cortez 77 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 jestem ciekawy twoich wyników, sam mocno zastanawiam się nad tym jak zrobić współczesną siatkę maskującą do dioramy z wyrzutnią SA 2 . . . pytanie - twoja w skali 1/35 ? podkład z bandaża i na to paski z tworzywa plastycznego ? odnoszę wrażenie że paski są ciut zbyt grube i troszkę za długie . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 8 Października 2012 Autor Share Napisano 8 Października 2012 wydaje mi się że troszkę zbyt gruba i za długa, lecz takie mam wrażenia po jednej fotografii, możliwe że na żywca wygląda lepiej, zdradź proszę z czego ją wykonujesz - plastelina ? realizmu moim zdaniem dodaje to że nie wszystkie paski siatki zwisają pionowo . . . fajny temat i jestem pełen podziwu dla wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppfalcon Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 A jakby coś takiego zrobić z... makaronu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Mnie tam się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 A gdyby tak spróbować zrobić paski z taśmy Tamiyi, albo czegoś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 11 Października 2012 Autor Share Napisano 11 Października 2012 jeśli chodzi o samą siatkę to wyszedł kiedyś produkt Verlindena - camouflage netting, siatka w skali 1/35 do dioram, lecz niestety sama siatka, "goła" pozbawiona maskującego materiału, widziałem też kiedyś w sieci trutorial na którym autor za pomocą wykrzywionego i zaostrzonego kawałka metalu, oraz papieru pomalowanego bodajże wikolem zrobił współczesną amerykańską siatkę maskującą, chociaż wykonanie było bardzo pracochłonne to efekt końcowy powalał, dlatego jestem ciekaw jak tobie pójdzie - czekam na dalsze wieści dotyczące zmagań z siatką . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 29 Listopada 2012 Autor Share Napisano 29 Listopada 2012 poproszę o fotografię tego samego elementu wykonaną z większej odległości, tak jak pierwsza, którą wstawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seine Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Witam Z ciekawością obserwuje Twoje zmagania z siatką. Tym bardziej, że sam mam taką w planie Ze zdjęć 2 wariantu wygląda, jakby na siatkę położono warstwę "farfocli", gdy w rzeczywistości powinny chyba być po przewlekane i tworzyć bardziej przestrzenną formę. Druga uwaga, to sposób zamocowania na wierzy. Przypomina trochę obwiązanie stretchem paczki. Swego czasu na Armoramie była relacja z produkcji kanadyjskiego Firefly. Może przyda się Tobie link: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=158659&ord=&page=3 W mojej skromnej opinii: Kształt i wielkość pasków z 2 próby, sposób umieszczenia z próby 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 teraz się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seine Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Wygląda znacznie lepiej. Planujesz też udekorować lufę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seine Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Tak z ciekawości, ile czasu zajęło Ci ulepienie tej siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seine Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Coraz lepiej to wygląda. Żywica Black Doga się nie umywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Wypowiem się niemerytorycznie - podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Super to wyglonda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 jeden z piękniejszych shermanów, jakie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Coś dla fanów Panzerwaffe (prace w toku) Panzer IV w zdobycznym hessianie: Ile zajmuje Ci wyrzeźbienie czegoś takiego? I czy w siedem-dwójce dałoby się to zrobić?? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi