Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Model dla nauki technik i dla relaksu . Znana wszystkim tamka

P3031822.JPG

Rozpoczynam pracę od kadłuba

P3041832.JPG

Zapraszam do komentowania .

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

TAK TAK TAK!!!

Tylko dorwe aparat wrzuce fotki swojego.

Napisano

Śmiało Konrad.

Z kotletów został mi tylko Walentine,który czeka na swoją kolej.

Postęp (rewelacyjna składalność)

P3061877.JPG

Napisano

Zgadzam się na 100%. Najlepiej spasowany model jaki w życiu widziałem mi osobiście składało się z wielką przyjemnością. Zero obróbki zero czegokolwiek, wystarczy wyciąć z ramki i wkleić.

Do tego ostatnio cena tego modelu jest śmieszna.

Czekam na malowanie

Napisano

Do malowania jeszcze chwila.

Seb - myślałem,że mój to jedyny zachowany egzemplarz - sorry .

P3071881.JPG

Napisano

Ogólnie gratulacje za E-10, widziałem ładnie się prezentował.

Robisz coraz lepsze zdjęcia i modele, tak trzymać!

Napisano

Dzięki. Staram się rozwijać .

Zawieszenie gotowe

P3091915.JPG

P3091919.JPG

Tu góra na sucho oraz założone koła

P3091912.JPG

Następna aktualizacja już zapewne po wklejeniu błotników i złożeniu wanny z detalami.

Napisano
Są jakieś problemy z Tamką/coś trzeba szpachlować

Jedynym problemem było przyklejenie przedniej płyty,bo bałem się uszkodzić spaw i mimo wszystko musiałem szlifować.

Napisano

Męczy mnie jakiś gotowy zestaw farb ale trochę szkoda mi kasy i pewnie skończy się na vallejo (z tamki jakoś żaden odcień mi nie odpowiada).

Zacząłem szpachlowanie gąsek (szybko idzie płynną szpachlą i przecieranie zmywaczem). Wypychacze są płytkie więc zostanę przy zestawowych gąskach. Kupię zapewne jedynie metalową lufę.

P3101927.JPG

Pierwsza blacha.

P3101925.JPG

Napisano

Spróbuj Tamiya XF-58 Olive Green. Piotrek mi polecił i wydaje mi się ok. Właśnie pomalowałem KV to możesz zobaczyć.

Napisano

Z farbami jeszcze pomyślę. Skończona blacharka, czas kończyć gąski i brać się za wieżę. Żarówka mi poszła więc na chwilę przerwa z relacją.

P3111934.JPG

Napisano

Trochę detali. Błotniki sklejone.Zaczynam zabawę z przodem. Coś mi się chyba zwichorwało,bo przednie włazy krzywo leżały ale doszlifowałem i jest OK.

P3121945.JPG

P3121943.JPG

P3121939.JPG

Napisano

Dzięki. Myślę w święta malować ale nie mam pojęcia czy się zmieszczę w tym czasie więc możliwe,że będzie to później.

P3161168.JPG

Sporo poskładane jest na sucho więc teraz czas poskładać to do kupy.Lufę wymienię na metalową.

Napisano

Tak - wypychaczy jest na nich sporo. Działam z gąskami i wychodzi to tak jak widać. Po malowaniu i brudzeniu powinno wyglądać znośnie.

P3171169.JPG

P3171175.JPG

Napisano

Gąska założona. Wydaje mi się,że mogę być zadowolony z efektu.

P3181178.JPG

P3181182.JPG

Muszę jeszcze trochę podszpachlować zewnętrzne strony gąsek tam gdzie były kanały wlewowe.