madeira Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 "Ołuwkiem" to się nic nie naniesie, a tą modulację pędzlem, to chciałbym zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 A w ogóle na czym polega ta modulacja ? To jakiś rodzaj cieniowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Tak można to określić. Wrzucam Ci klasykę gatunku: http://www.planetarmor.com/forums/showthread.php?t=5898&page=2 Zobacz co dzieje się z kolorami -jak się zmieniają pod wpływem kolejnych zabiegów z olejami etc.. Niestety pędzlem taki efekt jest nie do osiągnięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 To lubię, chłopak nie potrafi zaszpachlować dziur po wypychaczach, a już mu klarują co to modulacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 "Nie potrafi", to raczej mało trafna uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Rzeczywiści przepraszam! Nie potrafisz znaleźć i zaszpachlować dziur po wypychaczach. Z naciskiem na czasownik znajdować. A teraz konkurs forumowy -znajdź dziurę po wypychaczu. W nagrodę zwycięzca będzie mógł doradzać w sprawie modulacji tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Po co marnować szpachlę jak i tak tego nie będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 i tu się mylisz bo właśnie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 W szczególności przy dziale, na sucho przymierzyłem i praktycznie w ogóle tego nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Na osłonach nie przy działku tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Ale o co Ci helder chodzi? Zapytał, to odpowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Chlopak jest głodny wiedzy jak się kultularnie pyta to się tak samo odpowiada poza tym to dopiero jego drugi model,ciekawe czy nasze pierwsze prace były od razu The Best of Show. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Ale o co Ci helder chodzi? Zapytał, to odpowiedziałem. Źle zinterpretowałeś, chodziło i o twojego przedmówce (przedpiszącego?) Autor wątku ledwo skleja i powinien nauczy się podstawowych technik obróbki modelu jak np szpachlowanie miejsc po wypychaczach czy równe położeni farby (efekty widać na zdjęciach) natomiast dostaje informacje o jakiejś modulacji Po co marnować szpachlę jak i tak tego nie będzie widać Po co marnować klej, niektóre części trzymają się na wcisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Ale o co Ci helder chodzi? Zapytał, to odpowiedziałem. Źle zinterpretowałeś, chodziło i o twojego przedmówce (przedpiszącego?) Autor wątku ledwo skleja i powinien nauczy się podstawowych technik obróbki modelu jak np szpachlowanie miejsc po wypychaczach czy równe położeni farby (efekty widać na zdjęciach) natomiast dostaje informacje o jakiejś modulacji koledze chyba chodzi o mnie ale nie wiem w czym problem to oczywiste ze kolega nie będzie robił modulacji w pełnym wymiarze, zwłaszcza bez odpowiednich narzędzi. Ale co t szkodzi by poznał co ten termin oznacza i jeśli dla lepszego efektu jednolitego kamuflażu rozjaśni troszkę górne poziome płyty pancerza, chyba nikt przez to nie ucierpi. Poza tym to ze nie zaszpachlował tych bocznych osłon musi od razu oznaczać że tego nie potrafi jeśli twierdzi że nie będzie tego widać to pewnie tak jest jeśli będzie to porostu będzie miał nauczkę na przyszłość i o co się tu kłócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 Autor wątku ledwo skleja i powinien nauczy się podstawowych technik obróbki modelu jak np szpachlowanie miejsc po wypychaczach czy równe położeni farby (efekty widać na zdjęciach) natomiast dostaje informacje o jakiejś modulacji Jeśli chodzi ci o położenie farby na fartuchach ochronnych, to efekt taki był zamierzony, aby to nie wygladało jak po wyjściu z lakierni, tylko na lekko wyeksploatowane. A dziury po wypychaczach, jesli bedą razic w oczy, to zaszpachluje, przeciez nic tu na stałe nie zostało zmontowane i w kazdej chwili mozna poprawić. Nauczka z Tygrysa mnie wiele nauczyła aby od razu nie leciec do przodu. A o szpachlowanie sie nie martw, bo mam to opanowane nie tylko na modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Rzeczywiści przepraszam! Nie potrafisz znaleźć i zaszpachlować dziur po wypychaczach. Z naciskiem na czasownik znajdować. A teraz konkurs forumowy -znajdź dziurę po wypychaczu. W nagrodę zwycięzca będzie mógł doradzać w sprawie modulacji tego modelu Jest jedna. Na schutzenie - bardzo dobrze widoczna. Okrągłe kółko po wlewce plastiku, tylko tego raczej nie będzie widać, bo są od wewnętrznej strony? Na 100 % nie powiem, bo nie mam tego modelu przed sobą, a doradzać w modulacji nie będę bo się nie znam Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 20 Marca 2013 Autor Share Napisano 20 Marca 2013 Zeby nie miec zadnych niespodzianek, to zaszpachlowałem wszystkie dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 No i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deadi Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 helder, zapomniał wół jak cielęciem był? A może nie myli się ten kto nic nie robi? A może nie ucz ojca dzieci robić? Pewnie jeszcze dziesięć innych powiedzeń by się znalazło na Twoje płytkie i pyszne podejście do tematu. To, że ktoś nie potrafi tabliczki mnożenie, nie znaczy, że nie będzie mistrzem matematyki przestrzennej. Tak samo jak ktoś kto nie zna zasad ortografii nie może pisać piękne wiersze. Odrobina pokory każdemu się przyda, nawet "miszczowi". Chłop się uczy, łyka fazę, poświęca na to wiele kasy i czasu, otwiera się na nowe wyzwania, nagle dostaje po głowie, zniechęca się do dalszych wyzwań i rzuca wszystko w kąt. Nie ma to jak pozytywne nastawienie i motywacja kolegów na forum. Tylko kurna dziwnym trafem tak się dzieje na wszelkich forach z wszelkich dziedzin, jakby każdy był najmądrzejszy, a wszyscy pozostali to skończeni idioci nieznający się na sprawie. Welcome to Poland Ale na szczęscie hypnos to wytrwały zawodnik, lyknął pasję i jest fajnie. Stug prezentuje się całkiem okazale, nie jest to mistrzowska kategoria, ale kto powiedział, że nasza robota ma być mistrzowska. Liczy się fun, a kompleksy odkładamy na bok ewentualnie chowamy pod kołderkę, bo forum to nie miejsce na wywyższanie się i pouczanie innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Czyżby kolega była na pokazie Miga w Bytomiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 helder, zapomniał wół jak cielęciem był? A może nie myli się ten kto nic nie robi? A może nie ucz ojca dzieci robić? Pewnie jeszcze dziesięć innych powiedzeń by się znalazło na Twoje płytkie i pyszne podejście do tematu. To, że ktoś nie potrafi tabliczki mnożenie, nie znaczy, że nie będzie mistrzem matematyki przestrzennej. Tak samo jak ktoś kto nie zna zasad ortografii nie może pisać piękne wiersze. Odrobina pokory każdemu się przyda, nawet "miszczowi". Chłop się uczy, łyka fazę, poświęca na to wiele kasy i czasu, otwiera się na nowe wyzwania, nagle dostaje po głowie, zniechęca się do dalszych wyzwań i rzuca wszystko w kąt. Nie ma to jak pozytywne nastawienie i motywacja kolegów na forum. Tylko kurna dziwnym trafem tak się dzieje na wszelkich forach z wszelkich dziedzin, jakby każdy był najmądrzejszy, a wszyscy pozostali to skończeni idioci nieznający się na sprawie. Welcome to Poland Ale na szczęscie hypnos to wytrwały zawodnik, lyknął pasję i jest fajnie. Stug prezentuje się całkiem okazale, nie jest to mistrzowska kategoria, ale kto powiedział, że nasza robota ma być mistrzowska. Liczy się fun, a kompleksy odkładamy na bok ewentualnie chowamy pod kołderkę, bo forum to nie miejsce na wywyższanie się i pouczanie innych Aż żałuje że nie ma tu opcji "Lubie to" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 ... mocne słowa jak na kobietę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 ... Wzruszyłaś mnie dogłębnie... od dziś jestem już innym człowiekiem Obiecuję już nigdy nie zwracać uwagi na niechlujnie obrobione lub źle przyklejone części, niezaszpachlowane miejsca po wypychaczach lub farbę zalewającą wszystko co możliwe. Od dziś będę tylko motywował pozytywnie używając zwrotów tak bardzo lubianych i mających ogromny oraz niepodważalny wpływ na rozwój umiejętności modelarskich. "Bardzo dobrze Ci idzie, oby tak dalej, zasiadam w pierwszym rzędzie" Już za dwa miesiące będę miał 1000 postów co jednoznacznie przełoży się na prestiż, choć martwię się trochę, ze niektórych userów już nie dogonię Aż żałuje że nie ma tu opcji "Lubie to Łał... pojawił się nawet mój ulubiony artysta z Art Models by Twitch. Liczę na dalszy płodny rozwój warsztatu - opad radioaktywny był "the best" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Aż żałuje że nie ma tu opcji "Lubie to Łał... pojawił się nawet mój ulubiony artysta z Art Models by Twitch. Liczę na dalszy płodny rozwój warsztatu - opad radioaktywny był "the best" Wiem nazwa blogu troszkę przesadzona... ale zakładałem ten blog dawno temu. A powiem ci że opad radioaktywny sprzedał się za bardzo dobrą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 A czy W TEMACIE coś drgnęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi