ,ale zaszły małe zmiany. Nie był bym sobą gdy bym czegoś nie zmienił. Wersja ostateczna malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Witam. Ooo teraz wygląda pięknie. Kolorek taki jaki powinien być. Będziesz robił do niego podstawkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Piotrek wykąpałes go drugi raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Października 2012 Autor Share Napisano 6 Października 2012 Nie kąpałem tylko przemalowałem. To już chyba takie "zboczenie" zawodowe Robert. Wojtek podstawki nie będzie.Nie mam za bardzo na nią czasu oraz umiejętności takich jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Czekam na filtry i wash . Bardzo ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Wrócłeś do oryginalnych kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Już Ci w krew weszło to przemalowywanie Ale za to teraz jest jeszcze piękniejszy Ciekaw jestem co zdziałasz dalej... Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Października 2012 Autor Share Napisano 6 Października 2012 Krzysiek tym razem to mix XF-67+XF-13+H-11+H-79. Na razie męczę się żeby wyciąć szablon numeru bocznego bo nie mam kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Co to za numer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Października 2012 Autor Share Napisano 6 Października 2012 Taki jak na trzeciej fotce od prawej strony Konrad. 331 http://findmodelkit.com/content/polish-army-1943-45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Szukałem, nie mam niestety. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Października 2012 Autor Share Napisano 6 Października 2012 Niestety tych ARMO z linku nie ma u nas w sprzedaży. Kupię po wypłacie te z Toro Model. Dzięki Konrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Kolor jest niesamowity. co do za farby i proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Października 2012 Autor Share Napisano 6 Października 2012 O kolorkach pisałem wyżej. Proporcje nie do odtworzenia niestety. Zrobiłem szablon,tylko podczas malowania nie wyszło mi tak jak powinno.Zpierniczyłem tylko malunek. Tak,że na razie zawieszam relację.Dalsze postępy dopiero po zakupie kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 Tak przy okazji odkryłem nowy zmywacz do farb tamki oraz mr.hobby. Uploaded with ImageShack.us Należy model spryskać cały tym specyfikiem i odczekać jakieś 10 minut. Na początku wygląda jak by nic się nie działo.Zabawa zaczyna się gdy polejemy model gorąca wodą.Wszystko pokrywa się białym nalotem i farba sie po prostu rozpływa. Można wspomóc się pędzelkiem.W razie czego zabieg powtórzyć.Wszystko schodzi idealnie,oprócz podkładu(w moim przypadku był to czarny BOLL). Następnie model należy umyć jakimś dobrym detergentem.No i oczywiście pracujemy w rękawiczkach i dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Może komuś się to kiedyś przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Wygląda na tym etapie w porządku, czekam na dalszy progress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 8 Października 2012 Autor Share Napisano 8 Października 2012 Dzięki mae. Ruszam dalej.Kalki już na swoim miejscu.Jeszcze raz dziękuję Karol(Szupryt),że mi je podarowałeś. Jutro dam wash.Nie przewiduję już żadnych zmian w malowaniu. JSU w odznaczeniach 13 Pułku Artylerii Samobieżnej 1 Armii WP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Cacuszko! Taki właśnie poziom modeli chciałbym kiedyś osiągnąć. Piotrze, oficjalnie zawiesiłeś poprzeczkę! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 I to jak wysoko. Czekam na dalsze prace, na razie prezentuje się obiecująco. Miło, że w polskich barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Piotrek ceniowanie po prostu bajka, jest nawet dobrze widoczne na połysku po prostu super aż zazdrocha bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Przygotowany widzę, jedziesz z płukankami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Widać rękę fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Piękny .Kiedyś będę musiał spróbować mocniejszego cieniowania tylko na razie umiejętności brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Dokladnie j.w.Super baza na dalsze zabiegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Super cieniowanie. Musze jednak przyznać, że tamto malowanie też mi się podobało. Jak dla mnie było bardziej ruskie. Pozwoliłem sobie wykorzystać dwa zdjęcia dla małego porównania. Ale myślę, że po wszystkich zabiegach efekt będzie powalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi