Dumo Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Witam serdecznie Wiem że wielu ludzi ten model odrzuci bo jest robiony po mojemu, szczerze miałem dość standardowego myślenia bo wszystkie leopardy jakie widziałem są wręcz takie same niczym się nie wyróżniające. Starałem się zrobić coś nowego, coś co przykuję wzrok. Model jest to nowy wypust Hobby Bossa i moim zdaniem tragiczny, zero składalności, zero szczegółu, dosłownie kilka pudełek do sklejenia. Jedyne co dobre to cena bo razem z przesyłką wydałem na niego mniej niż 80zł. Malowany farbami Vallejo AIR i olejami Van Dyck’a. Brudzenie to pigmenty Vallejo i rozcieńczone oleje. W tym modelu nie używałem fixera. Na koniec zmatowiony lakierem Vallejo. Osobiście jestem z niego zadowolony, czas budowy to jakieś 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Pierwszy!!!!!11111111 Jak dla mnie to konstrukcja sama w sobie tragedia. Straszna maszkara. Ogólnie nie lubię powojennej pancerki. Malowanie ciekawe, fajnie technicznie wykonane. Merytorycznie się nie znam, ale po co mu ta opona? Ekrany - coś ala schurzeny - fajnie wyglądają, bo tak jakoś inaczej. Fajnie usyfiony - efekciarsko ;-) Podsumowując - dupy nie urywa, ale przyjemny. Widziałem już lepsze Twoje produkcje W każdym razie, jak za te piniądze to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Jak dla mnie wyciągnełeś z tego modelu wszystko co się da i efekt jest powalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Owszem kamo jest ok (mimo miękkich przejść),brudzenie ok,ale ten szron za to robisz modele jak chcesz ok ale zniszczyłeś swoją wizją piękny czołg( fani leo tego ci nie wybaczą ).Osobiście mimo wszystko potrafilbyś zrobić ten model znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Rafał, no tak oryginalność nie zawsze idzie w parze z powszechną akceptacją. Sam siebie pytam czemu, ale jakoś mi się podoba. Tzn. prawie, bo jedyne miejsce które mnie razi to lewy przedni narożnik wieży - trochę ten biały nie pasuje do reszty maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Prawdę mówiąc nie widzę w tym modelu jakiegoś nieszablonowego podejścia, czy też artyzmu. Model wygląda raczej na niezbyt udane podejście do zimowego kamuflażu na lakier. Takie efekty można zobaczyć całkiem często na modelach, więc specjalnie oryginalne toto nie jest. Oczywiście malowanie SF zawsze będzie czymś innym, ale czy też takim nadzwyczajnym? Moim zdaniem ślepa pułapka, miałeś lepsze modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Powiem tak. Jak tylko zobaczyłem pierwsze zdjęcie pomyślałem sobie kiszka. Następne foty potwierdziły moje odczucie. Malowanie zdecydowanie ci nie wyszło. I ta opona na górze. Bóg raczy wiedzieć po co ona tam jest. To nie są pojazdy drugowojenne, które na sobie woziły wszystko. Od dodatkowego dopacerznia w postaci worków po zegary stojące czy rowery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 Kolego popatrz sobie zdjęcia czołgów z II WWŚ to się ździwisz co na sobie przewoziły. Nawet motocykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 Model Tragedia jeśli chodzi o składanie, też robiłem tego samego. Podczas składania poznałem nowe przekleństwa, nic dosłownie nie pasuje w tym wtrysku do siebie. Ale co do Twojego Modelu, stwierdzam że jest to twój najgorszy model jaki widziałem tutaj wystawiony przez Ciebie. To oczywiście moje skromne zdanie, ale naprawdę mnie się nie podoba.... :( No i jeszcze ta opona, kompletnie nie pasująca. Ps. a kolega zapomniał o antenach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 Mi osobiście model się podoba. Trochę niekonwencjonalne malowanie i może to trochę ludzi "gryzie" Fajne brudzenie i oponka również mi nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 Mi się właśnie przez tą ,,niespotykalność" podoba i to bardzo, mimo iż również nie przepadam za powojenną pancerką, brzydale !!!! . Świetna robota, no i zdjęcia pierwsza klasa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 Biorąc pod uwagę tylko walory plastyczne (jako że to SF), nie ma tragedii. Z początku też nie bardzo mi to malowanie podeszło, ale im dłużej na leosia patrzę tym bardziej mi się podoba, w tym wypadku fakt czy take malowanie ma coś wspólnego z rzeczywistością całkowicie mi powiewa. Pamiętaj Rafał że każdy model odbiegający od dziwnych, utartych standardów, raczej ma niewielką siłę przetarcia, ale kogo to obchodzi, ostatecznie to ty masz być zadowolony Biorąc pod uwagę zestaw wyjściowy efekt jest ni plus, ja wywalił bym tylko tę oponę ale tak bym zrobił ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 Niektórzy spodziewali się czegoś innego. Źle nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Panowie dzięki wielkie za opinie Dzisiaj zacząłem malowanie bazowe M10 Ersatz, jak uzyskam oczekiwaną modulacje wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi