Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sadzisz, ze polaczyles gore z dolem, dokleiles pare elementow itp...

Mylisz sie.

Zrobiles znacznie wiecej.

Wywloklem swojego Hetzera 1/48 i jestem gdzies w tym miejscu, w ktorym Ty byles okolo 6 listopada...

Mimo, ze nie miales takeigo zamiaru....

dziekuje. Moze wreszcie poeksperymentuje z ta skala?

• Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Robercie! nie mów, że "za cienki jesteś"...

Spróbuj jeszcze raz go zmyć...

Co Ci szkodzi...

W razie czego- możesz go pomalować na kolor podstawowy...

Kibicuję!

Pozdrawiam!

Napisano
Robercie! nie mów, że "za cienki jesteś"...

Spróbuj jeszcze raz go zmyć...

Co Ci szkodzi...

W razie czego- możesz go pomalować na kolor podstawowy...

Kibicuję!

Pozdrawiam!

Nie ma mycia juz filtry ,sido i kalki polozone ,jutro zapodam normalne zdjecia bo w tych jest zwalony balas bieli i dlatego tak te kolory wygladaja

Napisano

Robert i pancerka - hmm jakoś nigdy mi to nie pasowało - ale daje radę

Napisano

Źle nie jest, ale moim zdaniem ta zieleń trochę za ciemna. Może spróbuj jakimiś olejnymi ją trochę rozjaśnić miejscami. Tylko nie białą bo pójdzie w szarość.

Napisano
Tyle to i ja widzę, popatrz na osłony boczne.

A popatrz na koła

Panowie dajciue spokój z tym jasny ciemny ,bedzie taki jaki jest a nawet ciemniejszy bo właśnie wytarłem łosia i minimalnie zciemniał

Napisano
Tyle to i ja widzę, popatrz na osłony boczne.

No i ... większość plam to zielony i brąz (o odcieniach nawet nie wspominam) te z BMM ledwo co miały Dunkelgelb tyle z teorii odczytywania czarno-bialych zdjęć.Nię męcze już duszy.

Napisano

Robert Ostrowski

Nie chodzi mi, że malowanie jest złe. Wręcz przeciwnie jest bardzo dobre. Chodzi mi raczej o to, że kamo jest nietypowe - układ plam. Nie spotkałem się jeszcze z takim malowaniem i tyle trzymam kciuki za efekt finalny

Napisano

Może układ malowania nie typowy, ale od czasów mody hiszpańskiej mało które malowania mają jakieś poważniejsze odniesienie do realiów historycznych. Choćby wszędobylska minia...

• 2 weeks later...
Napisano

dodałem wypłowienia na plamach/mam nadzieję że widac na fotach / zacieki ,pigmenty ,lekkie obicia,jutro przypudruję i wykończę gąski ,kilka detali poprawie /podnosnik ,lina/ Panowie jak macie jakies uwagi oprócz mycia w wamodzie to prosze zgłaszać ,jutro chcę go skończyć.

dsc1490h.jpg

dsc1493r.jpg

dsc1491g.jpg

dsc1496x.jpg

dsc1497l.jpg

Napisano

Nie wiem,które foto oddaje najbardziej kolor rzeczywisty ale jeśli jest jak na ostatnim to jest rewelacyjnie . Możesz zdradzić jaką farbą malowałeś brąz ?

Napisano

Mysle że właśnie na ostatniej sa najbardziej zblizone ,w domu mam lipne światło ,statyw zostawiłem w robocie i robiłem swoim nowym nabytkiem Nikkorem 35 1:8 G z ręki

Brąz to pactra A 103 na to plamki z dodatkiem bardzo jasno szarej /prawie białej/

Napisano

Model wygląda teraz o niebo lepiej niż w ostatniej aktualizacji . Najlepsze ostatnie zdjęcie widać jak model się zmienił od ostatniej aktualizacji

Napisano

ale mnie leb nap.....napadowe bole glowy mam

Alez mi sie podoba!!!!!

Napisano

Rozjaśnienia podobne jak w Su - czyżby tamten to był polygon doświadczalny? Jest dobrze - kończ go i dajesz z następnym.

Napisano
Rozjaśnienia podobne jak w Su - czyżby tamten to był polygon doświadczalny? Jest dobrze - kończ go i dajesz z następnym.

Na su testowałem /wedle porad Kolegi z innego forum/ i to jest to .

Kończe Krzychu a nastepny tak jak widziałeś i równolegle jest PZL Wyżeł