push-up78 Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Model transportera z figurkami "New World Miniatures". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Bardzo fajna praca, ba, jedna z lepszych ostatnio zaprezentowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Ładny, nie za bardzo usyfiony. Obicia bardzo realistyczne, choc może troszkę za dużo. A figurki to już super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 trochę za mocne rozjaśnienia i za słabe przejścia kolorów na figurkach ale podobają mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Malowanie pojazdu subtelne, brudzenie, uszkodzenia również. Kukiełki jak dla mnie zbyt cukierkowe. PS: Mam pytanie, jak malowałeś zielone pasy. Chodzi mi na jakim ciśnieniu areografu, jak rozcieńczałeś farbę etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 21 Marca 2013 Autor Share Napisano 21 Marca 2013 Dzięki za komenty.Co do malowania pasów ciśnienie jakiego używam na reduktorze oscyluje w granicach jakiejś 1do 1,5 atmosfery .Po prostu większe jest za mocne a mniejsze sprawia ,że plamka staje się za bardzo postrzępiona i nieładnie to wygląda.Kolejną sprawą jest oczywiście rozcieńczenie farby musi być konsystencji atramentu albo mleka jak kto woli.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Bardzo ładna praca. Obicia mi się również podobają. Znając siebie mocniej bym usyfił ale i tak jest bardzo dobrze. Co do ludków to osobiście nie miałbym nic przeciwko , żeby mi tak moje wychodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Model bardzo ładny, ale może ja będę tym złym, i mam jedno ale. Wszystko naprawdę super, Model realistycznie wykonany, figurek można tylko pozazdrościć itp, ale jak tak patrzę na nie to wyglądają jak wycięte z komiksu. Jakieś takie nienaturalne, przerysowane jakieś takie. Nie wiem jak to wyrazić, opisać, by zostać dobrze zrozumianym. Uważam, że psują cały efekt, pojazd jak prawdziwy a figurki jakby z innej bajki. Nie wiem czy jestem dobrze zrozumiany. Nie chodzi mi by obrażać itp, to tylko moje skromne zdanie. Figurki naprawdę wg. mnie są super, i o takim poziomie mogę sobie na razie tylko marzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 21 Marca 2013 Autor Share Napisano 21 Marca 2013 Jesteś dobrze zrozumiany kolego dr.watson.Ale dla mnie tak naprawdę model miał stanowić tło dla figurek.To co przeszedłem z gąskami w tym modelu utwierdziło mnie po skończeniu całej winietki ,że jestem permanentnie zadowolony ze swojej pracy.Gąski co chwila się rwały i musiałem montować je na druciki ,,ala friule.,Oczywiście kupno friuli nie wchodził w rachubę bo budżet był zamknięty.Także ja rozumiem ,że każdy widzi to inaczej i to szanuję.Figurki starałem się zrobić jak najlepiej i tylko dlatego,że trafiłem na nie na e-bayu kupiłem je do tego modelu i ten model.Także starałem się je wypieścić.W końcu za figsy wybuliłem kurczę 30 funciaków .Nie wypadało figur malować na odwał.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 A mnie się własnie figurki bardzo podobają, super to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Czołem Świetna robota, figurki bardzo do mnie przemawiają, ba spoglądają na mnie i mówią "kiedy nas pomalujesz nikczemniku..." Esdek klasa. Ogólnie ciepło mi się zrobiło, pierwszy raz tej zimy Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Świetny sdkfz ; ))) Pozdrawiam i Mam pytanie jakich farbek użyłeś ? ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Model swietny jeden z ladniejszych ostatnio pokazanych nic dodac nic ujac.pogratulowac ino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Podpisuję się pod przedmówcami, bardzo ładna praca, subtelne brudzenie Wykonaniem uwagę przyciągają obicia, mógłbyś napisać jak zrobiłeś tak delikatne 'rysy'? Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 22 Marca 2013 Autor Share Napisano 22 Marca 2013 Obicia na pojazdach ,wszystkie wykonuję za pomocą pędzelka mag-pola z mocno poobcinanym włosiem.Chodzi oto aby w pędzlach retuszerskich było go jak najmniej.Aby był jak najcieńszy.Jest to robota monotonna i czasochłonna ale wg. mnie daje lepsze efekty niż technika gąbeczki.To cała filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Jeden z lepszych modeli jaki widziałem tu na forum. Nie przekombinowany, czy zawalony błotem aby ukryć niedoskonałości. Jedyna rzecz na jaką zwróciłbym uwagę przy kolejnym modelu to zmniejszenie schematyczności obić i rys. W tej chwili przebiegają w dwóch płaszczyznach góra -dół, prawo - lewo. Szczególnie rzuca się to w oczy np przy drugim zdjęciu na płycie przedniej pancerza "esdeka", jeszcze dwa mocniejsze pociągnięcia pędzla i można prawie kratkę utworzyć. Natomiast podkreślam raz jeszcze - znakomita praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 pomyliły ci się kierunki wiatru... pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Świetna praca Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 W Twoich pracach najbardziej lubię figurki, co nie zmienia faktu że cała reszta to też bajka. Gratuluję - nieśmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Witam! Ochów i achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić! Model rewelacja! I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Bardzo fajna, dopracowana pod każdym względem praca. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi