Mierzu Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Model firmy Tamiya. W całości zestawowy, oprócz plakaciku " gerlsa" wewnątrz. Mankamentem modelu są gumowe gąsienice, które pod koniec zabiegów, zaczęły się o prostu rozłazić w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Czołem Noo fajne kolorki, pasuje góra z dołem. Nie zapomniałeś o obręczach na "idlerach", tj. tylnych kołach ? Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2012 Musiały mi gdzieś odpaść, albo je zgubiłem. Sprawdziłem w ramkach i były wycinane, zatem...zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Wyszło naprawdę bardzo ładnie. Pomijając nieszczęsne zagubione obręcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Bardzo fajnie wyszło zwłaszcza odpryski i przetarcia a i kolor przedziału bojowego ładnie się wkomponował i ta ozdoba na ścianie sam o czymś takim myślę tyle ze w amerykańskim m 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Fajny zmarzlak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Całkiem udany, szkoda że gąsienice się zepsuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 13 Grudnia 2012 Share Napisano 13 Grudnia 2012 świetna praca Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Grudnia 2012 Share Napisano 13 Grudnia 2012 Jestem na tak!tylko te obręcze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Witam! Ładny model, podoba mi się! Popełniłem jakiś czas temu taki sam pojazd. Jest w galerii. Zastanawia mnie co takiego zrobiłeś, że gąsieniczki ci się rozpadły. Ja wspominam je bardzo pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2012 Wiesz co? Sam nie wiem. Używałem white spirit do różnych zabiegów ( wash. filtry, biedronka) i po tym zaczęły się dosłownie kruszyć. Ponadto części przyklejone za pomocą zwykłego kleju modelarskiego do plastiku ( nie CA), również miały tendencje do odpadania, pomimo zabezpieczenia ich uprzednio warstwami lakierów ( sido itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Fajnie ci wyszedł. Z jakiej firmy to model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Fajnie ci wyszedł. Z jakiej firmy to model? Model firmy Tamiya.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Ładnie modelik Ci wyszedł kolorki obicia wręcz idealnie zrobiłeś.Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 18 Grudnia 2012 Share Napisano 18 Grudnia 2012 Model fajny , ale plakatów laleczek podczas wojny jeszcze nie było , chyba że masz jakieś zdjęcie z tamtych czasów . Jak na taką skalę za mało szczegółów zwłaszcza w przedziale działa . I jeszcze jedna uwaga zbyt mało brudny jak na okres zimowy , zwłaszcza w Rosji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 18 Grudnia 2012 Share Napisano 18 Grudnia 2012 I jeszcze jedna uwaga zbyt mało brudny jak na okres zimowy , zwłaszcza w Rosji Nie każdy model musi być usyfiony po uszy, zwłaszcza, jeśli nie ma podstawki. Mi się wszystko podoba, wytarcia białego są moim zdaniem bardziej realistyczne niż na wielu innych zimowych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 18 Grudnia 2012 Share Napisano 18 Grudnia 2012 Jestem też na tak podoba mi się , ja miałem podobny problem z plastikiem w esdeku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2012 Model fajny , ale plakatów laleczek podczas wojny jeszcze nie było , chyba że masz jakieś zdjęcie z tamtych czasów . Jak na taką skalę za mało szczegółów zwłaszcza w przedziale działa . I jeszcze jedna uwaga zbyt mało brudny jak na okres zimowy , zwłaszcza w Rosji Nie wiedziałem, że Niemcy walczyli w Rosji, ciekawostka nie powiem. Chyba, że masz na myśli Rosję carską. A odbijając piłeczkę: masz namacalny dowód z tamtych czasów, że plakatów nie było? Dziękuję za wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Usunąłbym jednak ten plakat:) Fajne zimowe kamo, niezłe obicia, brudzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Co do malowania podczas wojny wszystkie czołgi były malowane wapnem a na tym modelu wygląda jakby był pomalowany pistoletem .Z tego co wiem szkoda było malować farbą ,wapno było tańsze i wystarczyło je tylko zmyć aby czołg miał poprzedni kamuflaż -to nie złośliwość to jest praktyka i wiele przeczytanych książek w których są takie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Co do malowania podczas wojny wszystkie czołgi były malowane wapnem a na tym modelu wygląda jakby był pomalowany pistoletem .Z tego co wiem szkoda było malować farbą ,wapno było tańsze i wystarczyło je tylko zmyć aby czołg miał poprzedni kamuflaż -to nie złośliwość to jest praktyka i wiele przeczytanych książek w których są takie informacje. Ja to rozumiem, ale z tych samych książek możesz wyczytać ( z resztą jak byłeś w wojsku to wiesz), że do takiego usyfienia i zaniedbania pojazdu nie mogło w ogóle dojść. A co do malowania pistoletem to i owszem malowano niemieckie pojazdy pistoletami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Plakaty laleczek rzecz jasna były w tamtym czasie. To one inspirowały np pilotów do malowania laleczek na swoich samolotach ;) Co do malowania zimowego, to rzecz jasna nie nakładano jedynie wapna. Wapno używano w przypadku braku zmywalnej farby i raczej wapno wcale lepiej się nie sprawdzało od dedykowanej farby ;) Jedyne do czego mogę się przyczepić to do niektórych ubytków w białej farbie, po których widać, że biała farba miała grubszą warstwę i schodziła dość intensywnie przy jej zdejmowaniu. Niektóre z tych ubytków po prostu bym podmalował bardzo rozcieńczoną farbą białą. Nie zmienia to jednak faktu, że model uznaję za udany i podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charsz Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Gdyby nie post: viewtopic.php?p=550807#p550807 to bym nie zwrocil uwagi, gdzie wizjery dla kierowcy? Ogolnie jednakze podoba mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2013 Tak to jest zrobione w Tamce. Faktycznie gdybym się przyjrzał fotografiom< albo poczytał co nieco, to był wyciął wizjery z boku. Mam jednak jedną teorię, że zostały one zacementowane przez załogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Wiesz co do modelu nie mam nic tylko ten plakat szpeci całość . Wiem że żołnierze malowali różne cuda na samolotach , ale ta dziewczynka jest z lat 50 to jej bikini . Do reszty nie mam nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi