Skocz do zawartości

T80 UD Dragon 1/35 + trochę .

Mirek66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Model to stary Dragon obarczony wieloma uproszczeniami lub brakiem detalu aby choć trochę przybliżyć moja replikę do oryginału model zwaloryzowałem następującymi dodatkami ;

Zestaw blaszek Edka ,gąski Master Club , lufę RB oraz koła które dostałem od firmy Panzer Art za które serdecznie dziękuję .

Ponadto sporo własnej twórczości jak wyszło na tym etapie oceńcie sami .

Na razie model doznał upadku i muszę od nowa dorobić sporo rzeczy jak mi się uda to go zacznę malować a jak nie to może komuś się przydadzą fotki przy budowie swojej repliki .

Pozdrawiam Mirek .

obraz014ff.jpg

obraz015ay.jpg

obraz016sgs.jpg

obraz017bo.jpg

obraz018fi.jpg

Dzięki koledzy

FAHR dziękuję za oferowaną pomoc , wiem iż merytorycznie ma braki ale musi zostać gdyż jest przyspawana na dobre i nie chcę jej demontować gdyż musiał bym ogołocić całą okolicę kopułki a to jak dla mnie za dużo roboty

Wczoraj do póżnej nocy udało mi się poskładać do kupy cały model , pozostało mi jeszcze dorobić ramki na przednie światełka i położyć podkład .

Jak coś zdziałam to pokażę .

Witam

Tomku na tym etapie to już za późno gdyż całość jest zespawana CA , a poza tym uważam iż cała filozofia modelarstwa polega na tym aby z plastiku udało nam się jak najbardziej przybliżyć wygląd drewna ,materiału lub metalu .

Gąski były założone tylko do fotek i nie były połączone

Do tematu ,udało mi się dorobić połamane oraz zagubione części oraz położyć podkład, teraz musi się trochę wy-śmierdzieć .

Z tyłu widać młodszego braciszka chyba wrzucę krótki warsztat z jego budowy .

002acf.jpg

001qws.jpg

Powolutku do przodu czarnego namieszałem z emalii bo skończyła mi się Tamka ,piaskowy namieszałem z ciemnego piaskowego mocno rozjaśnionego białym , następnie zamaskowałem jak na fotce i położyłem kilka kolorów zieleni na fotkach tego nie widać gdyż są całkiem do ...kosza ale jak domaluje czarne wzorki i założę gąski to postaram się zrobić dobre .

Jak coś zmodzę to się pochwalę .

imgp9143.jpg

imgp9145m.jpg

imgp9146d.jpg

imgp9151.jpg

imgp9153d.jpg

Dzięki koledzy Tomku zwracam honor jest patyk i miałeś rację jest lepiej .

A oto co wymodziłem ; domalowałem czarne wzorki ,pomalowałem liny i etc...psiknąłem sido i jest gotowy do washa .

Jak to zrobię to się pochwalę .

028dn.jpg

026fiy.jpg

023jnv.jpg

020qs.jpg

019jcd.jpg

018sy.jpg

017rjx.jpg

016iwv.jpg

015uw.jpg

014gob.jpg