Sławekb Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Miód-malina.....panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Kabinka pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Dziękuję Panowie Cieszę się, że się podoba. Tymczasem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Korzystając z prywatnego dnia niepodległości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 AAAle fura będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Blaszki kleisz zwykłym CA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 12 Listopada 2013 Autor Share Napisano 12 Listopada 2013 AAAle fura będzie No wiesz....staram się dorównać do Twojego Mi-2.... Blaszki kleisz zwykłym CA ? Zupełnie zwykłym. Najpierw średnim, potem rzadkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 15 Listopada 2013 Autor Share Napisano 15 Listopada 2013 Po przyklejeniu szybki wyszło coś niefortunnego: Z drugiej strony, jak cię mogę.... Więc żeby dwadzieścia razy nie szpachlować i szlifować, to od razu zamodelowałem białym milliputem to, czego brakowało: Trochę dziwna ta masa jak na pierwsze spotkanie III stopnia, ale trzeba przyznać, że twarda po wyschnięciu i trzyma się jak cholera. No i nie ma przykurczu. Czasu zabrakło na dogładzenie, bo pewnie prawie na gotowo by było. I teraz trochę papierkiem trzeba poszorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 Wyszorowane: Przerobiłem kawał grubaśnego plastiku na imitację blachy. Średnio wyszło i tak już zostanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Musiałem dorobić takie coś, by mieć w co druta zapiąć: A potem to już z górki było, jak blaszkę miedzianą ustrzeliłem: Drut 0,15mm, więc trochę woltyżerki było, jak na moje paluchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 No, nareszcie ktoś porządnie buduje ten fajowy śmigłowiec !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Naprawdę piękną robotę tu wykonujesz i co ważne-mnie osobiście zachęcającą do modelowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 1 Maja 2014 Autor Share Napisano 1 Maja 2014 Dzięki Panowie za pozytywny odbiór. Tymczasem, przerobiłem trochę wciągarkę, albo raczej musiałem ją podrasować, przez wcześniejsze głupie założenie, że powinna mieć przewody. Do tego co wymyślił producent, nie dało by się ich "podłączyć", w takiej konfiguracji jak na zdjęciu z realu. Miałem to odpuścić, ale postanowiłem, że się choć spróbuję z tym zmierzyć. Wyszło tak: Po zasurfejsowaniu: Jakieś pyłki wylazły, których normalnie zupełnie nie widać. A to psińco małe jest, nie sądziłem że dam radę. Drucik 0,1mm. Dojdą jeszcze trzy przewody, tyle że grubsze. Nadmienić trzeba, że ta cała bryła wciągarki z pudła to z palca wyssana, ale mnie to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Pomalowałem wstępnie golenie: Barwa światła ze świetlówki i kolory jakieś takie nijakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Klasa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 10 Maja 2014 Autor Share Napisano 10 Maja 2014 Klasa ! Chyba jeszcze dużo za wcześnie jak to się mówi...nie chwal kobiety przed wschodem Słońca, albo po pierwszym razie....czy jakoś tak.... Poskładany z prawie wszystkimi blaszkami. Kawałek kadłuba na ogonie się rozkleił, więc przed myciem trochę kosmetyki musi jeszcze przejść: Rozwierciłem trochę rury, co przy takim skosie nie było aż tak banalne: Pocieniłem ten wlot do czegoś i wstawiłem żeberko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Normalnie szkoda malować-świetny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Ciekaw jestem czy wypiłowałeś te żaluzjo-skrzela za wirnikiem na grzbiecie kadłuba. Nic mnie tak nie irytuje jak zostawienie tego typu elementu bez wypiłowania prześwitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 10 Maja 2014 Autor Share Napisano 10 Maja 2014 Normalnie szkoda malować-świetny jest he he....normalnie zbrodnią było by tego nie zrobić Nic mnie tak nie irytuje jak zostawienie tego typu elementu bez wypiłowania prześwitów Swego czasu kołotała mi się taka myśl miedzy uszami, jednak macając tą część, oszacowałem, że lepiej może będzie zastosować inny trik. Sorry...niestety będę miał Twoją irytację na sumieniu. Zrobiłem pre od wewnętrznej strony drzwi na kolorze bazowym. Na to pójdzie jeszcze raz bazowy transparentnie: Na zewnętrznej stronie zrobiłem pre na surfie i na to pójdą bazowe jeszcze bardziej trans. W gruncie rzeczy, ten pre na zewnętrznej w realu jest dużo bardziej intensywny. Nie wiem czemu mi zdjęcia wychodzą takie blade: i nie mam bladego pojęcia, jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 W końcu ujednolicony: I położyłem jeden z najbardziej złośliwych kolorów i preszajdingiem włącznie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 Zdążysz do Fiesty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Chciałem, ale realia czasowe nie dają rady, więc już bez pośpiechu. W przyszłym roku to raczej na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Pomalowałem łopaty. Miały być czarne, a wyszły szare: Drzwi po kalkomaniach i glosie: Po washu, suchym pędzlu, kurzeniu z aero, zacieków z kurzu z pędzla i pudrowaniu pigmentem: Nie wiem, czy nie wyszło za subtelnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 31 Maja 2014 Autor Share Napisano 31 Maja 2014 Wirniki z łopatami przed glosem, kalkomaniami i innymi barwnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 schludnie,czysto....ooooj będzie grubo-fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi