micmal 38 Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 Bardzo mi się podoba Quote Link to post Share on other sites
bazylms 348 Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Dobrze jak zawsze. Dawałeś filtry z brązu? Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekW 0 Posted November 9, 2013 Author Share Posted November 9, 2013 Dzięki wszystkim . Na razie nie mam czasu myśleć o podstawce i zadowolony będę jak tylko uda mi się skończyć sam model. W przyszłości pewnie jakąś podstawkę zrobię. Krzyśku - dawałem zielony filt z farby xf-5 (emalia tamki) z niewielkim dodatkiem umbry naturalnej. Zmalowałem dziś wieżę. Zdecydowałem się chyba też na zamontowanie anteny ( na razie na sucho). Muszę na wieży domalować białe oznaczenia. Można mu dać niemieckie krzyże ale chyba zrezygnuję z tego pomysłu . Mam też pytanie - czy krzyż na wieży jak tutaj pasuje do wersji z anteną ? Quote Link to post Share on other sites
KAMIL90 3 Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Rewelacja , jakimi farbami malowałeś? Quote Link to post Share on other sites
pankot13 9 Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Bardzo efektownie zmalowany. Quote Link to post Share on other sites
Mierzu 7 Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Śliczna "betka". Quote Link to post Share on other sites
bazylms 348 Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Nie jestem zwolennikiem przerabiania Niemców na aliantów i odwrotnie. Ale to twój model i zrobisz wg. własnego uznania. Się powtórzę - ślicznie pomalowany. Quote Link to post Share on other sites
czart 1 Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Można mu dać niemieckie krzyże ale chyba zrezygnuję z tego pomysłu . Twój wybór, ale ................. Lepszy to malowanie z września 1939 r. podczas najazdu na II RP. Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekW 0 Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 Dzięki. Malowany zestawem AK do modulacji. Zostanie jak jest. Nie będę przerabiał na Niemca. Wyłożyłem się chyba na brudzeniu Gąsienice i koła jeszcze nie gotowe. Quote Link to post Share on other sites
bazylms 348 Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Jak na mój gust to jest dobrze. Oczywiście trzeba będzie coś z górną częścią zrobić bo tak zostawić się jej nie da - za czysta w stosunku do spodu. Quote Link to post Share on other sites
axel1st 27 Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Wyłożyłem się chyba na brudzeniu Nie żartuj, dodaj tylko troszeczkę ciemniejszych pigmentów punktowo plus mokre, oleiste ślady przy deklach od łożysk i będzie super! Quote Link to post Share on other sites
Vargien 0 Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Wygląda genialnie Quote Link to post Share on other sites
Is-7 0 Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Witam. Ogólnie jest super. Błotko ładne, ale ja bym go jeszcze odrobinę zróżnicował. Fajnie jak byś jeszcze pokombinował coś z tym zielonym, bardziej go zróżnicował. Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekW 0 Posted November 16, 2013 Author Share Posted November 16, 2013 Dzięki ale nie mogłem się jakoś pogodzić z tym co było. Za dużo jak na mój gust. Zmyłem poprzednie warstwy i dałem trochę mniej Dla mnie chyba lepiej.Zróżnicowałem też kolory dając ciemne odcienie na dole wanny. Górę będę syfił na końcu. Wannę wolałem zrobić teraz,bo jak by coś nie wypaliło to będzie mniej co mycia. Quote Link to post Share on other sites
bazylms 348 Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Też ładnie. Quote Link to post Share on other sites
Demonion 16 Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Oj Grzechu ujmę to tak - miodnie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Dumo 0 Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Elegancko, tylko nie zapomnij upierdzielić górnych powierzchni Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekW 0 Posted May 16, 2014 Author Share Posted May 16, 2014 Został mi ostani egzamin (wtorek), więc w przerwach coś tam zaczynam powoli dłubać. Kończę bt 7 i obecnie borykam się z tym co idzie mi najgorzej (brudzenie). Zastanawia mnie też czy nie ma zbyt dużego kontrastu między kolorami syfu na wannie a tymi na górze ? Ewentualnie zrobię brudzenie wanny jeszcze raz. Jak się uda to na Kraków się z nim wyrobię . Quote Link to post Share on other sites
Rack 46 Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Możesz zdradzić tajemnicę tego brudzenia?. "Strzelasz" z pędzla?. Podoba mi się . Quote Link to post Share on other sites
Konrad C 0 Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Dobry jest tylko te koła jakieś takie Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekW 0 Posted May 16, 2014 Author Share Posted May 16, 2014 Na wannie piasek utrwalony fikserem, na to płyn ak i pigment. Koła mi nie wyszły. Będę je jeszcze raz brudził. Założyłem tylko do zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Konrad C 0 Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 To jeszcze dopisze bo dopiero teraz zauwazylem, czego nie zrobiles zaciekow jakichkolwiek, rdzy, rainsow, jednolicie tlo troche wyglada :> Ale i tak mi sie podoba Quote Link to post Share on other sites
Polski_Czołgista 0 Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Fajny model. Quote Link to post Share on other sites
Lipstein 11 Posted May 17, 2014 Share Posted May 17, 2014 Masz chłopie talent... Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekW 0 Posted May 20, 2014 Author Share Posted May 20, 2014 Dzięki. Podwozie chyba gotowe Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts