micmal Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Dżungla skończona, można więc zabrać się za kolejną pracę. Model Dragona stary z babolami, niepodobny do M4A1 76mm, ale do mojej scenki taki może być. Poprawiać go nie będę, bo szkoda czasu, a i tak musiałbym mieć Italkę, Tascę i jeszcze sam nie wiem co, żeby coś z tego ulepić. Scenka zainspirowana jest fotką, którą wstawię w dalszym etapie prac. Dodatkowo posłużę się tymi zestawami Dojdą jeszcze dwie figurki żywiczne, graty (beczki i takie tam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Fajnje że tym razem będzie od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 14 Marca 2013 Autor Share Napisano 14 Marca 2013 Fajnje że tym razem będzie od początku. Też się cieszę i mam nadzieję, że długo to nie będzie trwało Miałem tylko skleić bryłę i malować, ale jak zacząłem... Pozostała wieża, dokończenie szpachlowania, szlifowanie itd, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 24 Marca 2013 Autor Share Napisano 24 Marca 2013 Chyba koniec składania. Wózki przyklejone na blue tacka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 28 Marca 2013 Autor Share Napisano 28 Marca 2013 Psiknąłem Surfacerem 1200 i tak wygląda. Piszcie gdzie coś poprawić przed malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 No to ja zacznę... Popracuj nad spawami przy pałąkach na przedniej płycie... Części są słabo obrobione i widać w tej chwili szparę przy łączeniu: spaw-pałąk. A co z listwami służącymi do mocowania błotników? Prowadnice gąsienicy nad każdym wózkiem mógłbyś pocienić... No i przyjrzyj się uchwytom liny na kadłubie- też można je wymienić... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 28 Marca 2013 Autor Share Napisano 28 Marca 2013 No to ja zacznę... Wielkie dzięki za uwagi: 1. Mocowanie liny poprawię. Chyba w zestawie Voyagera jest takie, to zamienię. 2. Spawy do zrobienia. Już próbwałem, ale mam chyba starego Magic Sculpa, bo coś nie mogłem sobie poradzić. Kruszyło się i kruszyło. 3. Listw nie będzie. 4. Z prowadnicami masz rację. Tak prawdę powiedziawszy, trzeba by je zrobić od nowa z blaszki, ale w tym modelu jest tyle innych rzeczy które powinny być zmienione (a nie będą), że sobie daruję. Jeszcze raz dzięki za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Prowadnice łatwo w tym modelu obrobić, by wyglądały jak należy- i to właściwie tylko z jednej (zewnętrznej) strony. Do tego dodasz, albo i nie- łby śrub i nieco wyszpachlujesz łączenie połówek wózka i masz... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Prowadnice łatwo w tym modelu obrobić, by wyglądały jak należy- i to właściwie tylko z jednej (zewnętrznej) strony. Do tego dodasz, albo i nie- łby śrub i nieco wyszpachlujesz łączenie połówek wózka i masz...Pozdrawiam! Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za podpowiedź. Zrobiłem tak jak pisałeś, tylko baterie padły w aparacie i nie pstryknąłem fotek. Coś tam skrobię. W ramach ćwiczeń z aerografem, popsikałem Lifecolorami z zestawu do rdzy, potem lakier, potem specyfik AK i sól. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Poskrobany. Obicia w miejscach przypadkowych. Teraz przyjdzie ostatnia warstwa niebiesko/czerwona i po niej będę zwracał uwagę na miejsca i kształt obić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Sherman się przebrał w nowe ciuszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 Trochę podziałałem. Kalki z tego zestawu http://www.saharahobby.pl/uschi-van-der-rosten/7272-uschi-iwd-2-kalkomanie-instant-weathering-decal-2-1-35.html Bardzo delikatne i miałem kupę frajdy ale i stresu przy ich nakładaniu. Teraz muszę popracować nad drobniejszymi zadrapaniami, wieżą i ogólnym wyglądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Ciekawa praca, inspirujesz się jakimś zdjęciem czy wolna amerykanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 BOMBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 bombardierski, tylko ta dziura po lufie powinna chyba wyglądać trochę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 Luźna inspiracja to ta fotka Źródło: Sherman Tank, Owners Workshop Manual, Pat Ware, wyd. Haynes 2012, s. 137. Polecam fajne fotki bombardierski, tylko ta dziura po lufie powinna chyba wyglądać trochę inaczej. Zaszpachlowałem tylko zagłębienie pod dragonową lufę, i tyle. Na fotce wygląda chyba tak samo Pięknie dziękuję i aż sam jestem ciekaw co z tego dalej wyjdzie. Właśnie siedzę i myślę co dalej. Czy psikać już lakierem i dalej bawić się olejami, AK, washami ? Czy też jeszcze coś podmalować, ale co i jak? Jutro, a właściwie dzisiaj wieczorem będę dalej walczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Rewelacyjnie osiągnięty efekt odłażącej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 12 Maja 2013 Autor Share Napisano 12 Maja 2013 Zrobiłem wash. Miał być niebieski Vallejo i jakiś brązowy na wieży, ale z tym niebieskim coś nie wychodziło i dałem Dark Brown z AK. Trochę podziałałem olejami i jaśniejszymi odcieniami przejechałem obrysy niektórych odrapań. Rdzę zrobiłem z pasty Vallejo i pokolorowałem zestawem do rdzy z LC. Na jarzmie muszę się jeszcze trochę pobawić, bo na czerwonym podkładzie słabo to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 no dobra... i co dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Dalej... Zmieniłem "perski dywanik" z tyłu, trochę zacieków, wózki itd... Teraz kleję warsztacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2013 Coś tam skrobię Wymieniłem daszki na dachówkę Juwella. Świetna sprawa tylko trochę mi zeszło. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Dajesz dalej. Ciekawy projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Hej.Supermalunki tanka;szczegolnie pododa mi sie jarzmo i ta rdza. Z tymi komorkami Miniarta,te szpary miedzy budynkami moga przejsc ale z gory mozesz polozyc blaszke od kwiatkow jako imitacje blachy olowianej jako uszczelnienie albo dorobic rodzaj czapki na murku zeby sie woda nie lala miedzy sciany. Dachowka wymiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Świetnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2013 Wielkie dzięki! Z tymi komorkami Miniarta,te szpary miedzy budynkami moga przejsc ale z gory mozesz polozyc blaszke od kwiatkow jako imitacje blachy olowianej jako uszczelnienie albo dorobic rodzaj czapki na murku zeby sie woda nie lala miedzy sciany. Ta mała "kanciapa" to jeszcze nie wklejona. A z górą to wiem, że muszę powalczyć. Dzięki za pomysł. Dachówek to zeszło mi ze 320 szt. Powoli coś tam skrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi