kapral Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Witam. Jak obiecałem w wątku Mercedesa 170V, prezentuję dzisiaj dioramkę której jednym z elementów jest właśnie tamten Mercedes. Scenka przedstawia warsztat samochodowy z końca lat czterdziestych XX wieku. Oprócz mercedesa jest tu również Opel Kapitan z ICM-u i BMW R75 z zestawu chyba (?) MB oraz figurki z ww firm. Oprócz ww. modeli i figurek reszta jest "hand made". Zdjęcia (a jest ich sporo, bo diorama ma słuszne wymiary) są różne jakościowo. Przepraszam, ale coś ostatnio światło mi szwankuje. Zapraszam do galerii: Jeżeli Wam się jeszcze nie znudziło, to może parę detali? Uff To byłoby na tyle. Do zobaczenia w Katowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 No cóż całość jest piękna. Tylko są jakieś farfocle na zbliżeniu tego Opla. I nie wiem czy w tamtym czasie były używane metalizery do malowania karoserii. Całość jest fajna, zwłaszcza te smaczki, typu wiertarka czy kwiatek na parapecie w oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Jest naprawdę okej pierwsze moje skojarzenie z grą Mafia 2.Fajna scenka w dziupli u Zenka...Pociągnij jeszcze może jakieś druty elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Pięknie opowiedziana historia. Bardzo pracowita. Wielka dbałość o szczegóły. Robi wrażenie! Popracuj jeszcze nad lakierem Opla- imek ma rację- dużo "paprochów". Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 22 Listopada 2012 Autor Share Napisano 22 Listopada 2012 Po kolei. Imek stary druchu, a gdzie ty wypatrzyłeś tam lakier metalik??? Opel jest granatowy zwykły błyszczący. Natomiast co do paprochów, macie rację. Tyle co odkurzony do zdjęć, a i tak zanim wszystko poukładałem do foto znowu nałapał dziadostwa. Ale to chyba wina suchego powietrza w mieszkaniu, wszak kaloryfery pracują . Na szczęście w realu nie ma szans ich zobaczyć. Natomiast co do drutów, to mam dylemat. Miały być, ale jeżeli zamontuję druty, to nie zdejmę dachu :(. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Wielka przyjemnosc zobaczyc cos takiego i temat bardzo ciekawy. Jak dla mnie to na 3XTAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Piękna dioramka Niemalże na każdym zdjęciu jest coś co przykuwa uwagę i każe oglądać dalej i dalej... Robiłeś to na podstawie jakiegoś zdjęcia, czy różnych zdjęć? Czy po prostu, zagoniłeś wyobraźnię do pracy Dodrukuj numery rejestracyjne do autka i motoru. Praca niewielka, a poprawi się realizm. No i obstawiam, że wkrótce któreś ze zdjęć zagości na pierwszej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekw Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 świetna scenka, fajny klimat tak jakby każda opowiadała inną historię jak butelka na stole czy motocykl w trawie. i też mam swoją ulubioną - właśnie z tych słabszych jakościowo;) za hand made SZACUN!!! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Skoro tak mówisz to pewnie tak jest z tym kolorem. Może warto dioramkę w jakąś gablotę zapakować. Wtedy by się mniej kurzyło. Szkoda twojej pięknej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 wyjątkowo urokliwa praca. tylko trudno mi uwierzyć, że w powojennej Polsce w warsztacie było tyle zagranicznych plakatów. robiłeś jakiś research? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Wątpliwe aby były szczegolnie Amerykańskie, to były złe czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seine Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Szacunek za dioramę. Niektóre z tych plakatów są "od przed wojny" - Sokół 600. Wygląda trochę jak warsztat w którym ostatnio wymieniałem opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 Dziękuję panowie, dziękuję Sprawa plakatów. Zwróćcie uwagę, że te plakaty to przedwojenne raczej są . Tak polskie jak i zagraniczne. Ja tak sobie myślę, że po prostu wróciły na swoje miejsce po wojennej zawierusze. Zawsze to podnosi ego właściciela . Seine . Na samochodzie będzie rejestracja, natomiast na motocyklu nie bo on jeszcze "bezpański". Cała scenka to wytwór mojej wyobraźni, aczkolwiek oparty na wspomnieniach z lat 60 i początku 70 gdy takich warsztacików było sporo. Mam taką prośbę. Pomóżcie mi skomponować szyld który by wisiał na ścianie budynku. Chodzi o to by treść i forma odpowiadała tamtym czasom. P.S. Imek, kolor Opla to Pactra A3 Royal Blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Super scenka. Dużo pracy w nią włożyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Przepiękna sceneria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Widać, ze dużo pracy włożyłes w wykonanie tej dioramki. Całość jest bardzo ładna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Świetnie opowiedziana historia . O smaczkach typu pistolet do malowania, facet przy imadle (ten z wiaderkiem też fajny), czy też kanał założony deskami, przedmówcy już pisali, więc się nie będę powtarzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Dzięki panowie. Fakt "trochę" roboty w to włożyłem. W Katowicach też się podobała. Szkoda, że tylko oglądającym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi