Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drugi mój pokolorowany model :

valeo1355_zps9a9797a5.jpg

valeo1358_zps76c41849.jpg

valeo1366_zps6f110398.jpg

valeo1370_zps2efed7c8.jpg

Nie należy się bać , trza dać zbliżenia by pokazać niedoskonałości warsztatu

valeo1397_zps29caf16d.jpg

valeo1400_zps90b55c5d.jpg

valeo1409_zpse9ea7211.jpg

valeo1412_zps1a40415e.jpg

valeo1432_zps25b836db.jpg

valeo1417_zpsbc39f78e.jpg

valeo1416_zps58982910.jpg

valeo1387_zpsdd458e6c.jpg

valeo1353_zps38b9b632.jpg

Napisano

Co prawda kompletnie nie moje klimaty i skala, ale całkiem fajnie wygląda. Całkiem fajnie z wyjątkiem torped bo te robią piorunujące wrażenie. Mega malowanie.

Jak zrobiłeś cieniowanie?

Napisano

Dzięki Sotter , postanowiłem uczyć się kolorowania , także to moje pierwsze kroki w tej dziedzinie i jeszcze mnóstwo nauki , aby opanować podstawy podstaw .

Torpedy malowałem metalizerami gunze ( tymi tańszymi ) - tam gdzie stalowe to różnymi dostępnymi odcieniami , a tam gdzie złoty kolor to pocieniowałem tamiją x19 smoke i na to ciemny łosz miga.

Napisano

Budownie tych modeli ma inne załozenie. Ja chce się nauczyć malować , a nie zastanawic się nad prawdami historycznymi. Sihund też nie miał nigdy kamuflażu w groszki i tak dalej i tak dalej .

Napisano

Bardzo dobrze to wygląda najbardziej podobają mi się zacieki

Popieram postawę ,bo nie każdemu zależy od początku na zgodności historycznej ,a na ciekawym efekcie końcowym .

Napisano
Jak dla mnie, to już umiesz

Nooo

Jedyne, czego bym się czepił to "odpryski" farby na kiosku - jakby nie ta bajka.

Chyba że to nie odpryski a jakiś rodzaj kamuflażu.

Pozdrowionka

ZzB

Napisano

Muszę się z Tobą zgodzić .

Zmieniam technikę z pundzla na wykałiczkę , gąbkę i lakier do kłaków .

Napisano

Jeśli robisz odpryski na okrętach, musisz pod nimi położyć rdze, to farba antykorozyjna

Napisano

Kurczę, śliczny jest

ciekawe czy któryś z jego konstuktorów myślał, że kiedyś ludzie na brzmienie nazwy tego okrętu będą parskali śmiechem...

• 2 months later...
Napisano

Wszystko fajnie tylko o co chodzi z tym Bieberem w tytule co?:D