Apache Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Ale to jest raczej kwestia dokładności modelu i jego wyskalowania. Jak się im coś podłoży to może być widać. Ja proponuje zostawić tak jak jest, bo przecież mogło trafić się dwóch niższych pilotów. Tak jak patrze to wszyscy mają te kółka od katapulty zaraz nad głową, ale znalazłem takie zdjęcie. http://www.aviationspectator.com/files/images/F-14-Tomcat-46.jpg pozdrawiam EDIT.Faktycznie z tym tylnym jest problem. Edytowane 15 Grudnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 super idzie ,jestem pod wrażeniem . Faktycznie przynajmniej ten tylny wyraznie za nisko siedzi tablica zasłania mu cały widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Ale to jest raczej kwestia dokładności modelu i jego wyskalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 ...ten tylny wyraznie za nisko siedzi tablica zasłania mu cały widok... A od czego on tam jest? Do roboti, a nie se widoczki podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 A od czego on tam jest? Do roboti, a nie se widoczki podziwiać tak tez sobie na poczatku pomyslałem ale na fotach od Marcina jest inaczej ,zaznaczam ze to nie moja tematyka ale tak jakos nisko siedzi albo :zapomniał spadochronu albo kurdupel jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 TCSpod ukradłem z Hasegawy. Zrobiłem system usuwania wody z wiatrochronu starego typu, nad stałą częścią dyszy dodałem "wzmocnienie" widoczne na zdjęciach. Na osłonie działka powiększyłem wybrzuszenie, te oryginalne wydawało mi się za płaskie. Na prawej stronie kadłuba (pod owiewką), zrobiłem imitacje taśmy klejącej której obsługa używa do zaklejania lubiących rdzewieć nitów i dorobiłem kilka innych pierdołek. Powierzchnie anty poślizgowe i "ramki" na oświetlenie do nocnych lotów w szyku są z zestawu firmy Crossdelta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Pokłony Mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Przyjemnie ogląda się taki warsztat. Wszystko wydaje się takie proste.. Siedzę cichutko i podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Wszystko wydaje się takie proste.. Też odniosłem takie wrażenie , choć nakład pracy jest ogromny. Piękna maszyna się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 1 Lutego 2013 Autor Share Napisano 1 Lutego 2013 Zdjęcie z "malarni" ,zrobione tak na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 bardzo fajne cieniowanie,jak robiłeś bo preszajdingu nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 2 Lutego 2013 Autor Share Napisano 2 Lutego 2013 jak robiłeś bo preszajdingu nie widzę Preszajding i postszajding (czy jak to się tam nazywa) był robiony, na zdjęciu nie za bardzo widać, bo kolor podstawowy ciemny jest. Gotowy do dalszego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Malowanie gotowe, teraz jeszcze poprawki tam gdzie farba odeszła razem z taśmą, potem połysk i kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 kamo piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Pięknie wycieniowany model, zresztą jak wszystkie Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Bellissimo Adrian ...mega malowanko...samo camo jak i wykonanie...chyba wiem gdzie pójde na korepetycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Adrian, super stonowałeś to malowanie, ale mam zastrzeżenia co do samych kolorów. To malowanie było potocznie nazywane "Blue Splinter", a na Twoim modelu tego niebieskiego nie widać za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 9 Lutego 2013 Autor Share Napisano 9 Lutego 2013 Marcin miałem problem z doborem tego jasno niebieskiego koloru, na różnych zdjęciach różnie wygląda, chyba zależy to od nasłonecznienia, zużycia farby i może od aparatu jakim zdjęcie było robione (Ty jesteś ekspertem od fotografii więc pewnie mnie poprawisz). Jako że nie chciałem go robić takiego "cukierkowego", wybrałem kolor "US BLUE GREY" którym były malowane maszyny pokładowe w czasie 2 W.Ś. Po tych wszystkich "preszajdingach", "postszajdingach" faktycznie wyszło to nieco zbyt szare. Do tego wszystkiego trzeba dodać to że mój aparat nieco przekłamuje kolory , w rzeczywistości kolor jest bardziej niebieskawy. Pocieniowałem jeszcze trochę czarną farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 Co by nie powiedzieć o odcieniach, samo malowanie wyszło świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Tomcat został okalkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 16 Lutego 2013 Autor Share Napisano 16 Lutego 2013 Został pobrudzony i potraktowany matem. Teraz tylko jeszcze suche pastele gdzie niegdzie i gotowe. Zdjęcia z lampą i bez lamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 fajnie umorusany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Tak, spód skrzydeł i stateczników poziomych jest inny, podobnie ma NSAWC. Adrianku, a o dyszach nie zapomniałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Ale jazda!!!! Kamo i ślady eksploatacji - super a kokpit i piloci, brak słów. Już nie mogę się doczekać fotek w "galerii". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Diabelska robota Adrian ...również nie mogę doczekać się galerii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi