GrzesiekW Napisano 19 Maja 2013 Autor Share Napisano 19 Maja 2013 Wystarczyło przemyć terpentyną. Resztki plasteliny też usunęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Dawno się nie odzywałem - w tygodniu gonitwa do tego zapisałem się na kurs prawa jazdy i wyrobić z czasem na modelarstwo się nie mogę . Postęp niewielki,męczę kamo do tego zaczynam malować graty. Chyba jest to ostateczna wizja tego co będzie. Edytowane 3 Czerwca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Piękny jest , cieniowanie mistrzowskie, czekam z niecierpliwością na pomalowanie ,,gratów" ! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Mam nadzieję, ze drugi KM dotarł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Model wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Ładnie, ładnie. Pracuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Kamo wychodzi bardzo ładnie Grzesiek. Zapowiada się na niezły model. Tylko tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2013 Dzięki wielkie. KM dotarł - dzięki zapomniałem dać Ci znać. Mam nadzieję,że wyjdzie,bo dziś musiałem oderwać te boczne blaszane listwy do wieszania szpeju,bo nie dało się przez nie kamo zrobić. Będę musiał trochę poszlifować,by nie było schodów jak je przykleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Mam nadzieje, że się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Lipca 2013 Autor Share Napisano 16 Lipca 2013 Zaryzykowałem i zabrałem się za kamo na płycie czołowej. Nie było tam miejsca na maskowanie plasteliną więc zamaskowałem maskolem talensa. Wyszło jak wyszło... Słusznie bałem się tego najbardziej i muszę chyba krawędzie poprawić pędzlem. Może też psiknę na to transparentnym piaskowym,by zatrzeć różnicę między plamami maskowanymi plasteliną a tą maskowaną maskolem. Proszę o ocenę,bo nie wiem co o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Jak malowałem Granta to też testowąłem maskol - tyle że nie na modelu. Efekty były mizerne. NIe udało mi się go położyć tak, aby utworzył jednolita krawędź, a po pomalowaniu w niektórych miejscach odrywał wierzchnią warstwę farby. Pędzlem tez może ci za równo nie wyjść,ale to już zależy od umiejętności i pewnej ręki. Może spróbuj najpierw na jakiejś powierzchni testowej i zobaczysz jak ci pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 rzesiek, dlatego ja stosuje tasmę maskującą Tamiya. Wycinam interesujący mnie kształt na jednej z krawędzi która mocuję do modelu, a drugą np. na folii, papierze itp. Dzięki temu otrzymuje czyste, ostre przejścia i zabezpieczam model przed natryśnięciem w nieodpowiednich miejscach farby. Powłoka nie cierpi przy odlepianiu tasmy. Tak maskowałem mojego BRDM-2 http://stojkovicmodels.tnb.pl/news.php?readmore=6 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Lipca 2013 Autor Share Napisano 17 Lipca 2013 Próbowałem to poprawić ale efekty są mizerne. Niestety muszę zacząć malowanie kadłuba od zera . By mieć jakąś pociechę zabrałem się za kończenie wieży, dałem sido i kalki. Dalej niestety nie wiem jaką metodą namaluję ten kamuflaż na płycie czołowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 Wieża cacy. A kadłub tak: i wyjdzie ci tak: Następnym razem wałeczki z blue taca zrobię troszkę mniejsze i bardziej płaskie, bo przy okrągłym kształcie czasem niedokładnie się rany maluje. Soki że ci dąłem foty Granta, ale generalnie to podobny kadłub, twój nawet roszkę łatwiejszy do maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Dorzucę swoje 3 grosze - bo w kolejce mam zrobionego - do tego samego etapu, co Twój wózek - Shermana III (Tamiya plus konwersyjne blachy i żywica od ToRo). Leży i czeka na dokończenie od prawie 2 lat, więc pora chyba niedługo go dorobić... Zieleń mam jaśniejszą od Twojego koloru i nie mam oznaczenia RAF na górze wozu, ale publikacje Militariów takiego jednoznacznie nie wykluczają - masz może jakieś foto polskich Shermanów w pustynnym kamo z takimi kokardami, spod Monte Cassino lub operacji adriatyckiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2014 Trochę czasu upłynęło od ostatniej aktualizacji. Desaxe - niestety nie mam żadnych takich fotek . Farba z kadłuba zmyta. Ruszyłem też z pracą nad podstawką Efekty poza zaśmieceniem warsztatu styrodurem są takie Idealnie prosto nie jest ale to dopiero baza. Ma być takie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Dobrze jest, działaj dalej. Jednak na tej drodze nie widać kostki za bardzo. Może sobie ją zostaw do innego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 16 Czerwca 2014 Share Napisano 16 Czerwca 2014 Czym zmywałeś farbę z modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2014 Farbę zmywałem wamodem do akryli. Wyniki odebrane, matura zdana więc można modelować na spokojnie . Baza pod zdrapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Pomaziane kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 1 Lipca 2014 Cześć Ooo - jak ładnie wymalowany! Świetne te zadrapania! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Piękny model , zadrapania robiłeś na lakier do włosów czy w inny sposób . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Grzesiu, jest pięknie. Mam nadzieję że ta gąsienica to tylko do zdjęć założona i potem będzie lepiej leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Lipca 2014 Autor Share Napisano 2 Lipca 2014 (edytowane) Dzięki . Cieszę się,że się podoba. Tak - zdrapki robione na lakier. Więcej fotek (trochę większe). Model dostał lakier błysk i kalki. Edytowane 2 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 2 Lipca 2014 Świetna baza! Będzie rewelacyjny finał! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi