Super Moderator jawkers Napisano 28 Września 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Września 2007 Witam. Poprawiłem tylne podwozie. Czy samolot dalek siedzi na tyłku czy już jest dobrze? Porównywałem ze sdjęciami samolotów f-18 i już mi się w oczach mieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 28 Września 2007 Share Napisano 28 Września 2007 Tyle jest ok - przednie troszke nizej i bedzie git. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 28 Września 2007 Share Napisano 28 Września 2007 Zwróć uwagę na dół kadłuba z przodu. Na zdjęciu 1:1 krawędź (jeśli można to tak nazwać) jest równoległa do podłoża, na Twoim modelu ta krawędź kierując się ku przodowi idzie ku górze. Najlepiej będzie, gdybyś "wpuścił" nieco przednie podwozie (powinno być nieco krótsze, żeby przód był nieco niżej). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Września 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Września 2007 Fotografie prosto z hangaru. Skracanie goleni A teraz w całości już chyba jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Września 2007 Share Napisano 28 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 28 Września 2007 Share Napisano 28 Września 2007 zaj.... znaczy super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Września 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Września 2007 Kolejna porcja zdjęć Uzbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 28 Września 2007 Share Napisano 28 Września 2007 Sooper, mam jednak wrażenie że tylne podwizie rozjeżdża się pod ciężarem modelu:D czy się mylę? Aha i popraw jeszcze kaszkę na białych powierzchniach:D Pozdrawiam, ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Września 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Września 2007 No może się nie rozjeżdza ale jedno koło jest troszkę krzywo i jeszcze jedna goleń jest za nisko przez co samolot jest lekko przechylony. Będę musiał temu coś zaradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Września 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Września 2007 Witam. Dzisiaj próbowałem pierwszy raz wash. A oto efekty. Na zbiornik pomalowany na szaro naniosłem sidolux Po wyschnięciu pomalowałem go roźcieńczoną czarną plakatówką kolejnym krokiem było poczekać aż troszkę podeschnie i sciągnięcie warstwy plakatówki I druga warstwa sidoluxu i końcowy efekt Dwa zbiorniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Września 2007 Share Napisano 29 Września 2007 Sam wash wygląda całkiem nieźle, jednakże w zbliżeniu widać pod farbą łączenie połówek i chyba szpachlę Zobaczymy jaki będzie efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Września 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Września 2007 No tak widać i łączenie i szpachlę..Ale jak patrzysz na zbiorniki to musisz się dobrze przyjżeć żeby zobaczyć łączenie.Muszę jeszcze tą sztukę opanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Września 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Września 2007 Witam. Na model naniosłem dwie warstwy sidoluxu, poczekałem aż wyschnie i nałożyłem kilka kalek.Kalki różnią się od kalek które kładłem na model HH-53C. Te kalki firmy Kangnam są sztywne i nie są przeźroczyste na końcach tylko białe oraz oraz słabo się trzymają powierzchni. A oto efekt moich dzisiejszych zmagań z kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Czy jestes pewien ze samolot w takim malowaniu mial te oznaczenia na stateczniku ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Września 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Września 2007 Sklejam według instrukcji i tam jest właśnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Ok Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 ekhm po looknieciu w domowe zasoby wychodzi ze jednak trzeci prototyp nie nosil oznaczen VFA-106 'Gladiators' Instrukcja klamie, lub cos zle odczytales, lub nosil przez pewien czas (ja jednak w taka ewentualnosc watpie) Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Czesto jest tak, ze instrukcja podaje nieprawdziwe informacje. A przy wykonaniu modelu w wersji pudelkowej, postepowanie wg. instrukcji nie jest bledem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Dołączam sie do poprzednich sugestii, proponuję też pomalować wnętrza wlotów powietrza n ajaiś ciemny kolor (np.czarny) nie wem czy w rzeczywistości tez tak jest ale ja raczej tak robię Pozdrawiam, Lucas HS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Lukas HF modelarstwo polega na robieniu miniaturek duzych przedmiotów.Wloty powietrza nie były malowane na czarno, bo i po co?? jeśli w modelu jest płytki otwór, to wtedy można dodać mu głębi malując jego dno na czarno, ale trzeba to zrobić bardzo omiejętnie.W takim przypadku lepiej zrobić model z "korkami" tych wylotów, które są na ogół w kolorze czerwonym. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Września 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Września 2007 Witam. To właśnie według tej instrukcji która była w zestawie buduję model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Dobra, dobra, masz rację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Maskowanie z kabiny chyba już można zdjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Dziwne ze zostawili oznaczenie USMC skoro VFA-106 to USN... Wymyslilem sobie ze to moze jakies okoliczonosciowe malowanie z racji przekazania pierwszych F/A-18A do jednostki, jednak to tez raczej odpada. Mam fotke na ktorej widac pierwsze trzy prototypy razem. Wszystkie maja napis ostrzegajacy przed zassaniem do wlotu powietrza w pierwszym wariancie (taki jak w instrukcji modelu). Na srodkowej fotce (z tych ktore wstawilem powyzej) datowanej na maj 1982 widac juz nowe malowanie tego oznaczenia. Jednak VFA-106 reaktywowano w kwietniu 1984 roku... Kompletny hoax - no chyba ze kolejny raz przemalowali te wloty - tylko czemu skoro wszystkie inne samoloty juz mialy nowy wariant ? Zaciekawil mnie ten temat. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Września 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Września 2007 To ja już tego nie rozumię. Po co wprowadzają ludzi w błąd skoro takich oznaczeń w tym malowaniu samolotu nie było? Pewnie sobie wymyślają od tak. I wygląda na to że tyle czasu spędziłem na zrobieniu samolotu którego nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi