Mirek66 Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Witam . Model to stary Dragon obarczony wieloma uproszczeniami lub brakiem detalu aby choć trochę przybliżyć moja replikę do oryginału model zwaloryzowałem następującymi dodatkami ; Zestaw blaszek Edka ,gąski Master Club , lufę RB oraz koła które dostałem od firmy Panzer Art za które serdecznie dziękuję . Ponadto sporo własnej twórczości jak wyszło na tym etapie oceńcie sami . Na razie model doznał upadku i muszę od nowa dorobić sporo rzeczy jak mi się uda to go zacznę malować a jak nie to może komuś się przydadzą fotki przy budowie swojej repliki . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Kibicuję. Bardzo ładna robota Mirek z jednym zastrzeżeniem, wieżyczka dowódcy do wymiany, Edek nie da rady. Polecam zdobyć tę część ze skifa i z nią powalczyć. Jak chcesz, mogę się rozejrzeć po moim złomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Nie znam się ale wygląda bardzo ładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Dzięki koledzy FAHR dziękuję za oferowaną pomoc , wiem iż merytorycznie ma braki ale musi zostać gdyż jest przyspawana na dobre i nie chcę jej demontować gdyż musiał bym ogołocić całą okolicę kopułki a to jak dla mnie za dużo roboty Wczoraj do póżnej nocy udało mi się poskładać do kupy cały model , pozostało mi jeszcze dorobić ramki na przednie światełka i położyć podkład . Jak coś zdziałam to pokażę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Tak teraz myślę, czy nie lepiej żeby zamiast tej belki Dragona dać zwykły prosty patyk. Faktura prawdziwego drewna myślę, powinna lepiej wyglądać niż sztuczne wyżłobienia. Zostawiam decyzję Tobie. Powodzenia przy dalszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Popieram Tomka. Wywal ten kawał plastiku i daj prawdziwy patyczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Lewa gąska z tyłu pojazdu dziwnie się układa, jak by przyklejała się do koła napinającego, a przy swojej masie raczej siły grawitacji odciągnęłyby ją w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Witam Tomku na tym etapie to już za późno gdyż całość jest zespawana CA , a poza tym uważam iż cała filozofia modelarstwa polega na tym aby z plastiku udało nam się jak najbardziej przybliżyć wygląd drewna ,materiału lub metalu . Gąski były założone tylko do fotek i nie były połączone Do tematu ,udało mi się dorobić połamane oraz zagubione części oraz położyć podkład, teraz musi się trochę wy-śmierdzieć . Z tyłu widać młodszego braciszka chyba wrzucę krótki warsztat z jego budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Idziesz, jak burza, Mirek. Kolejna, fajna robota w Twoim wykonaniu się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Piękna rzecz- A beczek nie dajesz? Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Października 2012 Autor Share Napisano 29 Października 2012 Dzięki Przemku jest trochę wolnego czasu to korzystam . rhinoceros beczki dam tylko najpierw położę kamo co by mi nie przeszkadzały w maskowaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 30 Października 2012 Autor Share Napisano 30 Października 2012 Powolutku do przodu czarnego namieszałem z emalii bo skończyła mi się Tamka ,piaskowy namieszałem z ciemnego piaskowego mocno rozjaśnionego białym , następnie zamaskowałem jak na fotce i położyłem kilka kolorów zieleni na fotkach tego nie widać gdyż są całkiem do ...kosza ale jak domaluje czarne wzorki i założę gąski to postaram się zrobić dobre . Jak coś zmodzę to się pochwalę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Kozacko wygląda w tych plamach!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Patyk na tył - najlepszy z lodów Koral, model Twister jeśli mnie pamięć nie myli. Bukowy i ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Share Napisano 1 Listopada 2012 Dzięki koledzy Tomku zwracam honor jest patyk i miałeś rację jest lepiej . A oto co wymodziłem ; domalowałem czarne wzorki ,pomalowałem liny i etc...psiknąłem sido i jest gotowy do washa . Jak to zrobię to się pochwalę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Ładnie pomalowany. Czy ty masz górę kadłuba nie sklejoną z dołem? Bo zastanawiam się jak koła włożyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Pęknie wymalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Share Napisano 1 Listopada 2012 bazylms no co ty żartujesz po prostu wszystkie ośki ciap o połowę i tak kółka są wklejone na stałe . Robercie dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 W sumie to fakt, koła są poniżej bocznych fartuchów. Da radę włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 Powoli ale ciągle do przodu płukanki skończone teraz model musi ze 2 dni dobrze wyschnąć i biorę się dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Czad. Możesz napisać jakimi płukankami i jak go traktowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Zaje...ty sory młodzież tu zaglada przyłączam sie do pytania Krzyśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi