temir 2 Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2012 Witam! Pytanie jedno, czarne linie to pisak? Jeśli tak to proszę pochwal się jaki (firma, typ itp ;) Też się zastanawiam czym malowałeś czarne linie. Wg. opisu na opakowaniu: cienkopis kreślarski 0,10mm, firma „Rystor”. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Dziękuję Marcin za odpowiedź. Najlepszego na Nowy Rok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Co do "styrania" mialem na mysli obicia, kurz i bloto jak najbardziej. Co do gasek, probowales najpierw potraktowac gumka kreslarska z wlokien szklanych (tak sie do chyba nazywa) ? Delikatnie matuje. Ja uzywam do cienkich linii Rotring 0,2 i ewentualnie Pilot G-Tec tyle ze ten drugi ma dosyc twarda koncowke pzdr i Dosiego zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 2 Listopada 2013 Autor Share Napisano 2 Listopada 2013 Witam! Wątek przysechł niemiłosiernie – aż wstyd ! Pora więc nieco go ożywić ! W kolejnym akcie dramatu - gry i zabawy terenowe, odsłona pierwsza : Uprzedzam że wszelkie podobieństwo do istniejących zestawów jest nieprzypadkowe i zamierzone . C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 No to teraz będzie wyglądał super. Co do obić, to fakt lekka przesada, ale ... jedni lubią pierogi, inni kebab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 Podstaweczka super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 Nareszcie. Ładnie żeś Pan zbudował budynek Jakaś reklama np. pasty do butów by się przydała. Chyba że to wiocha. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 Nareszcie. Ładnie żeś Pan zbudował budynek Jakaś reklama np. pasty do butów by się przydała. Chyba że to wiocha.Pozdrawiam! Ja bym jednak preferował wiszące na murze ogłoszenie w języku francuskim:"Sprzedam nie używany karabin francuski, raz tylko rzucony." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Ładnie żeś Pan zbudował budynek Jakaś reklama np. pasty do butów by się przydała. Pomysł sam z siebie zacny i wart rozważenia , może w kolejnym rozdaniu a tymczasem poprzestałem na o wiele skromniejszym rozwiązaniu które to prezentuję poniżej … Chyba że to wiocha. Coś w tym stylu… preferował wiszące na murze ogłoszenie w języku francuskim:"Sprzedam nie używany karabin francuski, raz tylko rzucony." …a teraz już kolejna odsłona dramatu w której to dewastacja czyni nieubłagane postępy: …i jeszcze nieco zbliżeń: C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Kurcze, jak prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Majster, Napisz jak ty ten czołg zamaskowałeś? Perfekcyjna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 To najciekawszy i najfajniejszy dramat, z jakim miałem do czynienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Powoli budowla i jej otoczenie nabiera rumieńców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Piękne. Jak robiłeś te małe rysy na ścianach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vargien Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Wygląda cudownie Jeśli mogę zapytać to z czego wykonałeś rynnę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Witam! Kurcze, jak prawdziwe Powoli budowla i jej otoczenie nabiera rumieńców. Piękne. Wygląda cudownie Bardzo mnie cieszy że podstawka się podoba Napisz jak ty ten czołg zamaskowałeś? Tzn.? Jak robiłeś te małe rysy na ścianach ? Stalowym rylcem oraz grubym papierem ściernym . Jeśli mogę zapytać to z czego wykonałeś rynnę ? Ależ jak najbardziej – użyłem do tego profilu „Evergreen” . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Chodziło mi o kamuflaż Char'a. To 1:72 a kontury i poszczególne załamania wyszły pięknie. Możesz przybliżyć proces jego malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Witam! To 1:72 a kontury i poszczególne załamania wyszły pięknie. Chodziło mi o kamuflaż Char'a. Aaa! Możesz przybliżyć proces jego malowania? Z miłą chęcią ! Otóż ze względu na dość skomplikowany kształt poszczególnych plam kamuflażowych jedyną rozsądną metodą ich wykonania jaka przychodziła mi do głowy było „handmade” - najpierw na modelu pokrytym kolorem bazowym (tutaj piaskowym) zaznaczyłem kontur „placka” ołówkiem a potem wnętrze odpowiednio pokolorowałem. Na koniec każdy „placek” obwiedziony został czarną kreską zrobioną cienkopisem 0,1mm. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 Super to wygląda, a jeśli chodzi o malowanie - czym go maskowałeś Tak czy owak, powodzenia, super to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Share Napisano 12 Listopada 2013 Witam! jeśli chodzi o malowanie - czym go maskowałeś Nt. malowania pisałem we wcześniejszym poście Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 A nie obawiasz się ze kolor cienkopisu z czasem może przejść w fiolet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: nie obawiasz się ze kolor cienkopisu z czasem może przejść w fiolet? Zdecydowanie nie . A teraz krótko: w kolejnej odsłonie dramatu pojawia się postać załoganta: C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 handmade kamuflażowy w 1:72 = hardcore! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 29 Listopada 2013 Autor Share Napisano 29 Listopada 2013 Witam! Krótko i na temat: finał ! Na koniec tradycyjnie pragnę podziękować wszystkim komentującym i odwiedzającym ten wątek za poświęcenie mu swojej uwagi ! Zapraszam do galerii : viewtopic.php?f=68&t=40917 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi