Skocz do zawartości

German Pz.Kpf KV-1 756(r) 1:35 Trumpeter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam!

Dawno nic tu nie pokazywałem więc czas to zmienic Dziś prezentuję dośc mało popularny model na forach. KV-1 w służbie niemieckiej. Model Trumpetera, blaszki Voyager, lufy RB, gąsienice Master Club + dragonowska kopułka dowódcy. Dorzuciłem spawy i fakturę odlewu na wieży. Malowany farbami Tamiya/Vallejo, postarzany olejami, pigmentami i chemią Mig/AK. Zachęcam do komentowania i oceny

39905141.jpg

64147645.jpg

48547497.jpg

87902933.jpg

31145563.jpg

65628672.jpg

12345096.jpg

65863653.jpg

11bx.jpg

19010558.jpg

14bl.jpg

59822964.jpg

16bln.jpg

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość
Napisano

Czołem

Model zacny, fajnie komponuje się z podłożem. Jak cenowo wyglądają te gąski w porównaniu do friuli ?

Dodam, iż mogłeś się troszkę bardziej z kolorem pojazdu pobawić, bo jest taki hmmm... nie wiem, mdły troszkę.

Pozdrawiam

Przemo

Napisano (edytowane)

Macter Cluby to koszt ok 120 zł z przesyłką (np z Czech). Fotki faktycznie są mdłe, ale to więcej wina kiepskiego światła jakie miałem do dyspozycji i użycia photoshopa. No i aparat także niskich lotów

Edytowane przez Gość
Napisano

szacun. Świetnie wykonane zacieki, przebarwienia i inne syfy czyniące ten pojazd wypasionym.

Trochę śmieszne są ślady gąsienic z przodu i z tyłu pojazdu. Podjechał i się cofa? Bo jeżeli jedzie śladami innego to ma duże szczęście idealnie jechać torem poprzednika. Oczywiście czepiam się z zazdrości

Napisano

Bardzo ładnie wymalowany i ze smakiem podniszczony. Bardzo mi się podoba.

Wydaje mi się jednak, że gąsienice założyłeś na odwrót.

Napisano
Bardzo ładnie wymalowany i ze smakiem podniszczony. Bardzo mi się podoba.

Wydaje mi się jednak, że gąsienice założyłeś na odwrót.

Faktycznie, niezłe niedopatrzenie mi sie trafiło. Zasugerowałem się fotkami z recenzji gąsek Miniarmu i jak sie okazuje tam tez na odwrót.

Napisano

Jest świetny, jeden z lepszych jakie widziałem.

Napisano
...ale nie rozumiem po co ta cała dbałość o szczegóły jak malowanie SF ?

Obstawiam, że dla własnej przyjemności

Napisano
...ale nie rozumiem po co ta cała dbałość o szczegóły jak malowanie SF ?

Cyrk to jest dopiero jak niektorzy robią nie SF bez dbałości o szczegóły

Napisano
Obstawiam że dla własnej przyjemności

Znam lepsze bodźce

Osprey

Sam Trumpeter jest nie konsekwentny, w 1:35 proponuje trój czy dwu kolorowe kamo, a w 1:72 jednolite, takie jak Twoje.

Tymczasem, to KW istniało tylko w jednym egzemplarzu i na jedynym zdjęciu tego czołgu widać kamuflaż w postaci wąskich wężyków.

Napisano
Czym oświetlasz?

Oświetlenie nadzwyczaj skromne:) Światło słoneczne + zwykłe lampki halogenowe i białe tło.

Pozdrawiam

Napisano

Witaj. Model prezentuje się rewelacyjnie, a subtelne obicia sprawiają, że wygląda jak prawdziwy.