radett Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 zawsze możesz je wycisnąć/wytłoczyć - wystarczy pokombinować ostatecznie możesz nakleić krążki wycięte z polistyrenu 0.2 igłą lekarską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Października 2012 Autor Share Napisano 19 Października 2012 ale kusisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 no pewnie ale zawsze warto popróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Października 2012 Autor Share Napisano 24 Października 2012 Tracę zapał do tego TKS... no nic, może dzisiaj zaskoczy po weekendzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 Dla podchwycenia zapału do pracy modelarskiej , proponuje zaczęcie równolegle jakiegoś modelu Bronco lub Tamiyi. To jest przyjemność , aż chce się robić . Mirage to tak jak pisałem, droga przez mękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Października 2012 Autor Share Napisano 24 Października 2012 w chwili obecnej nie kupuję żadnych modeli. w rodzinnym domu mam ich kilkanaście do rewitalizacji, sklejonych i pomalowanych pędzlem z 10 lat temu. no i M18 do skończenia. nad tylną lampką się zastanawiam, z czego ją wyrzeźbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 Ja zrobiłem sobie 4 miesięczną przerwę z moim 7TP i pomogło. Nic na siłę zwłaszcza przy produktach Mirage. nad tylną lampką się zastanawiam, z czego ją wyrzeźbić Proponuje masę dwu składnikową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Października 2012 Autor Share Napisano 25 Października 2012 Z drugim podejściem do malowania opadły mi ręce: blachy włazów były wcześniej malowane lakierem bezbarwnym Humbrola; lakier dobrze wysechł, a tu takie coś: boje się, że jak to wszystko pójdzie do kreta, to już całkiem się rozpieprzy, a modelem walnę o ścianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Sam nie wiem co tu poradzić. Jaki lakier kładłeś mat czy błysk? Wychodzi, że albo jak lakier był błyszczący to farba się go nie trzyma albo nie odtłuściłeś dobrze powierzchni. Spróbuj patyczkami do uszu zmyć tylko górę i pomaluj jeszcze raz porządnie odtłuszczając powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Października 2012 Autor Share Napisano 26 Października 2012 Powyższe zdjęcia to już historia, model kąpie w żelu wc. Lakier był Humbrol Mat Cote, czy de facto półmat, bo mi się wadliwa buteleczka trafiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Października 2012 Autor Share Napisano 30 Października 2012 Postęp: po myciu górna płyta, żaluzja nad silnikiem (?) może nie ma się czym podniecać, ale chyba jest deko lepiej żaluzja z Łomży I po malowaniu przerobiony tłumik Bofors pomalowany: Jak wyszło Waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Października 2012 Autor Share Napisano 30 Października 2012 Sorry za post pod postem, ale Szkoda że już pomalowany bo mógł byś się pokusić o przerobienie żaluzji nad silnikiem. mówisz-masz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Fajnie, że się nie podałeś. Góra wygląda znacznie lepiej, (widzę, że kulki BGA dotarły) natomiast nad żaluzjami mógłbyś jeszcze trochę popracować. Moim zdaniem za bardzo wystają i są trochę nie równe. Może przeszlifuj je jeszcze z wierzchu, żeby zrównać je z kadłubem. zdjęcie:http://derela.republika.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 31 Października 2012 Autor Share Napisano 31 Października 2012 ufff, odwrotnie je wkleiłem... Będę musiał chyba wyciąć całą lewą klapę, wkleić inne żaluzje, a całość wstawić w kadłub... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 Wash na armatce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Jak na mój gust to tego wash'a można by jeszcze w kilku miejscach podetrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Tak zrobiłem, nie wiem tylko, czy będzie to widać: tego włosa nie będzie oczywiście widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Listopada 2012 Autor Share Napisano 9 Listopada 2012 Zaczynam chyba pojmować, na czym polega prawdziwe modelarstwo: poniżej pierwsze próby wykonania trójbarwnego kamuflażu, wykonywanego aerografem. maskowanie plasteliną i taśmą malarską. kasza z farby. masakra no nic, dzisiaj drugie podejście do spodu kadłuba, tym razem z brązem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 teraz dopiero zauważyłem , na ostatnim zdjęciu co to za wystający element na pancerzu między tłumikiem a stojakiem do strzelania p.lot.? - tego nie powinno być, ale jeszcze nie pomalowane więc jest możliwość zeszlifowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Listopada 2012 Autor Share Napisano 9 Listopada 2012 usunę, dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 koledzy, ma ktoś jakiś dobry i prosty patent na obicia na modelach w kolorach zielonym i ciemnym brązowym i mógłby to jakoś przystępnie wytłumaczyć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Postęp w malowaniu, ale nie wiem, czy postęp w nabywaniu praktyki... Trochę brak mi już cierpliwości do tego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Stan na dzień dzisiejszy: TKS prawie gotowy: Bofors, pierwsze obicia robione gąbką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Nigdy nie malowałem aero, więc nie będę nic pisał na temat malowania. Widzę jednak, że twój wkład w wygląd modelu jest znaczny i szkoda byłoby to zaprzepaścić, bo moim zdaniem idzie ci nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Popraw ten uchwyt na karabin albo wywal go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi