GIUSEPPE Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Witam. Zapraszam do mojego kolejnego warsztatu. Tym razem F-14A z firmy Hobby Boss w skali 1:48 z kalkami firmy Fightertown Decals. Jak wskazuje tytuł będzie to kolejna maszyna z TOP-GUN w moim wykonaniu. A skoro to agresor to znowu model na patyku (a właściwie to na dwóch patykach). Na początku musiałem przerobić pokrywy działka, w modelu są wczesna a do malowania które wybrałem muszą być późne. Na skrzydłach i statecznikach poziomych zaszpachlowałem nitowanie i linie podziału których nie powinno być, niektóre linie poprawiłem. Trochę pogrzebałem przy spodzie kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 29 Września 2012 Autor Share Napisano 29 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Obserwuję z zainteresowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 No to dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Kawałek kokpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Bardzo fajnie się zapowiada, jeżeli wyjdzie Ci tak jak Skyhawk to będzie na co popatrzeć. Obiecaj tylko, że tym razem pręty do mocowania będą z plexi. Plizzzzz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Ale grzejesz...urlop masz czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 2 Października 2012 Autor Share Napisano 2 Października 2012 Ale grzejesz...urlop masz czy co? Fajnie by było , coś tam miałem zrobione już wcześniej, ale jakoś nie mogłem się zabrać za założenie warsztatu. Bardzo fajnie się zapowiada, jeżeli wyjdzie Ci tak jak Skyhawk to będzie na co popatrzeć. Obiecaj tylko, że tym razem pręty do mocowania będą z plexi. Plizzzzz. Nie będzie taki "brudny" jak A-4, chyba zrobię go zaraz po przemalowaniu (czysty ). Jak się wygina pręty z plexi ? Kokpit część druga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Super to wygląda!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Adrian opowiedz prosze jak uzyskałeś ten "deseń materiału" na tej folii aluminiowej?? na tych pokryciach od tablic przyrządów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol3414 Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Ja myślałem że to te złotka z opakowań z papierochami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Ale grzejesz...urlop masz czy co? Fajnie by było , coś tam miałem zrobione już wcześniej, ale jakoś nie mogłem się zabrać za założenie warsztatu. Znaczy się kantujesz ale całkiem fajnie kantujesz Jak się wygina pręty z plexi ? najlepiej to w gorącej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 GIUSEPPE napisał(a):Jak się wygina pręty z plexi ? najlepiej to w gorącej wodzie Tak Robert ma rację, jak nie masz wprawy to w gorącej wodzie. Zanurzasz pręt we wrzątku i powolutku małymi kroczkami zawijasz go. Kiedy masz już tak zgięty, że całe zagięcie mieści się w garnku z wrzątkiem możesz nadać ostateczny kształt, na słoiku. Robiłem tak pierwsze podstawki. Zabawa taka może trwać i godzinę, ale masz pewność, że nie przegrzejesz plexi. Szybciej można zrobić to opalarką elektryczną (taką za 30-50zł w marketach budowlanych). W tym przypadku trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć z temperaturą. Pierwszą plexi jaką giąłem (we wrzątku) to trapez o wysokości 30cm i podstawach 6cm i 2cm, grubość 1cm, czyli taki dość spory kawał. Kilka połamałem, bo chciałem za szybko to zrobić. Ale udało się i Pani Klientka była bardzo zadowolona z MiGa 29 na takiej podstawce. Kup kilka sztuk na Alledrogo i popróbuj, efekt moim zdaniem dużo lepszy niż stalowy pręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 Dzięki za rady w sprawie prętów. Ja myślałem że to te złotka z opakowań z papierochami. Dokładnie tak. No to dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 No No No Ty to chyba budujesz kocura od podstaw:) Zacny projekcik. bede stalym bywalcem bo mam ten zestaw w szafie czeka na lepsze czasy kiedy nabede wiekszego doswiadczenia w malowaniu areo. Jakies dodatki czy pudlo i scratch? Jestem ciekaw jak poradzisz sobie z wlotami powietrza. Czekam tylko co na twojego kocura p bladek chyba mial ten zestaw w planach. Sukcesow zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 A nic :P siedzę podglądam, ślinię się, uczę i nabieram motywacji do rozgrzebania kolejnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 12 Października 2012 Autor Share Napisano 12 Października 2012 Czekam tylko co na twojego kocura p bladek chyba mial ten zestaw w planach. Przemek się wypowiedział, zresztą zrobił świetnego F-14 z H.B. tylko że w wersji B. Jestem ciekaw jak poradzisz sobie z wlotami powietrza. Z geometrią wlotów nic nie zrobię, jest skopana i nic na to nie poradzę. W zestawie który mi się trafił wloty były jakieś takie powyginane. Jakies dodatki czy pudlo i scratch? Z dodatków tylko figurki z Hasegawy i kalki z Fightertown. Przerobiłem hełmy HGU-33 na HGU-55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 W 1:32 mało kto potrafi takie cuda wyczyniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Piękna robota, podziwiam zwłaszcza płatowiec bo załoga póki co kojarzy mi się tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 W 1:32 mało kto potrafi takie cuda wyczyniać. Pewnie mu pomaga mikroszkop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Czekam tylko co na twojego kocura p bladek chyba mial ten zestaw w planach. Przemek się wypowiedział, zresztą zrobił świetnego F-14 z H.B. tylko że w wersji B. Jestem ciekaw jak poradzisz sobie z wlotami powietrza. Z geometrią wlotów nic nie zrobię, jest skopana i nic na to nie poradzę. W zestawie który mi się trafił wloty były jakieś takie powyginane. W sumie to przegapiem tego kocura od Przemka. Wydaje mi sie ze co niektorzy poprostu przesadzili z ocena tego zestawu. Osobiscie wydaje mi sie ze jest on calkiem przyzwoity i w odpowiednich rekach mozna z niego duzo wyciagnac. Kibicuje i przygladam sie bacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 A prosze bardzo http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=30367 Sorry Giuseppe za offtop Wg. Mnie zestaw jest swietny, porownanie wlotow macie w mojej galerii, oczywiscie wszyscy stwierdza ze Hase to Hase, ale takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 19 Października 2012 Autor Share Napisano 19 Października 2012 Nieszczęsne wloty powietrza. Poprawiłem rury tlenowe. Popracowałem trochę przy pilotach i fotelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Zrobione pylony i uzbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Jak się wyciągnie ten mały miedziany, zawinięty, drucik to odpada cała belka czy tylko to co do niej podwieszono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi