Is-7 Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 (edytowane) Witam. W końcu skończyłem KW-a. Sam zestaw od HB nie jest zły, ale ma kilka mankamentów jak niepasujące części, kilka nadlewek i w moim przypadku nie dolane gąsienice ( ubytki w ogniwkach ). Model malowany starymi dobrymi Pactrami. Brudzony pigmentami Mig-z, Vallejo i farbami olejnymi. Poniżej fotki. Mam nadzieję, że się podoba Edytowane 27 Października 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 model ładny, miło popatrzeć na wczesną wersję. Ale Woroszyłow nazywął się Woroszyłow a nie Voroszyłow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Model świetny, tabliczka nie pasuje...napisane tam jest 1:35 ; o brakuje mi rdzy na rusku :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Keisyzrk nawet tego nie zauważyłem. Model pojechał na konkurs i startuje z takim napisem w skali 1:48. Będę musiał to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Widzę prawdziwy wysyp twoich prac. KW wyszedł bardzo fajnie. Troszkę za ciemne fotki te z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Bardzo ładne Tylko jedno pytanie skąd wytrzasnąłeś tą drewnianą ramkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Piękny! Ciekawie wygląda malowanie i braki w błotnikach, a także "nadwyrężenie osłony wlotu powietrza... Wrażenie robią zabłocone i "upudrowane" gąsienice... A na przedniej płycie obok otworu pistoletowego to jakieś malarskie czy klejowe "babole"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Jeszcze ten właz na wieży uchylony jakby ktoś kogoś podglądał :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Witam. Dzięki za komentarze. kub podstawkę robiłem sam. Listwy na obwodzie kupione w hurtowni z płytami osb i drewnem. Koszt niewielki bo chyba 5zł za 2m listwy. rhinoceros te gluty zostały po robieniu faktury. musiał się tam zebrać surfacer i tego nie zauważyłem. Keisyzrk tak ciekawiej wygląda :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Podoba mi się jak go wymalowałeś - szczególnie wieża. Mam nadzieję, że coś na tym konkursie wyszarpiesz dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Zdolniacha jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Oooo kolejny KW . Moja ulubiona maszyna RKKA. Model mi się podoba. Bardzo fajnie go ztyrałeś. Podstawka wyszła super. Trzymam kciuki za powodzenie na konkursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 wywal podstawe, model ladny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Model ekstra. Z jakiej literatury korzystales? Ja swojego zepsulem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Share Napisano 1 Listopada 2012 Witam. Dzięki za komentarze. Konradzie a co jest złego w tej podstawce, że chcesz ją wyrzucić ? ? ? Azazello raczej nie korzystałem z żadnej literatury, Jeszcze jestem za ,,cienki" żeby robić modele ze zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Wydaje mi się że wystarczyłoby zmienić kolor bejcy na ramce na jakiś orzech, dąb albo palisander i było by o wiele ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi