Skocz do zawartości

F-14 A H.B. 1:48 TOP-GUN

GIUSEPPE

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to jest raczej kwestia dokładności modelu i jego wyskalowania.

Jak się im coś podłoży to może być widać.

Ja proponuje zostawić tak jak jest, bo przecież mogło trafić się dwóch niższych pilotów.

Tak jak patrze to wszyscy mają te kółka od katapulty zaraz nad głową, ale znalazłem takie zdjęcie.

http://www.aviationspectator.com/files/images/F-14-Tomcat-46.jpg

pozdrawiam

EDIT.Faktycznie z tym tylnym jest problem.

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 80
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

A od czego on tam jest? Do roboti, a nie se widoczki podziwiać

tak tez sobie na poczatku pomyslałem ale na fotach od Marcina jest inaczej ,zaznaczam ze to nie moja tematyka ale tak jakos nisko siedzi albo :zapomniał spadochronu albo kurdupel jest

• 1 month later...

TCSpod ukradłem z Hasegawy.

Zrobiłem system usuwania wody z wiatrochronu starego typu, nad stałą częścią dyszy dodałem "wzmocnienie" widoczne na zdjęciach.

Na osłonie działka powiększyłem wybrzuszenie, te oryginalne wydawało mi się za płaskie.

Na prawej stronie kadłuba (pod owiewką), zrobiłem imitacje taśmy klejącej której obsługa używa do zaklejania lubiących rdzewieć nitów i dorobiłem kilka innych pierdołek.

Powierzchnie anty poślizgowe i "ramki" na oświetlenie do nocnych lotów w szyku są z zestawu firmy Crossdelta.

p1160888.jpg

p1160889.jpg

p1160890.jpg

p1160894.jpg

p1160895.jpg

p1160896g.jpg

p1160897.jpg

p1160899.jpg

p1160901.jpg

p1160902.jpg

p1160906.jpg

p1160909r.jpg

p1160910c.jpg

p1160914.jpg

p1160920t.jpg

p1160921.jpg

p1160922.jpg

p1160923.jpg

p1160929n.jpg

• 3 weeks later...
jak robiłeś bo preszajdingu nie widzę

Preszajding i postszajding (czy jak to się tam nazywa) był robiony, na zdjęciu nie za bardzo widać, bo kolor podstawowy ciemny jest.

Gotowy do dalszego malowania.

p2020989.jpg

Marcin miałem problem z doborem tego jasno niebieskiego koloru, na różnych zdjęciach różnie wygląda, chyba zależy to od nasłonecznienia, zużycia farby i może od aparatu jakim zdjęcie było robione (Ty jesteś ekspertem od fotografii więc pewnie mnie poprawisz).

Jako że nie chciałem go robić takiego "cukierkowego", wybrałem kolor "US BLUE GREY" którym były malowane maszyny pokładowe

w czasie 2 W.Ś.

Po tych wszystkich "preszajdingach", "postszajdingach" faktycznie wyszło to nieco zbyt szare.

Do tego wszystkiego trzeba dodać to że mój aparat nieco przekłamuje kolory , w rzeczywistości kolor jest bardziej niebieskawy.

Pocieniowałem jeszcze trochę czarną farbą.

p2091016.jpg

p2091014.jpg

p2091015.jpg