Majek Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 reggylterLomatkoboska... Tego to ja jeszcze nie slyszalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Skoro "filter" naklada sie pedzlem a reggy robi to aerografem wiec pomyslalem sobie: reggy + filter = reggylter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Września 2007 Autor Share Napisano 7 Września 2007 Skoro "filter" naklada sie pedzlem a reggy robi to aerografem wiec pomyslalem sobie:reggy + filter = reggylter Na PWM podpatrzyłem jak ktoś nakładał tak filtr więc się zasugerowałem. Nie jest to bynajmniej mój wymysł. Zacząłem prace nad dioramką. Jak na razie poprzyklejałem ogólny zarys terenu ze styropianu i obłożyłem go chusteczkami nasączonymi wikolem z wodą. Zacząłem też sklejać figurki. Z grubsza mam pomalowane już dwie pozostałe do helikoptera, pokleiłem też jeszcze do kupy Wietnamczyków (jeszcze nieszpachlowani). Helikopter mam zamiar umieścić w pozycji lekko nad ziemią. Ogólnie ma to być pole ryżowe lekko zalane wodą. Czaję się z kupnem wody Vallejo i paru figurek Amerykańców. Plany mam ambitne (rzekłbym zbyt), ale ciekawe jak wyjdzie z wodą. Tym bardziej, że MrBat zasugerował, żebym zrobił na wodzie i otoczeniu efekty od strumienia powietrza. Tylko, że jak pooglądałem fotki co dzieje się z wodą gdy helikopter jest nisko, to po prostu strach w oczach. Woda jest po prostu wszędzie. Oczywiście pole ryżowe może być suche w ostateczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Szykuje się piękna dioramka Nieźle robi się wodę, zwłaszcza wszelkie rozbryzgi z silikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Co prawda wody tu nie ma ale dioramki są niezłe. Sam bałbym się robić efektu strumienia powietrza na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 A co z wirnikiem Tak tylko pytam jako laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Września 2007 Autor Share Napisano 7 Września 2007 A co z wirnikiem To znaczy jak to co? Mógłbyś rozwinąć pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Zrób ruchomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Zrób ruchomy w 10s-siatke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Września 2007 Autor Share Napisano 15 Września 2007 Żeby nie było że się obijam. Sadzę obecnie ryż. Fajnie, że młode sadzonki wyglądają jak włosie pędzla i sadzone są w kępkach. Łatwiej je zrobić. Wsadzam je koncentrycznie odchylone od punktu centralnego. Próby wody Vallejo. Finalnie będzie zabarwiona brązem. Druciane drzewko się mocuje do podłoża. Bambus z milliputa. Robią się też figurki. Choć jeszcze dużo zostało do malowania... Drzewka kręcę, po to mam ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Ekstra by wyglądała ta makieta z Głowami na palach... Niezły efekt psychologiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Ekstra by wyglądała ta makieta z Głowami na palach... Makabra! Kiedy ogladam takie filmy czy zdjecia, jedynym moim marzeniem jest aby moj syn nigdy nie znalazl sie wsrod tych wlasnie "statystow". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 Ten model wiele mnie nauczył. Szczególnie z szewskiej terminologii. Zerwałem dzisiaj przednie oszklenie, żeby wyczyścić owiewki. Na szczęście pył łatwo się starł. Przezornie wzmocniłem izolację wnętrza ze środowiskiem zewnętrznym. Obecnie model wygląda jak latająca chłodziarka lub jak pojazd do przewozu zwłok. Mozna wiedzieć co to za przeźrocze użyte do maskowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi