Skocz do zawartości

Hessian Tape

cortez 77

Rekomendowane odpowiedzi

jestem ciekawy twoich wyników, sam mocno zastanawiam się nad tym jak zrobić współczesną siatkę maskującą do dioramy z wyrzutnią SA 2 . . . pytanie - twoja w skali 1/35 ? podkład z bandaża i na to paski z tworzywa plastycznego ? odnoszę wrażenie że paski są ciut zbyt grube i troszkę za długie . . .

wydaje mi się że troszkę zbyt gruba i za długa, lecz takie mam wrażenia po jednej fotografii, możliwe że na żywca wygląda lepiej, zdradź proszę z czego ją wykonujesz - plastelina ? realizmu moim zdaniem dodaje to że nie wszystkie paski siatki zwisają pionowo . . . fajny temat i jestem pełen podziwu dla wytrwałości.

jeśli chodzi o samą siatkę to wyszedł kiedyś produkt Verlindena - camouflage netting, siatka w skali 1/35 do dioram, lecz niestety sama siatka, "goła" pozbawiona maskującego materiału, widziałem też kiedyś w sieci trutorial na którym autor za pomocą wykrzywionego i zaostrzonego kawałka metalu, oraz papieru pomalowanego bodajże wikolem zrobił współczesną amerykańską siatkę maskującą, chociaż wykonanie było bardzo pracochłonne to efekt końcowy powalał, dlatego jestem ciekaw jak tobie pójdzie - czekam na dalsze wieści dotyczące zmagań z siatką . . .

• 1 month later...

Witam

Z ciekawością obserwuje Twoje zmagania z siatką. Tym bardziej, że sam mam taką w planie Ze zdjęć 2 wariantu wygląda, jakby na siatkę położono warstwę "farfocli", gdy w rzeczywistości powinny chyba być po przewlekane i tworzyć bardziej przestrzenną formę. Druga uwaga, to sposób zamocowania na wierzy. Przypomina trochę obwiązanie stretchem paczki.

Swego czasu na Armoramie była relacja z produkcji kanadyjskiego Firefly. Może przyda się Tobie link:

http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=158659&ord=&page=3

W mojej skromnej opinii: Kształt i wielkość pasków z 2 próby, sposób umieszczenia z próby 1.

• 3 months later...
  • 9 months later...
  • 9 months later...