Wojciech Butrycz Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Ponieważ na plastykowe.pl pojawiła się "zajawka" MiGa-21 MT/SMT, to z prawdziwą przyjemnością mogę poinformować dodatkowo, że będą dalsze, choć data wydania nie jest jeszcze znana. Będą to modele SUPER PROFIPACK (to moja nazwa) albowiem, wszystkie żywice, fototrawionki znajdą się w modelu, a nie w zestawach dodatkowych. UWAGA: do czasu wydania obrazki te mogą ulec zmianie. Będą oczywiście dalsze wersje, łącznie z dwumiejscowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Wieści jak miód na serce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Ktoś to u nas importuje czy trzeba za granicą kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Jeśli cena będzie podobna jak za miga-23, to modele raczej furory nie zrobią. Tym bardziej, że przywoitego bisa robi Zvezda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Ktoś to u nas importuje czy trzeba za granicą kupować?Martola zapewne będzie miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 KS Model, karaya też mają ich modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Jeśli cena będzie podobna jak za miga-23, to modele raczej furory nie zrobią. Tym bardziej, że przywoitego bisa robi Zvezda. Ale dobry MF, R, PF, PFM, F-13 czy U/US/UM w 1:72 się przyda. I tak, jak pisze RAV, MiG-23 i inne modele z RV Aircraft są do kupienia w Eduardzie we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 PFM dobry jest Zvezdy, a F-13 Revella jeśli dobrze się orientuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Bis i pfm ze Zvezdy są bardzo dobre i cena też bardzo przystępna ,f-13 revella też bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Zvezda jest niezła, ale MF jakoś jej się nie chce zrobić ... Natomiast F-13 Revella raczej trudno będzie przebić - model jest świetny i kosztuje rozsądne pieniądze (no może poprawiając stożek) ... ma jedną wadę - teraz chyba nie jest produkowany. SMT na Modelimex kosztuje 21,5 Euro, w Martoli jeszcze nie wyceniony, ciekaw jestem zawartości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 6 Października 2012 Autor Share Napisano 6 Października 2012 Model Zezdy jest rzeczywiście niezły, ale jego kadłub,szczególnie w części ogonowej i statecznika pionowego, ma zupełnie fantazyjne linie podziału blach. Mój model został "przerysowany" ( inne przeróbki oraz wiele dodatków do wykonania zostały opisane w artykule w SUPERMODEL 3(12) z 2002 roku). Nie wątpię, że produkt RV Aircraft będzie najlepszy i tak jak o tym pisałem wszelkie dodatki żywiczne i fototrawione znajdą się w zestawie podstawowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Dobrze, ze nie mialem jeszcze czasu na budowe MF (miala byc konwersja z bis Zvezdy a ostatecznie Fujimi z garbem i statecznikiem Quickboosta). Teraz bede mogl zrobic dobre modele bez wielkiego wysilku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Wygląda to interesująco: Modelforum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 i podziurkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 13 Listopada 2012 Autor Share Napisano 13 Listopada 2012 Wygląda super i wygląda na to , że trzeba będzie wymienić całą flotę Fishbedów w najbliższych latach. Wygląda też na to, że pierwszym (albo drugim) będzie wersja MFN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Wygląda super i wygląda na to , że trzeba będzie wymienić całą flotę Fishbedów w najbliższych latach. W jakim celu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Grzes jesli merytorycznie bis bedzie tak dobry jak zvezda to ja tez bym wymienil choćby ze wzgledu na nitowanie ktorego gwiazda nie ma a MF nikt nie robi wiec tu raczej nic nie trzeba wymieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 14 Listopada 2012 Autor Share Napisano 14 Listopada 2012 MiG-21bis Zvezdy, który jest bez wątpienia najlepszym z Fishbedów tzw. 3.generacji w tej skali, ma więcej błędów niż tylko brak nitowania - przede wszystkim zupełnie fantazyjne linie podziału blach na kadłubie i stateczniku pionowym, więc RV będzie prawie napewno lepszy. Prawie, bo ze stuprocentową pewnością mogę odpowiedzieć jak będę go miał w rękach i porównam z rysunkami i egzemplarzem w krakowskim muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 ... więc RV będzie prawie napewno lepszy. Prawie, bo ze stuprocentową pewnością mogę odpowiedzieć jak będę go miał w rękach i porównam z rysunkami i egzemplarzem w krakowskim muzeum. Biorąc po uwagę fakt, iź RV jest autorem jak dla mnie znakomitych planów m.in. Fischbedów, których jestem szczęśliwym posiadaczem, jestem pewien, że na modelach będzie to miało odzwierciedlenie. Na Floggerach przynajmniej ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Też dużo sobie obiecuję po tym modelu ... i gdyby tak w przyszłym roku Eduard wypuścił 15-kę i 21... i gdyby jeszcze Trumpeter wreszcie wydał 19tkę (zresztą ktokolwiek, oby dobra była) i jeszcze AZ Model poprawił 17tkę ... ale się qrde rozmarzyłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Andzin nie mogę się z Toba skontaktować na PW (wiadomości nie wychodzą zmojego konta). Co do zdjęć szparki 9351 mój meil: cinekf1@o2.pl Sorki za zaśmiecanie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2012 Przedstawiam in-box pierwszego z serii Fishbedów: MiG-21SMT, w sprzedaży w przyszłym tygodniu (KARAYA). http://imageshack.us/g/803/boxartmig21smt72030.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2012 c.d., bo zgubiła się jedno zdjęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Nie ma nic gorszego niż ocenianie modelu po zdjęciach, ale fotki wyglądają więcej niż zachęcająco, widzę tylko jedną rzecz, która mi się nie podoba - kształt przodu kadłuba - chwyt powietrza, no ale może to tylko fotki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) widzę tylko jedną rzecz, która mi się nie podoba - kształt przodu kadłuba - chwyt powietrza, no ale może to tylko fotki ... ...bo kadłub to ...powstał na kadłubie naszego ZTS u .Stad i cała sekcja przednia jest taka sama ,a kadłub w miejscu przejscia garbu w zasobnik spadochronu ma te same zniekształcenia. Jeszcze jedna uwaga, to jakas maniera u Czeskich producentow /vide AZ model Mig-17/ ale duzo czesci jest zakompilowanych z innych zestawów innych producentów , np koła, te niepełne zywcem z KP/ZTS pełne SBS,wciagniki podwozia i przednie kółko Fujimi ,stateczniki poziome plus osłona radaru z zestawów Quickboosta.... Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi