Azazello Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Sadzisz, ze polaczyles gore z dolem, dokleiles pare elementow itp... Mylisz sie. Zrobiles znacznie wiecej. Wywloklem swojego Hetzera 1/48 i jestem gdzies w tym miejscu, w ktorym Ty byles okolo 6 listopada... Mimo, ze nie miales takeigo zamiaru.... dziekuje. Moze wreszcie poeksperymentuje z ta skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Robercie! nie mów, że "za cienki jesteś"... Spróbuj jeszcze raz go zmyć... Co Ci szkodzi... W razie czego- możesz go pomalować na kolor podstawowy... Kibicuję! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Listopada 2012 Autor Share Napisano 22 Listopada 2012 Robercie! nie mów, że "za cienki jesteś"... Spróbuj jeszcze raz go zmyć... Co Ci szkodzi... W razie czego- możesz go pomalować na kolor podstawowy... Kibicuję! Pozdrawiam! Nie ma mycia juz filtry ,sido i kalki polozone ,jutro zapodam normalne zdjecia bo w tych jest zwalony balas bieli i dlatego tak te kolory wygladaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Robert i pancerka - hmm jakoś nigdy mi to nie pasowało - ale daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 filtr Miga ,połysk i kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Niezbyt mnie to przekonuje(niby jest ok,ale...) nie wiem czy to wina cieniowania czy ogólnie samego kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Malarsko mi się podoba, a czy kolorystyka odpowiednia - to już zostawiam znawcom tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Źle nie jest, ale moim zdaniem ta zieleń trochę za ciemna. Może spróbuj jakimiś olejnymi ją trochę rozjaśnić miejscami. Tylko nie białą bo pójdzie w szarość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Trochę dziwne to kamo, takie nietypowe ;) Ale czekam na finalny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 Trochę dziwne to kamo, takie nietypowe ;) a w czym ono takie nietypowe i dziwne? układ plam ?/ są za duże to wiem /czy kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Kolory jak kolory(Hetzery byly z reguły ciemne) ale to cieniowanie jakieś takie...plamy od biedy mogą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 (Hetzery byly z reguły ciemne) Hyyym, popatrzmy sobie tutaj, wielka ciemna bryła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 przecież widac że góra wozu jest prześwietlona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Tyle to i ja widzę, popatrz na osłony boczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 Tyle to i ja widzę, popatrz na osłony boczne. A popatrz na koła Panowie dajciue spokój z tym jasny ciemny ,bedzie taki jaki jest a nawet ciemniejszy bo właśnie wytarłem łosia i minimalnie zciemniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Tyle to i ja widzę, popatrz na osłony boczne. No i ... większość plam to zielony i brąz (o odcieniach nawet nie wspominam) te z BMM ledwo co miały Dunkelgelb tyle z teorii odczytywania czarno-bialych zdjęć.Nię męcze już duszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Robert Ostrowski Nie chodzi mi, że malowanie jest złe. Wręcz przeciwnie jest bardzo dobre. Chodzi mi raczej o to, że kamo jest nietypowe - układ plam. Nie spotkałem się jeszcze z takim malowaniem i tyle trzymam kciuki za efekt finalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Może układ malowania nie typowy, ale od czasów mody hiszpańskiej mało które malowania mają jakieś poważniejsze odniesienie do realiów historycznych. Choćby wszędobylska minia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 dodałem wypłowienia na plamach/mam nadzieję że widac na fotach / zacieki ,pigmenty ,lekkie obicia,jutro przypudruję i wykończę gąski ,kilka detali poprawie /podnosnik ,lina/ Panowie jak macie jakies uwagi oprócz mycia w wamodzie to prosze zgłaszać ,jutro chcę go skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Nie wiem,które foto oddaje najbardziej kolor rzeczywisty ale jeśli jest jak na ostatnim to jest rewelacyjnie . Możesz zdradzić jaką farbą malowałeś brąz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Mysle że właśnie na ostatniej sa najbardziej zblizone ,w domu mam lipne światło ,statyw zostawiłem w robocie i robiłem swoim nowym nabytkiem Nikkorem 35 1:8 G z ręki Brąz to pactra A 103 na to plamki z dodatkiem bardzo jasno szarej /prawie białej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Model wygląda teraz o niebo lepiej niż w ostatniej aktualizacji . Najlepsze ostatnie zdjęcie widać jak model się zmienił od ostatniej aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 ale mnie leb nap.....napadowe bole glowy mam Alez mi sie podoba!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Rozjaśnienia podobne jak w Su - czyżby tamten to był polygon doświadczalny? Jest dobrze - kończ go i dajesz z następnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Rozjaśnienia podobne jak w Su - czyżby tamten to był polygon doświadczalny? Jest dobrze - kończ go i dajesz z następnym. Na su testowałem /wedle porad Kolegi z innego forum/ i to jest to . Kończe Krzychu a nastepny tak jak widziałeś i równolegle jest PZL Wyżeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi