Michał96 Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Piękny, tyle powiem. Kończ go sklejać i maluj, ferie Ci się powoli kończą . Mi od jutra zaczynają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2013 Stojkovic - może nie jest aż tak tragicznie ale jest z nim gimnastyki (bryła nie detale). Górną płytę trzeba obkleić bo są szpary, tylne burty tak samo. Zastanawiam się jeszcze nad delikatną (nie robienie od zera)poprawą spawów,bo też są szpary - będę musiał chyba podszpachlować. Krzysiek - gąski poprawione. Szekle - jakościowo super (brak szwów i bardzo ładny wygląd) ale są strasznie ... wkurzające - co chwile wylatuje bolec więc ostatecznie wkleiłem go na stałe. Michał - ani mi nie przypominaj . Znowu będzie aktualizacja raz na 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Drobnych części nie lutuj tylko klej na CA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charsz Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 No, w koncu moge podpatrzec to i owo i podlubac przy swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2013 Mirek na razie mam problem z drobnymi i wielkimi . Może z ilością ćwiczeń z blachami się to zmieni. Na razię się uczę na boczku. Takie tam drobiazgi. W sobotę nie polepię,bo mnie raczej nie ma więc następna aktualizacja za 2 tyg. w sobotę (chyba,że coś polepię w piątek - będę się starał) . Muszę się streszczać,bo jeśli pojadę do Bytomia to chciał bym zabrać ferdka.A czasu mało. - ale też nie będę gnał. Najwyżej się nie wyrobię. Lepsze to niż popsucie czegoś. Została drobnica i narzędzia. Malowanie wersja optymistyczna za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 zobaczymy się zatem w Bytomiu. Co z blaszanymi błotnikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Lutego 2013 Autor Share Napisano 2 Lutego 2013 No to do zobaczenia . Wczoraj podziałałem trochę. Męczę dalej to spasowanie góry. Jeszcze nie wygląda to jak trzeba. Muszę powklejać jeszcze płytki polistyrenu. Szpara Antena Dorobiłem śrubę Całość wygląda zgrabnie nawet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 Siostra pod przymusem zaprojektowała tabliczki do Ferdka i E . Wyglądają tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Będę się musiał do niej zgłosić po kilka projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Biorąc pod uwagę antybiotyki które nie wypuszczają mnie z domu powróciłem do przerwanych prac nad P. kolor bazowy położony ale mam strasznie mieszane uczucia co do efektu. Zresztą nie mogę dojść do porozumienia z aparatem. Myślę, że ponałożeniu filtru to się ładnie wyrówna. Na chwilę obecną dumam na dalszymi krokami z kamo. Myślę nad takimi plamami zieleni jednak nie mam pojęcia jak to wykonać: Rady łopatologiczne mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Myślę nad takimi plamami zieleni jednak nie mam pojęcia jak to wykonać: Aerograf ? Już pisałem wcześniej - wielkiego wyboru z malowaniem nie masz, tylko jedna sztuka brała udział w walkach. Wydaje mi się, że malowanie z boxartu jest bliższe oryginałowi niż te z "Militariów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Właśnie twą radę Seb brałem pod uwagę już wcześniej jednakże będę musiał to przetestować na luźnym kadłubie. A co do zdjęć frontowych sztuki P to niewiele widać kamo. Zawsze można pozostawić go w żółciach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Lutego 2013 Autor Share Napisano 4 Lutego 2013 100% wolnego czasu poświęconego hobby. Taka próba zrobienia drewnianego klocka. Na to szły by jeszcze blachy dragona,które są przeznaczone do plastikowego,który wygląda słabo. Dziura niemal załątana.Jeszcze trochę poprawek tego miejsca. Przygotowuję też się niechętnie do montażu liny. Czy blaszki Dragona zawsze są takie dziwne? Na niektórych nie ma nawet zaznaczonych liń gięcia . Naprawiona szczelina Mam też pytanie co do wizjerów. Czy zabarwia się je przed prawidłowym malowaniem,maskuje i maluje kamo czy robi się to jakoś inaczej? Jakie kolory są do tego prawidłowe? Nie zbywa komuś młot mocowany do pancerza w 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 W oparciu o instrukcję (tyle ile się dało). Niestety jednak wychodzi brak doświadczenia. Ale za ileś modeli pewnie będzie lepiej. Na chwilę obecną mam głęboko mieszane uczucia co do efektu. Zastosowane farby to vallejo air. Jak się posypią gromy to trafi do mycia A tu zdjęcie bez obróbki kontrastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Dobrze mi się wydaje że do malowania nie ściągałeś kół ?? i chyba jeszcze widzę niedomalowania pod jarzmem wieży. Ogólnie to mogłeś dać parę zdjęć więcej i to jeszcze takich ze zbliżeniami malunku... bo szczerze powiedziawszy ja nie umiem ocenić tego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Ech jak pech to pech strzeliła mi żarówka w jednej z lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Kamo bardzo mi się podoba, super kolory, czekam na dalsze zabiegi. Nic nie myj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Jak na moje oko, wystarczy troche przymatowic i powinno byc ok ;) Tutaj chyba filtry powinny pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Jak na moje oko, wystarczy troche przymatowic i powinno byc ok ;) Tutaj chyba filtry powinny pomóc Oj do matu to jeszcze daleka droga. Podkreślenie zimmu to będzie wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Z pewnościa, ktos doradzi co i jak ;) Ale jak pisał Michał 96, nic nie kombinuj, bo kamo dobrze wyglada, tylko teraz trzeba nad nim popracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Godzina roboty i lewar przymocowany. Dotarły też tabliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Świetnie wygląda Czekam na malowanko Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Kamo wyszło całkiem całkiem. Całośc jest stosunkowo jasna, więc powinno byc ok przy dalszych zabiegach. Grzesiek - mam nadzieję zę tego dokończysz. DObra robota jak narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Dzięki. Koniec z nieskończonymi projektami. Cza się brać w garść . Nad niemnem zdane więc ciut więcej czasu będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Ładnie, czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi