Steve Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Witam wszystkich ponownie !! Po małych poprawkach wracam do tematu. Chciałbym podziękować za wszystkie cenne uwagi, które dotyczyły tego modelu i ogólnie zestawu Hobby Boss. Jak słusznie zauważono, zestaw charakteryzują niedociągnięcia, które rzucają się w oczy, ale często bywa tak, że dopiero po zbudowaniu. Najważniejszym błędem i, niestety, chyba nie nadającym się do poprawki w ramach zestawu, jest za duża głowica wirnika. Jedynym wyjściem z tej trudnej sytuacji jest zaadoptowanie tej z INTECHU, która po nieznacznych przeróbkach, nadaje się, powiedzmy, prawie idealnie. Pierwszym moim osobistym błędem było to, że w pośpiechu przykleiłem dwa małe reflektory w nosku kadłuba, co jest niezgodne z oryginałem tej wersji, a drugim, przesunięte pola szachownicy na prawej burcie kadłuba (moje niedopatrzenie)– tu cenna uwaga jednego z kolegów forumowiczów. Ogólnie, jak zauważyliście wcześniej, szachownica ma niewymiarowe pola w stosunku do oryginału. Postanowiłem już jej nie ruszać, bo mogłoby to spowodować pewne komplikacje i zepsuć cały efekt. Serdeczne podziękowania dla Adama za „kalki”, dzięki którym mogłem zmodyfikować numer boczny na belce ogonowej i napis „UWAGA ŚMIGŁO”. Modyfikacja, oprócz głowicy wirnika, objęła również zaślepki na wloty powietrza i wstążki ostrzegawcze zawieszone na nich. W planie były jeszcze pokrowce na łopaty wirnika głównego. Nawet je zrobiłem, ale nie jestem osobiście do końca przekonany, czy uzupełniać nimi model. Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzięki za cenne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Świetny plemnik. Miło patrzy się na niego. Gratuluję pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Wyśmienity! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Klasa śmiglaczek tylko że "7340" całe wnętrze powinno być czarne nvg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Ładniutka Mi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 podtrzymuję to co napisałem w pierwszym wydaniu plemniczka: NAJLEPSZY Mi-2 na forum!!! Brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roqford Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 bardzo ładnie wykonany model, fajna podstawka, gratuluję wytrwałości, skrzydełka Malutkich do lekkiej korekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Gratuluję pięknego maleństwa.Oczywiście pokrowców na łopaty nie zakładaj , bo szkoda je zakrywać, a poza tym przy załadowanych wyrzutniach,nawet zaślepki na wlotach to moim zdaniem za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Świetnie, że nie spocząłeś na laurach, wbrew pewnym sugestiom, i wprowadziłes zmiany. Wielkie brawa zarówno za efekt końcowy, jak i pozytywne podejście do naszej konstruktywnej krytyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Brawa dla Budowniczego i brawa dla forumowych speców o polskich wiropłatów. Piękny "plemnik". Może i ma jeszcze kilka błędów, ale ogólnie jest bardzo przyjemny w odbiorze. Naprawdę cieszy oko. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Gratuluję pięknego modelu Podoba się i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 3 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2012 Dziękuję wszystkim za dobre słowa. Budując kolejne wersje "dwójki" postaram się już nie popełnić tylu gaf, ale oczywiście wszelkie sugestie z Waszej strony będą jak najbardziej na miejscu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 No Steve dałeś popis, jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Przyłączam się do owacji. Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 3 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2012 Adaś, trochę jaśniej, bo nie kaman ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 Zarąbisty !! Jak mi zrobisz "kalki" to się za niego biorę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Zarąbisty !! Jak mi zrobisz "kalki" to się za niego biorę ! A Ty mi z tego czajnika zrobisz kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 Arturo, zaparzę Ci co tylko będziesz chciał, jak tylko mnie odwiedzisz !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Arturo, zaparzę Ci co tylko będziesz chciał, jak tylko mnie odwiedzisz !! OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Fajny czajnik. Nawet bardzo fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Plemnik rewelacyjny. Gratuluję! ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: TBF-Avenger - Academy 1/72 MiG-9 - Amodel 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi